Miksi Suomessa ei arvosteta laadukasta ruokaa?
Suomessa syödään valtavasti kaikkea teollista muka-ruokaa. Lounaslinjastot ja kaupan hyllyt on täynnä kaikenlaista ”jätelihasta” ja perujauhosta valmistettua ”muka-ruokaa”.
Oletteko katsoneet tuoteselosteita, kun joneellisesti erotettu sidekudoksinen liha yhdistyy perunajauhoon. Ja näitä myydään täyttä häkää ”kinkkusuikaleina” ja lounaslinjaston kinkkukiusauksessa. Todellisuudessa se ei ole kinkkua nähnytkään. Tai kalamassasta valmistetut kalapullat ja paneroidut ”kalafileet”.
Joo, ihan kiva, että käytetään kaikki jämätkin hyödyksi, mutta en haluaisi näitä syödä päivittäin esim. työpaikan lounasravintolassa tai jokaisessa eineksessä.
Kommentit (78)
Suomessa pätee vanha sananlasku: Sitä ostetaan mitä halvimmalla saadaan. 😄 Ihan sama mitä se on.
Kyllä vaan arvostetaan. Suomalaiset on enimmäkseen aika köyhiä, joten syödään sen mukaan. Kaikki käy töissä - ei ole aikaa keitellä coc-au-vin illalliseksi. Jos nyt sattuis lottovoitto niin varmaan ruokalista muuttuisi aika lailla
Vierailija kirjoitti:
Samaa olen ihmetellyt. Laitan itse ruokani parhaista raaka-aineista, jotka ostan Stockalta, Anton & Antonilta ja aHakaniemen hallista. En ikinä osta mitään eineksiä ja syön vain todella laadukkaissa gourmet-ravintoloissa.
En ihan noin ääripäähän ole lähtenyt, mutta sama ajatus...
Jotkut arvostavat, toiset ei. Laiskuus ja kiire ajaa einesten pariin, nuukuus ja köyhyys huonojen einesten pariin.
Vierailija kirjoitti:
Kyllä vaan arvostetaan. Suomalaiset on enimmäkseen aika köyhiä, joten syödään sen mukaan. Kaikki käy töissä - ei ole aikaa keitellä coc-au-vin illalliseksi. Jos nyt sattuis lottovoitto niin varmaan ruokalista muuttuisi aika lailla
Ei tarvitse mennä ääripäihin, siitä halvimmasta ”perunajauholihasta” voi upgradeta ihan vaan kokolihaisempaan versioon.
Arvostus vaatii aikaa ja harrastuneisuutta tehdä itse raaka-aineista. Aika monelta puuttuu jompaakumpaa.
Vierailija kirjoitti:
Kyllä vaan arvostetaan. Suomalaiset on enimmäkseen aika köyhiä, joten syödään sen mukaan. Kaikki käy töissä - ei ole aikaa keitellä coc-au-vin illalliseksi. Jos nyt sattuis lottovoitto niin varmaan ruokalista muuttuisi aika lailla
Se on coq au vin
Totta kyllä. Kinkkuakin myydään ihan kuutioina jolloin tietää mitä.ostaa ja kiusaukseen laittaa.
Köyhän on syötävä halvinta mitä löytyy. Laadukas ruoka olisi toki mukavampaa , mut jääköön rikkaille.
Elämä on kirjoitti:
Jotkut arvostavat, toiset ei. Laiskuus ja kiire ajaa einesten pariin, nuukuus ja köyhyys huonojen einesten pariin.
Mutta voisko eineksissä käyttää jotain oikeaakin lihaa? Jostain luin jonkun Saarioisten kommentin, että parempaa ei saa, jos annoksen pitää maksaa 2 €. No olisko se 3,5 € monellekin ihan liikaa, jos olis ”oikeaa tavaraa”
Vierailija kirjoitti:
Arvostus vaatii aikaa ja harrastuneisuutta tehdä itse raaka-aineista. Aika monelta puuttuu jompaakumpaa.
Tein tänään herkkusienipastaa tuoreista raaka-aineista. Aikaa kului noin 15min. Esimerkkinä.
Vierailija kirjoitti:
Suomessa pätee vanha sananlasku: Sitä ostetaan mitä halvimmalla saadaan. 😄 Ihan sama mitä se on.
Tämä! Ja se ajaa kaiken alas. Mm. Stocka menee konkkaan, kun edes maksukykyiset ihmiset ei arvosta laatua ja palvelua.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Kyllä vaan arvostetaan. Suomalaiset on enimmäkseen aika köyhiä, joten syödään sen mukaan. Kaikki käy töissä - ei ole aikaa keitellä coc-au-vin illalliseksi. Jos nyt sattuis lottovoitto niin varmaan ruokalista muuttuisi aika lailla
Ei tarvitse mennä ääripäihin, siitä halvimmasta ”perunajauholihasta” voi upgradeta ihan vaan kokolihaisempaan versioon.
Tai vaihtaa liha kasvispohjaisiin protskuihin. Kokoliha ei ole trendikästä.
Se on se kuun kortsu puhkeaa aina rattoisen illan pääätteeksi ja talo alkaa olla täynnnä elämän ääniä niiin makaronilaatikko lämmittää mukavasti mieltä ja täytttää vatsan.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Arvostus vaatii aikaa ja harrastuneisuutta tehdä itse raaka-aineista. Aika monelta puuttuu jompaakumpaa.
Tein tänään herkkusienipastaa tuoreista raaka-aineista. Aikaa kului noin 15min. Esimerkkinä.
Mä olen tulossa Lapista, poron potkakiekkoja auton kylmälaukussa. Inarin pohjoispuolella oli sieniä valtavat määrät, merellä kalat vähissä. Slow food voi tosiaan viedä koko käden.
Elämä on kirjoitti:
Jotkut arvostavat, toiset ei. Laiskuus ja kiire ajaa einesten pariin, nuukuus ja köyhyys huonojen einesten pariin.
Toi laiskuus ja muka-kiire on ne pahimmat syyt. Monta ruokaa tekee aika helposti oikeista raaka-aineista, mutta me ollaan nykyään niin hemmetin saamattomia! Minäkin usein! Se on paradoksi, joka rikkoutuu, kun joskus yrittää...
Vierailija kirjoitti:
Se on se kuun kortsu puhkeaa aina rattoisen illan pääätteeksi ja talo alkaa olla täynnnä elämän ääniä niiin makaronilaatikko lämmittää mukavasti mieltä ja täytttää vatsan.
Siiinä iskältä viedään tuhkatkin pesästä.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Kyllä vaan arvostetaan. Suomalaiset on enimmäkseen aika köyhiä, joten syödään sen mukaan. Kaikki käy töissä - ei ole aikaa keitellä coc-au-vin illalliseksi. Jos nyt sattuis lottovoitto niin varmaan ruokalista muuttuisi aika lailla
Ei tarvitse mennä ääripäihin, siitä halvimmasta ”perunajauholihasta” voi upgradeta ihan vaan kokolihaisempaan versioon.
Tai vaihtaa liha kasvispohjaisiin protskuihin. Kokoliha ei ole trendikästä.
Sekasyöjänä syön molempia, en ole kammoinen vegelle, mutta pidän myös aidosta lihasta.
Ja miks sitä ihmeen lihavalmistetta jota kinkuksi kutsutaan on melkein kaikkien pizzerioiden pizzoissa! Saako mistään enää kunnon kinkkupizzaa missä ois oikeesti kunnon savukinkkua? Kaikissa on sitä ihme makkaraa. Joissain hienoimmissa pizzerioissa on mutta sitten ne pizzat maksaa melkein kaksikymppiä ja sitten siinä ei oo kunnolla sitä vaan ihan muutama ohut suukale.
Samaa olen ihmetellyt. Laitan itse ruokani parhaista raaka-aineista, jotka ostan Stockalta, Anton & Antonilta ja aHakaniemen hallista. En ikinä osta mitään eineksiä ja syön vain todella laadukkaissa gourmet-ravintoloissa.