Miten jotkut pysyy hoikkina, vaikka syövät monta kertaa viikossa epäterveellisiä ruokia!?
Esimerkiksi todella hoikka ystäväni kertoi syöneensä hesessä viime viikolla 3 kertaa + postannut instastoryja, kun syö sipsejä, karkkeja, pizzaa ym. monena iltana leffaeväänä ja karanteeniherkkuina. Myös olutta kuluu. Ja tiedän, että ko. ihminen ei liiku oikeastaan ollenkaan.
Voiko olla niin, että elää pelkällä roskaruualla ja saa päivän kalorit siitä mega-ateriasta tai sipsipussista eikä syö sitten muuta!? Ja ihminen on kolmekymppinen, ettei mikään teini.
Itse taas lihon heti, kun näenkin heseruokaa tai sipsejä, joten en tosiaan voi viikottain, saati kuukausittain syödä sellaista...
Kommentit (80)
Ne geenit. Toisia onnistaa. Toisaalta eipä se terveellistä ole silti mättää roskaruokaa.
No, syö aamupäivällä kevyen salaatin, niin voi myöhemmin syödä noita herkkuja ja siltikään ei välttämättä päivän kalorit täyty. Terveellistä tuo ei kuitenkaan ole, mutta ihan loogisesti selitettävissä.
En tiedä, mutta voi olla että useista herkuttelukerroista huolimatta kalorien KOKONAISmäärä jääkin kohtuulliseksi. Ehkä kaveri vain kertoo niistä hetkistä, kun syö tavallista enemmän?
Minä kuulun niihin jotka voivat syödä ihan mitä vaan. N39 ja 57kg.
En todellakaan osaa sanoa. Ainoastaan täällä anonyymisti ja työpaikan terveystarkastuksessa uskalsin kertoa mitä oikeasti syön. Nyt kun olen löhönyt koronan vuoksi kotona, niin syön vielä epäterveellisemmin. Pitsaa, pekonimunakkaita, sipsejä, runsaasti suklaata, jäätelöön tulee jatkuvasti himo ja nyt otin taas litran kermajäätelön pakkasesta vähän sulamaan ja ei kun ääntä kohti. Ennen koronaa söin todella paljon Burger Kingin Whoppereita pekonilla ja juustolla, kuin myös kebabbiakin. Yksi herkku mihin tulee välillä himo on lihapiirakka nakeilla, sinappikurkkusalaatilla ja ketsupilla. Juon myös liian paljon limonadeja, niitä sokerillisia tietenkin. Paino ei ole nyt kotona löhötessä noussut, kilppariarvot kun viimeksi tutkittiin niin oli juuri ja juuri rajoilla ettei ole kilpirauhasen vajaatoimintaa, joten kilpparin yliaktiivisuudestakaan tämä ei johdu.
Ja olen viittäkymppiä lähestyvä nainen mitoilla 166 cm 55 kg.
Vaikka herkuttelu ei lihottaisi, niin ei se terveellistä liiallisena ole. Voi tulla ravintoaineiden puutoksia. Ravinto vaikuttaa hormonitoimintaan, kolesteroliin, jaksamiseen, aivotoimintaan, elinikään...
No oletpas kyllä ap erikoinen, että lihot jo kun vain näetkin roskaruokaa. Olet lääketieteellinen ihme! Pystyt absurdoimaan sisääsi ruoka-annoksen kaloreita etänä! Sopii hyvin korona-aikaan.
Mökin luulin nelikymppiseksii asti voivani syödä mitä tahansa ja olla liikkumatta, mutta kyllä ne kilot siitä vaan sitten kummasti alkoi kertyä
Päivän kalorit jää vajaaksi/sopivaksi kulutukseen nähden, niin pysyy hoikkana, vaikka herkuttelisi. Lihot kyllä, jos syöt aamulla leipää, puuroa ja jogurttia, lounaaksi kanasalaatin lisukkeineen, välipalaksi energiapatukan, päivälliseksi perunamuusia ja lihapullia ja iltapalaksi sipsejä ja heseaterian. Ei ole terveellistä pitää pitkiä välejä ruokailussa ja olla tyyliin päivän syömättä, jotta illalla maistuu sipsi ja kalja, mutta näin pysyy hoikkana.
Ihmiset syövät eli absorboibat syömästämme ruoasta vain murto-osan -- suurimman osan ruoasta syövät suolistobakteerimme. Joillain ihmisillä suurempi osa ravinnosta menee ohutsuoleen bakteerien syötäväksi (esim. kuidun lisääminen voi auttaa siirtämään isomman osan ravinnosta sinne bakteerien mussutettavaksi). Rasvainen tai hiilaripitoinen ruoka itsessään ei myöskään helposti muutu varastorasvaksi -- sen tekee nimenomaan fruktoosi. Eli siis kannattaa nassuttaa sipsejä sen sijaan että vetää hunajalla makeutettua vihreää teetä.
Geenit. Läpipaskojia on, jotka voi syödä mitä vaan lihomatta. Toki hyvin harvassa tällaiset ihmiset.
Vierailija kirjoitti:
Ihmiset syövät eli absorboibat syömästämme ruoasta vain murto-osan -- suurimman osan ruoasta syövät suolistobakteerimme. Joillain ihmisillä suurempi osa ravinnosta menee ohutsuoleen bakteerien syötäväksi (esim. kuidun lisääminen voi auttaa siirtämään isomman osan ravinnosta sinne bakteerien mussutettavaksi). Rasvainen tai hiilaripitoinen ruoka itsessään ei myöskään helposti muutu varastorasvaksi -- sen tekee nimenomaan fruktoosi. Eli siis kannattaa nassuttaa sipsejä sen sijaan että vetää hunajalla makeutettua vihreää teetä.
Mutta vaikeutena on se, että ihmiset on opetettu syömään aivan päin bärsietä. Vältellään leipää ja perunaa, vaikka leipäpala jokaisella aterialla auttaisi laihtumaan juuri sen kuitunsa ansiosta. Jengi on karsinut ruokavaliostaan kaiken järkevän ja kuvittelevat, että pelkästään määrää tai kaloreita vähentämällä hoikistuu. Ps. jos vedät joka päivä lasillisen mehua niin lihot 2,5 kiloa joka vuosi riippumatta siitä, mitä syöt. Eli lopeta fruktoosin lipittäminen.
Syön mitä milloinkin, en kovin terveellisesti. Mutta määrät ovat sopivia. Paino pysynyt samana viimmeiset 4o vuotta. Siinä se.
5 pizzaa viikossa, ei mitään muuta kuin vettä päälle . ei varmasti liho kun urheilee vielä joka päivä niin kuin pitääkin.
80-20 toimii loistavasti ei kerry läski
Vierailija kirjoitti:
Geenit. Läpipaskojia on, jotka voi syödä mitä vaan lihomatta. Toki hyvin harvassa tällaiset ihmiset.
Varmasti on ihmisiä, jolla on aineenvaihdunnan kanssa ongelmia ja kaikki tulee heti ulos, mutta kyllä se vaan on pääasiassa se kalorit ja kulutus. Tiedän näitä "läpipaskoja", jotka elää herkuilla ja leveilevät sillä, kun voi syödä päivittäin pizzan, mutta mitään muuta eivät sitten syö. Näitä yhdistää myös runsas kahvinjuonti ja tupakointi. Terveellistä tuollainen elämäntyyli ei missään nimessä ole.
Kalorit, kalorit ja kalorit. Voin helposti olla koko päivän syömättä ja illalla vetää pakastepizzan plus pari bisseä. Kokonaiskalorimäärä n. 1000. Ei sillä mitenkään onnistu lihomaan.
N38, 166/53. Just juon lonkeroa, viimeksi söin toissapäivänä kaksi hapankorppua juustolla. Ei vaan kiinnosta ruoka.
Minä pystyn siihen myös. En syö suuria määriä kaloreita yhtäjaksoisesti monta päivää, vaan väliin tulee kevyempiä ja terveellisempiä päiviä ihan luonnostaan. Ja aina kun syön herkkuja, syön vähemmän normaalia ruokaa. En siis herkuttele normaalien syömisten päälle, vaan osittain korvaamalla niitä herkuilla. Sitten seuraavana päivänä syön taas terveellistä normiruokaa.
Blogini: https://ilouutinen.blogspot.fi/
Pahinta on sokeriset juomat, ne lihottavat ihmisiä nykyään tosi tosi paljon. Nestemäisenä menee liian nopsaan ruuansulatuksessa ja imeytyy, rasittaa myös maksaa. Koskee myös mehuja, ei pelkästään limuja. Jossain koontitutkimuksissa oli juuri tämä, että selviten lihavuuden kanssa korreloi sokeristen juomien kulutus.
Kokikset, mehut pois. Ruuan kanssa vaikka vichyä tai vettä. Päivän kokonaiskalorimäärä oleellinen, ei pupelleta jatkuvasti. Normiruuallakin lihoo, jos sitä syö joka päivä isoja määriä.
Geenit toki myös vaikuttavat etenkin makean- ja rasvanhimoamistaipumuksen kautta, joillekin itsekuri on helpompaa kuin toisille.
Ja tämä siis ei ole mikään uusi juttu hänellä, vaan on aina syönyt herkkuja tuohon malliin. Ap