Mihin terveellisempään syötävään olet jäänyt koukkuun?
Minulla on taas kehittymässä jokatalvinen addiktio mandariineihin/klementiineihin/pieniin sitrushedelmiin. Ne ovat niin hyviä, että olen taas tänä viikonloppuna syönyt yksin kokonaisen verkkopussillisen. Kaikista parhaita ne ovat, kun niitä säilyttää jääkaapissa. Tykkään kuoria niitä pari kolme kerrallaan ja erotella palaset pienelle lautaselle ja sitten syödä niitä jälkiruokahaarukalla, kun katselen telkkaria tai luen.
Mitä muita terveellisempiä addiktioita teillä on?
Kommentit (95)
Porkkanat ja tsatsiki, yhdessä siis :)
Itsetehtyyn hummukseen. Kun teen sitä, korvaan sillä siis lihaa.
Naposteluporkkanat ja viinirypäleet. Söisin näitä 247 jos mahdollista. Harmi vaan kun ovat aika kalliita.
Onko terveellisempää... mut näkkileipä.
Kreikkalaiseen salaattiin. Syön sitä joka arkipäivä.
Persimonit, salaatti punasipulilla, lohi eri muodoissa.
Vaasan ohuet ruispalat, on muuten hyvää leipää 😀
Porkkanoita on kiva puputtaa. Ei kai niistä haittaakaan ole 🐇
Parsakaali täälläkin. Sitä voi valmistaa niin monella eri tavalla ja aina yhtä hyvää. Toinen on hapankorput.
Talvisin sitrushedelmät, kesällä kirsikat. Myös viinirypäleet ovat hyviä melkein ympäri vuoden. Niiden pitää olla siis makeita ja tuoreita niin, että ohut kuori ihan naksahtaa rikki ja hedelmä on kiinteää ja mehukasta. Kitkerät ja paksu- ja sitkeäkuoriset pitäisi merkitä jollain tarralla, jotta niitä osaisi olla ostamatta.
Kotimaiset omenat, kuorineen. Ruusukaali ja tempeh ja lehtikaali, sienet
- Ruisleipä, jonka päällä on oivariiniä ja raejuustoa
- Dippivihannekset ja dippikastikkeet
- Hapankorppu
- Kirpeät marjat (esim. puolukka) suoraan pakkasesta maustamattoman rahkan tai jogurtin joukkoon
Ja lisäksi pahempi: Syön nykyään melkein mitä vaan, terveellistäkin, liikaa. En vain malta olla hakematta lisää.
Persimonit aiheutti mulle kamalan vatsakivun.. Onko muille tullut?
Granaattiomenat. Kaikki menee silmänräpäyksessä. Ja pikkutomaatit, voisin syödä niitä kiloittain.
Uuniporkkanat aterian lisukkeena.
Mullakin nuo klementiinit, satsumat jne. Myös appelsiinit ja viinirypäleet.
Kesällä mansikat ja pensasmustikat.
Omenat. Aikaisemmin olin koukussa Golden Delicious -lajikkeeseen, mutta nykyään pitää saada Pink Lady -omppuja. Mielellään juuri suoraan jääkaapista, niin on raikkaita ja rapsakoita. Nam!