Voiko Oiva-juttuja ilmiantaa jotenkin? Kävin juuri sushilla ja ravintolan työntekijät syövät keittiövaatteet päällä ihmisten seassa!
Todella suosittu sushipaikka stadin keskustassa. Tuohan on aivan hygieniapassin vastaista. Kumma etteivät sen vertaa ajattele!
Kommentit (105)
Ihmisten seassa!?! Ne työntekijätkö ei ole ihmisiä!?! Että sillä lailla..
Eikös tuo ole vain hyvä merkki, sillä paikan ruoka kelpaa myös henkilökunnalle?
Vierailija kirjoitti:
Eikös tuo ole vain hyvä merkki, sillä paikan ruoka kelpaa myös henkilökunnalle?
Bahhaha :D hyvän murjasit
Luuletko siis oikeasti että suomalaiset hygieniastandardit sallii tuollaisen?
Mieti nyt hetki. Siis ne keittiön ihmiset on ne ruoanlaittovaatteet päällä siellä ihmisjoukossa syömässä, ja sitten menee takas keittiöön kokkaamaan raakaa kalaa. Et näe mitään ongelmaa tässä?
Joskus sitä miettii että on kyllä näköjään hyvä että valtio kattoo ihmisten perään hiukan säännöillään...
Vierailija kirjoitti:
Ihmisten seassa!?! Ne työntekijätkö ei ole ihmisiä!?! Että sillä lailla..
Varmaankin ihmisillä hän tarkoitti asiakkaita. Nillittäjä.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Eikös tuo ole vain hyvä merkki, sillä paikan ruoka kelpaa myös henkilökunnalle?
Bahhaha :D hyvän murjasit
Luuletko siis oikeasti että suomalaiset hygieniastandardit sallii tuollaisen?
Mieti nyt hetki. Siis ne keittiön ihmiset on ne ruoanlaittovaatteet päällä siellä ihmisjoukossa syömässä, ja sitten menee takas keittiöön kokkaamaan raakaa kalaa. Et näe mitään ongelmaa tässä?
Joskus sitä miettii että on kyllä näköjään hyvä että valtio kattoo ihmisten perään hiukan säännöillään...
Minä en kyllä itse asiassa kauheasti näe. Samalla tavalla ne sushit roudataan sinne saliin buffettipöytään kuitenkin.
Tuolta voi ottaa yhteyttä valvontaan:
https://www.ruokavirasto.fi/henkiloasiakkaat/tietoa-elintarvikkeista/ot…
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Eikös tuo ole vain hyvä merkki, sillä paikan ruoka kelpaa myös henkilökunnalle?
Bahhaha :D hyvän murjasit
Luuletko siis oikeasti että suomalaiset hygieniastandardit sallii tuollaisen?
Mieti nyt hetki. Siis ne keittiön ihmiset on ne ruoanlaittovaatteet päällä siellä ihmisjoukossa syömässä, ja sitten menee takas keittiöön kokkaamaan raakaa kalaa. Et näe mitään ongelmaa tässä?
Joskus sitä miettii että on kyllä näköjään hyvä että valtio kattoo ihmisten perään hiukan säännöillään...
Minä en nyt kyllä näe tässä mitään kovin ihmeellistä vaikka mietinkin hetken. Miten siellä ihmisjoukossa menisi yhtäkkiä jotenkin aivan paskaiseksi? Vai ajatteletko että ihmiset räkii kokin päälle?
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Eikös tuo ole vain hyvä merkki, sillä paikan ruoka kelpaa myös henkilökunnalle?
Bahhaha :D hyvän murjasit
Luuletko siis oikeasti että suomalaiset hygieniastandardit sallii tuollaisen?
Mieti nyt hetki. Siis ne keittiön ihmiset on ne ruoanlaittovaatteet päällä siellä ihmisjoukossa syömässä, ja sitten menee takas keittiöön kokkaamaan raakaa kalaa. Et näe mitään ongelmaa tässä?
Joskus sitä miettii että on kyllä näköjään hyvä että valtio kattoo ihmisten perään hiukan säännöillään...
Minä en nyt kyllä näe tässä mitään kovin ihmeellistä vaikka mietinkin hetken. Miten siellä ihmisjoukossa menisi yhtäkkiä jotenkin aivan paskaiseksi? Vai ajatteletko että ihmiset räkii kokin päälle?
No luuletko että hygieniapassissa ihan huvikseen vaan on tuollaisia sääntöjä olemassa? Asutko jossain pellossa? Sääntö on ihan selvä, työntekijöillä täytyy olla oma ruokailutilansa.
Nyt kun mietin, en ole edes kebulassa koskaan nähnyt että työntekijä söisi asiakkaiden keskellä. Tietävät mikä sääntö on.
No olisihan se ihan ok vaihtoehto vaihtaa vaikka työtakki pois tauon ajaksi, mutta en kyllä näe tuossa ongelmaa. Eiköhän ne kätensä kuitenkin pese tauolta palatessaan.
Vierailija kirjoitti:
No olisihan se ihan ok vaihtoehto vaihtaa vaikka työtakki pois tauon ajaksi, mutta en kyllä näe tuossa ongelmaa. Eiköhän ne kätensä kuitenkin pese tauolta palatessaan.
Vtut pese!
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Eikös tuo ole vain hyvä merkki, sillä paikan ruoka kelpaa myös henkilökunnalle?
Bahhaha :D hyvän murjasit
Luuletko siis oikeasti että suomalaiset hygieniastandardit sallii tuollaisen?
Mieti nyt hetki. Siis ne keittiön ihmiset on ne ruoanlaittovaatteet päällä siellä ihmisjoukossa syömässä, ja sitten menee takas keittiöön kokkaamaan raakaa kalaa. Et näe mitään ongelmaa tässä?
Joskus sitä miettii että on kyllä näköjään hyvä että valtio kattoo ihmisten perään hiukan säännöillään...
Minä en nyt kyllä näe tässä mitään kovin ihmeellistä vaikka mietinkin hetken. Miten siellä ihmisjoukossa menisi yhtäkkiä jotenkin aivan paskaiseksi? Vai ajatteletko että ihmiset räkii kokin päälle?
No luuletko että hygieniapassissa ihan huvikseen vaan on tuollaisia sääntöjä olemassa? Asutko jossain pellossa? Sääntö on ihan selvä, työntekijöillä täytyy olla oma ruokailutilansa.
Nyt kun mietin, en ole edes kebulassa koskaan nähnyt että työntekijä söisi asiakkaiden keskellä. Tietävät mikä sääntö on.
Hygieniapassissa sääntö? Tiedätkö mikä hygieniapassi on? Sääntö työntekijöiden ruokailutilasta taitaa kuulua enemmänkin niihin työ- kuin hygienia-asioihin. Ruokailu,- tai pikemminkin taukotila, pitää olla jotta työntekijä saa pitää ruokataukonsa rauhassa.
Ja muuten, sen salinkin pitäisi olla aika siistissä kunnossa...
Hygieniapassin suorittaneena mua on joskus mietityttänyt sama. Ei sen takia et oisin tosi huolissani jostain vaarasta, vaan että onko se realistista keskustassa että joka paikassa on erillinen tila työntekijöille elleivät syö sit jossain komerossa tai keittiössä. Sen verran on tila kortilla nimittäin just noissa sentterin putiikeissa...
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Eikös tuo ole vain hyvä merkki, sillä paikan ruoka kelpaa myös henkilökunnalle?
Bahhaha :D hyvän murjasit
Luuletko siis oikeasti että suomalaiset hygieniastandardit sallii tuollaisen?
Mieti nyt hetki. Siis ne keittiön ihmiset on ne ruoanlaittovaatteet päällä siellä ihmisjoukossa syömässä, ja sitten menee takas keittiöön kokkaamaan raakaa kalaa. Et näe mitään ongelmaa tässä?
Joskus sitä miettii että on kyllä näköjään hyvä että valtio kattoo ihmisten perään hiukan säännöillään...
Minä en nyt kyllä näe tässä mitään kovin ihmeellistä vaikka mietinkin hetken. Miten siellä ihmisjoukossa menisi yhtäkkiä jotenkin aivan paskaiseksi? Vai ajatteletko että ihmiset räkii kokin päälle?
No luuletko että hygieniapassissa ihan huvikseen vaan on tuollaisia sääntöjä olemassa? Asutko jossain pellossa? Sääntö on ihan selvä, työntekijöillä täytyy olla oma ruokailutilansa.
Nyt kun mietin, en ole edes kebulassa koskaan nähnyt että työntekijä söisi asiakkaiden keskellä. Tietävät mikä sääntö on.
Hygieniapassissa sääntö? Tiedätkö mikä hygieniapassi on? Sääntö työntekijöiden ruokailutilasta taitaa kuulua enemmänkin niihin työ- kuin hygienia-asioihin. Ruokailu,- tai pikemminkin taukotila, pitää olla jotta työntekijä saa pitää ruokataukonsa rauhassa.
Ja muuten, sen salinkin pitäisi olla aika siistissä kunnossa...
Tiedän, koska olen sen suorittanut pari kk sitten, siksi tämän ketjun teinkin. Tuo aihe on testissäkin. Mitä oikein yrität sanoa nyt? Hygieniapassissa mainitut säännöt ei ole mitään työntekijöiden oikeuksia suojelevia sääntöjä ("ruokatauko rauhassa") vaan nimensä mukaisesti hygieniaa varjelevia sääntöjä.
ap
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Eikös tuo ole vain hyvä merkki, sillä paikan ruoka kelpaa myös henkilökunnalle?
Bahhaha :D hyvän murjasit
Luuletko siis oikeasti että suomalaiset hygieniastandardit sallii tuollaisen?
Mieti nyt hetki. Siis ne keittiön ihmiset on ne ruoanlaittovaatteet päällä siellä ihmisjoukossa syömässä, ja sitten menee takas keittiöön kokkaamaan raakaa kalaa. Et näe mitään ongelmaa tässä?
Joskus sitä miettii että on kyllä näköjään hyvä että valtio kattoo ihmisten perään hiukan säännöillään...
Minä en nyt kyllä näe tässä mitään kovin ihmeellistä vaikka mietinkin hetken. Miten siellä ihmisjoukossa menisi yhtäkkiä jotenkin aivan paskaiseksi? Vai ajatteletko että ihmiset räkii kokin päälle?
No luuletko että hygieniapassissa ihan huvikseen vaan on tuollaisia sääntöjä olemassa? Asutko jossain pellossa? Sääntö on ihan selvä, työntekijöillä täytyy olla oma ruokailutilansa.
Nyt kun mietin, en ole edes kebulassa koskaan nähnyt että työntekijä söisi asiakkaiden keskellä. Tietävät mikä sääntö on.
Hygieniapassissa sääntö? Tiedätkö mikä hygieniapassi on? Sääntö työntekijöiden ruokailutilasta taitaa kuulua enemmänkin niihin työ- kuin hygienia-asioihin. Ruokailu,- tai pikemminkin taukotila, pitää olla jotta työntekijä saa pitää ruokataukonsa rauhassa.
Ja muuten, sen salinkin pitäisi olla aika siistissä kunnossa...
Niinpä. Samalla tavallahan ne salin puolella asiakaspalvelua tekevät ravaavat keittiön ja salin väliä. Samoin tiskaajat ja ihan samoissa vaatteissa. Jos tuo olisi nimenomaan hygienisesti kauhea ongelma eihän tuo voisi mitenkään olla sallittua.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Eikös tuo ole vain hyvä merkki, sillä paikan ruoka kelpaa myös henkilökunnalle?
Bahhaha :D hyvän murjasit
Luuletko siis oikeasti että suomalaiset hygieniastandardit sallii tuollaisen?
Mieti nyt hetki. Siis ne keittiön ihmiset on ne ruoanlaittovaatteet päällä siellä ihmisjoukossa syömässä, ja sitten menee takas keittiöön kokkaamaan raakaa kalaa. Et näe mitään ongelmaa tässä?
Joskus sitä miettii että on kyllä näköjään hyvä että valtio kattoo ihmisten perään hiukan säännöillään...
Minä en nyt kyllä näe tässä mitään kovin ihmeellistä vaikka mietinkin hetken. Miten siellä ihmisjoukossa menisi yhtäkkiä jotenkin aivan paskaiseksi? Vai ajatteletko että ihmiset räkii kokin päälle?
No luuletko että hygieniapassissa ihan huvikseen vaan on tuollaisia sääntöjä olemassa? Asutko jossain pellossa? Sääntö on ihan selvä, työntekijöillä täytyy olla oma ruokailutilansa.
Nyt kun mietin, en ole edes kebulassa koskaan nähnyt että työntekijä söisi asiakkaiden keskellä. Tietävät mikä sääntö on.
Hygieniapassissa sääntö? Tiedätkö mikä hygieniapassi on? Sääntö työntekijöiden ruokailutilasta taitaa kuulua enemmänkin niihin työ- kuin hygienia-asioihin. Ruokailu,- tai pikemminkin taukotila, pitää olla jotta työntekijä saa pitää ruokataukonsa rauhassa.
Ja muuten, sen salinkin pitäisi olla aika siistissä kunnossa...
Tiedän, koska olen sen suorittanut pari kk sitten, siksi tämän ketjun teinkin. Tuo aihe on testissäkin. Mitä oikein yrität sanoa nyt? Hygieniapassissa mainitut säännöt ei ole mitään työntekijöiden oikeuksia suojelevia sääntöjä ("ruokatauko rauhassa") vaan nimensä mukaisesti hygieniaa varjelevia sääntöjä.
ap
Jeps, tuo kuuluu samaan perus kategoriaan ravintola-alan hygieniasäännöissä kuin esim. se, että tietynlaisia lihoja ei saa säilyttää samassa jääkaapissa toisten kanssa, jne. Ja tuotakin rikotaan räikeästi pienemmissä tiloissa.
Mutta jo tuota ruokailutilasääntöä ihmettelevä tuskin tietää aiheesta yhtään mitään joten turha alkaa väitellä... papattavat vaan tunteella mitä sylki suuhun tuo.
Meneekö kirurgi keikkausali vaatteillaan juomaan kahvit sairaalan kahvioon?
Sama ruokatyöntekijöiden kanssa.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Eikös tuo ole vain hyvä merkki, sillä paikan ruoka kelpaa myös henkilökunnalle?
Bahhaha :D hyvän murjasit
Luuletko siis oikeasti että suomalaiset hygieniastandardit sallii tuollaisen?
Mieti nyt hetki. Siis ne keittiön ihmiset on ne ruoanlaittovaatteet päällä siellä ihmisjoukossa syömässä, ja sitten menee takas keittiöön kokkaamaan raakaa kalaa. Et näe mitään ongelmaa tässä?
Joskus sitä miettii että on kyllä näköjään hyvä että valtio kattoo ihmisten perään hiukan säännöillään...
Minä en nyt kyllä näe tässä mitään kovin ihmeellistä vaikka mietinkin hetken. Miten siellä ihmisjoukossa menisi yhtäkkiä jotenkin aivan paskaiseksi? Vai ajatteletko että ihmiset räkii kokin päälle?
No luuletko että hygieniapassissa ihan huvikseen vaan on tuollaisia sääntöjä olemassa? Asutko jossain pellossa? Sääntö on ihan selvä, työntekijöillä täytyy olla oma ruokailutilansa.
Nyt kun mietin, en ole edes kebulassa koskaan nähnyt että työntekijä söisi asiakkaiden keskellä. Tietävät mikä sääntö on.
Hygieniapassissa sääntö? Tiedätkö mikä hygieniapassi on? Sääntö työntekijöiden ruokailutilasta taitaa kuulua enemmänkin niihin työ- kuin hygienia-asioihin. Ruokailu,- tai pikemminkin taukotila, pitää olla jotta työntekijä saa pitää ruokataukonsa rauhassa.
Ja muuten, sen salinkin pitäisi olla aika siistissä kunnossa...
Tiedän, koska olen sen suorittanut pari kk sitten, siksi tämän ketjun teinkin. Tuo aihe on testissäkin. Mitä oikein yrität sanoa nyt? Hygieniapassissa mainitut säännöt ei ole mitään työntekijöiden oikeuksia suojelevia sääntöjä ("ruokatauko rauhassa") vaan nimensä mukaisesti hygieniaa varjelevia sääntöjä.
ap
Hygieniapassi ei ole myöskään sama asia, kuin SÄÄNTÖ miten työpaikalla on sallittua toimia vai ei. Se on vain tentti mikä pitää käydä läpi. Kyllähän siellä käsitellään esim sellaistakin, että periaatteessa mehupurkista suoraan juominen on epähygieenistä, tai käsien kuivaaminen ilmapuhaltimella tai pyyhkeeseen.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Eikös tuo ole vain hyvä merkki, sillä paikan ruoka kelpaa myös henkilökunnalle?
Bahhaha :D hyvän murjasit
Luuletko siis oikeasti että suomalaiset hygieniastandardit sallii tuollaisen?
Mieti nyt hetki. Siis ne keittiön ihmiset on ne ruoanlaittovaatteet päällä siellä ihmisjoukossa syömässä, ja sitten menee takas keittiöön kokkaamaan raakaa kalaa. Et näe mitään ongelmaa tässä?
Joskus sitä miettii että on kyllä näköjään hyvä että valtio kattoo ihmisten perään hiukan säännöillään...
Minä en nyt kyllä näe tässä mitään kovin ihmeellistä vaikka mietinkin hetken. Miten siellä ihmisjoukossa menisi yhtäkkiä jotenkin aivan paskaiseksi? Vai ajatteletko että ihmiset räkii kokin päälle?
No luuletko että hygieniapassissa ihan huvikseen vaan on tuollaisia sääntöjä olemassa? Asutko jossain pellossa? Sääntö on ihan selvä, työntekijöillä täytyy olla oma ruokailutilansa.
Nyt kun mietin, en ole edes kebulassa koskaan nähnyt että työntekijä söisi asiakkaiden keskellä. Tietävät mikä sääntö on.
Hygieniapassissa sääntö? Tiedätkö mikä hygieniapassi on? Sääntö työntekijöiden ruokailutilasta taitaa kuulua enemmänkin niihin työ- kuin hygienia-asioihin. Ruokailu,- tai pikemminkin taukotila, pitää olla jotta työntekijä saa pitää ruokataukonsa rauhassa.
Tuo on yksinkertaisesti valetta, tai sitten tietämättömyyttäsi. Hygieniapassissa tuo ruokailutilasääntö on siellä ihan kuule hygieniasyistä eikä sillä ole mitään tekemistä työntekijän oikeuksien kanssa.
t. keittäjä-täti
Vierailija kirjoitti:
Hygieniapassin suorittaneena mua on joskus mietityttänyt sama. Ei sen takia et oisin tosi huolissani jostain vaarasta, vaan että onko se realistista keskustassa että joka paikassa on erillinen tila työntekijöille elleivät syö sit jossain komerossa tai keittiössä. Sen verran on tila kortilla nimittäin just noissa sentterin putiikeissa...
Harvemmassa ravintolassa on erillinen tila työntekijöille muuten kuin pukkari. Joko syödään keittiössä tai salissa. Olen huomannut että moni suomalainen kokki vetää ateriansa keittiön nurkassa tai kesällä vaikka takaoven portaalla, ja moni aasialainen taas menee sinne salin puolelle rauhassa istumaan. Luulen että arvostavat ruokailuhetkeä erilailla.
Hygieniapassin säännöt tosiaan sanovat, että työntekijöillä täytyy olla erillinen ruokailutila ravintolassa. Oliko kenties Kampissa?