Oatly Kauramaidon menestystarina
Nyt on pakko sanoa, että olen aika täpinöissä tämän firman menestystarinasta. Ihan jo siksi, että tuli ostettua hyvä nippu heidän osakkeitaan vuonna 2014. Kivasti lähtenyt nousuun, kyllä ns. "kelpaa".
Mites, tuleeko teillä juotua tätä? Meillähän ei maitoa olla juotu vuosiin. Aika naftia kamaa, jos näin suoraan sanotaan. Erittäin smuuttia tavaraa vaikka moccachinon tekemiseen, tai antamaan pientä extra-"cremaa" kodin espressoon. Ruuanlaitossa myös aikalailla erinomainen maidon korvike. Aikalailla parasta tavaraa nyt kaikin puolin noin muutenkin.
Mites muilla?
Kommentit (73)
Teollista tuotetta, ei mikään elämisen kannalta tärkeä tuote. Tai jos on allergikko niin sitten ehkä.
Ja sanon tämän entisenä vegaanina: ihme litkua oli, suklaanmakuinen on hyvää.
Käytän Alpron Unsweetened kaura"maitoa" (melko hiljattain tullut markkinoille) ihan siksi, että siinä ei ole sokeria (hiilareita 5,6g/100 ml , sokeria 0g/100 ml) kun taas ap:n mainostamassa Oatlyn iKaffessa hiilareita 6,6g /100ml ja sokeria 4g/100ml. Helppo valinta mulle.
Oatly ei makuna vetoa. Useampi kilpailija uppoaa paremmin.
Vierailija kirjoitti:
Teollista tuotetta, ei mikään elämisen kannalta tärkeä tuote. Tai jos on allergikko niin sitten ehkä.
Ja sanon tämän entisenä vegaanina: ihme litkua oli, suklaanmakuinen on hyvää.
Jos väität, että iKaffe Barista edition Oatlylta on muka "litkua", niin väitän että et ole maistanut kyseistä tuotetta.
T. AP
Vierailija kirjoitti:
Oatly ei makuna vetoa. Useampi kilpailija uppoaa paremmin.
Kerrotko mitä kaikkia Oatlyn tuotteita olet kokeillut, ja mitkä näistä "useista kilpailijoista" ovat parempia kuin Oatly, ja millä kriteereillä? Kiinnostaisi kyllä kovasti tietää. En ole nimittäin kenenkään kuullu esimerkiksi tosissaan väittävän Alpron tai Valion olevan parempaa kuin Oatly. Ja nyt ei lasketa jenkkakahvoja ja raskausarpien kanssa ahdistelevien yh-mammojen rasva/hiilaripelkoisuudesta kumpuavaa tuoteantagonismia.
Vaan puhtaasti kulinaaristen perusteiden kautta. Koska Oatly on kermaisinta, tasaisinta, täyteläisintä, parhaimman makuista, verrattuna kilpailijoihinsa. Ylivoimainen markkinaosuus jo kertoo tästä tarpeeksi.
Kaikki kauramaidot ovat täynnä lisäaineita. Se siitä terveellisyydestä.
Vierailija kirjoitti:
Teollista tuotetta, ei mikään elämisen kannalta tärkeä tuote. Tai jos on allergikko niin sitten ehkä.
Ja sanon tämän entisenä vegaanina: ihme litkua oli, suklaanmakuinen on hyvää.
Onneksi on naapurissa lehmiä, jonka utareesta voin käydä silloin tällöin hakeen lantrinkia valkovenäläiseen.
Vierailija kirjoitti:
Kaikki kauramaidot ovat täynnä lisäaineita. Se siitä terveellisyydestä.
Oatlyn tuotteet eivät ole "täynnä" lisäaineta, urpo. Kannattaisiko ehkä ottaa ensin selvää väitteistäsi ja tuotteista joista huutelet, ennen kuin huutelet. Vain sivistymätön juntti käyttäytyisi noin. Et kai sinä ole sivistymätön juntti?
Ikaffe on ihan parasta. Perustelut tulivatkin viestin 6 lopussa. Ravistan purkkia kunnolla, niin saan ihanan, kestävän vaahdon ihan perussuodatinkahvin päälle. Nam!
Valiota ja Kaslinkia (Barista-versio) olek kokeillut - maku ei nappaa. Jotain ätläkän kitkerää tai muuta häiritsevää. Mies taas piti Kaslinkista. Makuasioita siis. Mulle harmaa purkki, kiitos!
Vierailija kirjoitti:
Ikaffe on ihan parasta. Perustelut tulivatkin viestin 6 lopussa. Ravistan purkkia kunnolla, niin saan ihanan, kestävän vaahdon ihan perussuodatinkahvin päälle. Nam!
Valiota ja Kaslinkia (Barista-versio) olek kokeillut - maku ei nappaa. Jotain ätläkän kitkerää tai muuta häiritsevää. Mies taas piti Kaslinkista. Makuasioita siis. Mulle harmaa purkki, kiitos!
Touché!!!!!!!!!
hirveetä paskaa, tuota saaa ruokaavusta ilmaiseksi ei kukaan osta
Vierailija kirjoitti:
Käytän Alpron Unsweetened kaura"maitoa" (melko hiljattain tullut markkinoille) ihan siksi, että siinä ei ole sokeria (hiilareita 5,6g/100 ml , sokeria 0g/100 ml) kun taas ap:n mainostamassa Oatlyn iKaffessa hiilareita 6,6g /100ml ja sokeria 4g/100ml. Helppo valinta mulle.
Kaurassahan ei voi olla sokereita 0g, joten en tiedä miten tuo Alpron versio oikein tehdään... lisättyä sokeria Oatlyn tuotteissa ei ole, vaan se sokeri on sitä mitä kaurassa itsessään on.
valamon munkki Iivana kirjoitti:
hirveetä paskaa, tuota saaa ruokaavusta ilmaiseksi ei kukaan osta
Markkinaosuus globaalisti isoin tällä hetkellä maitokorvikejuomista, 100€ miljoonan arvoinen yhtiö. Taitaa vähä-älyisellä olla faktat hakusessa? No, jos ruoka-avussa on pakko käydä niin eiköhän se kerro jotain älykkyysosamäärästäsi jo muutenkin.
Vierailija kirjoitti:
Kaikki kauramaidot ovat täynnä lisäaineita. Se siitä terveellisyydestä.
Niin koska lisäaineet on aina pahasta... Ja luonnollisuus on aina hyve, johon tulee pyrkiä..
Jos on pakko viherhippeillä, niin ostakaa kotimaista. Eli Kaslinkia tai Valion Oddlygoodia.
Oatly on ruotsalainen, Alpro myös ulkolainen
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Käytän Alpron Unsweetened kaura"maitoa" (melko hiljattain tullut markkinoille) ihan siksi, että siinä ei ole sokeria (hiilareita 5,6g/100 ml , sokeria 0g/100 ml) kun taas ap:n mainostamassa Oatlyn iKaffessa hiilareita 6,6g /100ml ja sokeria 4g/100ml. Helppo valinta mulle.
Kaurassahan ei voi olla sokereita 0g, joten en tiedä miten tuo Alpron versio oikein tehdään... lisättyä sokeria Oatlyn tuotteissa ei ole, vaan se sokeri on sitä mitä kaurassa itsessään on.
Aivan oikein. Alpro on nimenomaan onnistunut kehittämään menetelmän, jolla sokeri saadaan poistettua juomasta. Ja tämä sopii minulle oikein mainiosti, sillä en pidä sokerin mausta kahvissa ja maistan esim. iKaffen "sokerisuuden". Tässäpä haastetta kilpailijoille kehittää oma tuotteensa, josta sokeri on poistettu kokonaan.
Olen maistanut muutaman kerran (tyttäreni on niiden ystävä) ja mielestäni ne maistuvat laihalta kauravelliltä. Elovenan kaurahiutaleita olen syönyt koko elämäni lähes päivittäin ja leivon paljon kaurasta, mutta kahvini nautin ilman noita tuotteita.
Hienoa kuitenkin, että tuotteet ovat löytäneet markkinat ja menestyneet. En usko, että ketjussa laveasti "mammoja" haukkuva assperkele on mukana tuotteiden markkinoinnissa tai muutenkaan työelämässä.
Kummassa on enemmän lisäaineita, luomumaidossa vai Oatlyn kauramaidossa?
Vierailija kirjoitti:
Olen maistanut muutaman kerran (tyttäreni on niiden ystävä) ja mielestäni ne maistuvat laihalta kauravelliltä.
Kuulostaa siltä että taas yksi huithapeli, tietätämätön mammeli huutelee epäinformoitunutta mielipidettään. Täällä kahvilassa mm. vuosia työskennelleenä henkilönä voin kertoa, että on eri asia juoda 1% rasvaa sisältävää kevytkauramaito ja 3% rasvaa sisältävää kauramaitoa. Niiden käyttötarkoitukset myös määrittävät tuotteiden kokemislaatua. Esimerkiksi se, ravistatko purkkia ennen käyttöä, on hyvin merkityksellistä tuotteen loppukoostumuksen kannalta. Ymmärrän, että huithapelin mammelin on vaikea tällaisia detaljeja ymmärtää, mutta ainahan sitä voi oppia uutta.
Asiasta kukkaruukkuun: kuka sivistynyt aikuinen oikeasti syö jotain elovenan kaurahiutaleita? Voi moro sentään. Kertoo jotain kyllä ihmisen paletista. : D
Kauramaitona käytän nykyään Valion Oddlygoodia - Oatly on hyvää, mutta tuo vielä parempaa.
Oatlyn ruokakermat, fraichet, jne. ovat kyllä mahtavia ja jatkuvassa käytössä.
Olen maitoallergikkona tosi iloinen, että tällaisia tuotteita on nykyään saatavilla.