Nyt apua! Miten broilerinkoivista saa sisältä mehviä ja päältä rapeita?
200 asteessa tunti on ihan liikaa. Kaikki nesteet pulppuaa pihalle ja kana on kuivaa. 175 astetta ja kanasta tulee löllöä ja nahka ei paahdu ollnkaan. Mitä ihmettänoille pitäis tehdä? Haluan rapean paistuneen kuoren, jonka voi myös syödä, mutta samalla sisältä mehevän kanan, joka ei ulosta kaikkia nesteitä pellille. Entä jos paistaisin niitä ensin pannulla ja sitten tunniksi uuniin 175 astetta??
Kommentit (28)
250 astetta ja kolme tuntia, tulee rapsakkaa.
En ole "nykypäivänä" rapeita kuoria kertaakaan saanut. Kumma juttu 20 vuotta sitten helposti normaalissa uunissa ><
Mulla on toiminut useampi tunti 125 asteessa. Ei siis ole hätäisen hommaa. Nelisen tuntia oli tämän päivän satsi. Ja marinadiin kannattaa laittaa hunajaa, siirappia tms sokeria että pinta karamellisoituu.
Itse teen niin, että laitan isoon pakastepussiin desin pari jauhoja, ja siihen sekaan kaikki mausteet mitä haluat käyttää. Sitten kanakoivet pussiin, ja heiluttelet niin että ovat yltäpäältä jauhojen peitossa. Laita uunivuokaan ja liruttele hieman öljyä päälle, jotta alkavat paistua eikä paahtua. Ja kun vuokaan tulee sulaa kananrasvaa, niin aina välillä valelet niitä sillä. Tunnin verran n. 200C uunissa kun paistelet, niin lopputulos on todella rapea nahka (se rasva ja jauho yhdistelmänä toimii hyvin, melkein kuin upporasvassa keitetty) ja kaikki mehut vielä sisällä. Täytyy vaan syödä melko pian, koska se rapea kuori alkaa pehmentyä kun on uunista otettu ulos.
300 astetta ja vartti niin rusehtava pinta ja maukasta.
Paketin ohjeen mukaan ensin kypsäksi, sitten lämmöt täysille ja grillivastus päälle. Se on yks hujaus kun pinta on rapsakka, eikä silti mene kuivaksi.
Mikrossa 2 tuntia on parasta kanaa.
Jotenkin niinhän se täytyy tehdä, että osan aikaa korkeassa lämpötilassa, jotta rapeus, ja kypsennys miedommassa. Järjestys on sitten jompi kumpi, ja ajat ja lämpötilat toinen asia.
2 päivää kuun valossa ja sitten kovalla lämmöllä rapsakka kuori päälle.
Mene nyt ensinnäkin perkele tekemään sitä ruokaa ja pysy poissa palstalta! Katotaan sen jälkeen, onko rapeita.
Keitä ne kanaliemessä lähes kypsiksi ja sitten sivele voilla ja grillaa nopeasti uunissa.
Laitan varmaan sitten lähemmäs 175 astetta ja annan olla yli tunnin. Katsotaan jos ei tällä kertaa tarvitsisi pettyä. Ja sokeria pintaan. :)
Kokkina teen näin. Pannulla pintaan väri ja viimeistely uunissa.
Vierailija kirjoitti:
Keitä ne kanaliemessä lähes kypsiksi ja sitten sivele voilla ja grillaa nopeasti uunissa.
Tätä olen myös harkinnut. Tuntuu vaan niin oudolta keittää lihaa. Käykö ihan kanaliemikuutio?
Vierailija kirjoitti:
Mene nyt ensinnäkin perkele tekemään sitä ruokaa ja pysy poissa palstalta! Katotaan sen jälkeen, onko rapeita.
Teen ne vasta huomenna, perkele! Ap
Pinta pannulla ja sitten uuniin kypsymään. Terveisin kokki
Tunge oikeaa voita nahan alle, pirskota koipien päälle Cointreauta ja (makeaa) soijaa. Paistovuokaankin saa laittaa voita sulamaan. Uuni lämpiämään ensin 250 asteeseen ja koivet sisään ja pudota lämpö 175 asteeseen. Anna paistua vartin verran ja sivele koipia astiaan muodostuvalla paistoliemellä ja toista pariin kertaan paiston aikana. Paista 175 asteessa noin 50 minuuttia ja sivele vielä kerran, nosta sitten lämpö täysille ja laita ylälämpö päälle - tulee päältä rapeita ja sisältä pehmeitä.
T: kokki evp
Pannulla pintaan väri ja uuniin.
Kokki
Koipi ei ole koskaan sisältä "mehevä", koska sisällä on luu.
Itsevarmoin ottein kaikki peliin, uuni täysillle. Kyllä se siitä.