Mitä teette ja mitä kokkailette ruoiksi pääsiäisen aikaan?
Ei haisuakaan ja olen pahassa flunssassakin:( ja minun vastuullani ne asiat on.
Kommentit (115)
Perjantaina käyn hakemassa Subwaysta subin, se riittää pe ja la. Su ja ma otan pakkasesta janssoninkiusauksen.
Kuulostaa iisiltä 2, kivat sulle.
Meillä syöjinä 2aik sikälimikäli minulle edes maistuu mikään ja 2 teiniä=pohjattomia kaivoja ruokahalun suhteen.
pe tortilloita (kanaa, salaatti, tomaatti, suolakurkku, juusto, kermaviilikastike)
tai pitaleipiä
la-su karjalanpaistia ja muussia, uunijuureksia
ma chili sin carnea
Huomenna syödään hernekeiton loppu pois. Eli ihan tavallista ruokaa tiedossa.
Mies on kokki ja se laittoi ennen kun lähti töihin, niin jonkun lihakimpaleen tollasee kinkkupussiin ja sinne laitto viiniä, oliiveita, chiliä ja mausteita hiero siihen lihaan ennen kun laitto sen pussiin ja jääkaappiin. Sitten sano että älä mene koskemaan tohon pussiin, koska se menee perjantai aamuna uuniin 5 tunniksi.
Meillä on välillä niin ihme ruokia etten edes osaa kuvailla niitä, mutta hyviä ne on aina.
Yhtä asiaa en ymmärrä vieläkään. Hän tekee ranskalaisia itse, niin ensin hän keittää niitä perunoita pari minuuttia. Sitten laittaa pakkaseen. Ottaa pois ja laittaa tollaseen öljykeittimeen 10 minuutiksi. Sit ottaa poista ja pakkaseen takasin. Taas ottaa jäätyneenä ulos ja laittaa öljykeittimeen 15min ja nostattaa sitä lämpöä (en tajua miksi) ja ottaa pois ja laittaa pakkaseen. Sitten jäätyneenä ulos ja keittimeen ja sitten vasta ne on valmiit. Ihan älytöntä, mutta en ole koskaan ikinä syönyt niin hyviä ranskalaisia. Sen verran tajusin, että hän jotenkin sen veden siirtää perunasta kokonaan pois ja niistä tulee rapeita ulkoota ja sisältä samettisen pehmeitä.
Ämpärillinen mämmiä pohjanmaan kautta kera kädenlämpöisen kaalimehun.
Ulos syömään. Toisena päivänä sisäfilepihvit ja uunilohkoperunat, salaatti. Sit joku kananfilehässäkkä paistetun riisin kera. Mentäiskö näillä? Ei mämmiä eikä munia, paitsi jos joku oikein anteliaalla moodilla.
Pääsiäisyönä kermaperunoita ja lammaspaistia.
Lähdetään mökille ja keitin eilen illalla bolognesen valmiiksi. Teen bechamelin vasta perillä ja kasaan lasagnen uuniin. Sitä siis tänään salaatin kanssa.
Huomenna lounasksi risusavotassa nuotiomakkaraa.
Päivälliseksi grillataan kanaa ja karitsanjauhelihapötkylöitä. Niitä viipaloidaan salaatin, tsatsikin, avocadojen ja taboulehin kanssa pitaleipien väliin.
Lauantaina lounaaksi jämiä ja päivälliseksi alkuun parsakeittoa ja sitten sitruunarisottoa ja ylikypsää karitsanpaistia. Tytär tekee jonkun kakun jälkkäriksi.
Sunnuntaille on uuniperunoita parilla täytteellä. Mitään lounasta en ole miettinyt, mutta kehitän tarvittaessa jotain mitä kaapista löytyy.
Maanantaina ajellaan kotiin, sille en ole varannut mitään erityistä ruokaa.
Mökillä meitä on neljä aikuista, neljä teiniä ja kaksi pikkulasta.
Ainakin blinejä yhtenä päivänä, tulee paljon porukkaa syömään. Jälkkärinä sitruuna-kookos kerroskiisseli ja pashaa pullan kanssa.
Muille päiville pitäisi keksiä jotain... Varmaan joku kanaruoka ja pataruoka.
Kyllä ei taas ole helppoa: neljä päivää, jolloin pitää tehdä kaksi lämmintä ruokaa, aamu- ja iltapalat ja rentoutua ja ulkoilla ja viettää aikaa perheen kanssa ja kyläillä ja nauttia ja lukea ja harrastaa jotain kivaa...
Melkein alkaa maistua joululta.
Mies menee iltavuoroon, tekee varmaan pekonia tänään (toivottavasti pastan kanssa), huomenna nakkeja ja ylihuomenna sitten kananugetteja. Mies on kokki, kuten voitte päätellä. Itse en syö kahta lämmintä ateriaa vaikka pitäisi, syötän lapselle illalla varmaan halpishampparia.
Ei meillä aina näin epäterveellisesti syödä. Itsepä en lähtenyt viimeksi kauppareissulle mukaan.
Samoja ruokia mitä arkenakin. Pitkäperjantain kahviherkkuna kinderkakku mutta eipä juuri muuta kummoista.
Nyhtölammasta, pitaleipää ja jugurttikastiketta. Persikkarahkaa tai kakkua.
Tänään syödään pihvit hirven jauhelihasta, keitettyä porkkanaa ja perunaa ja herkkusienistä ja sipuleista tehty kermakastike. Lisäkkeinä on keitettyjä luomukananmunia ja salaattia.
Perjantaina syödään karjalanpaistia kummallakin aterialla.
Lauantaina on blinejä.
Sunnuntaina syödään tutun kasvattajan tuottamaa luomulampaan valkosipulista lampaanviulua, kermaperunoita ja tavallista hienompaa salaattia, jossa on juustoa.
Jälkkäriksi leivon K-kaupan reseptin mukaisen suklaapiirakan, jossa on pinnalla suolaa. Sen kanssa tarjoilen Irish Coffeen :)
Lapset saavat lajitelman suklaamunia sänkynsä viereen ennen heräämistään. Pääsiäispupu on tuonut.
Muuten ihan normaali arkiruokaa, mutta perjantaina;
Karitsaa yrttimarinaadissa
Paahdettuja pottuja
Kananmunasalaatti
Vihanneksia
Kinderkakkua
Mulla on karitsanakkeja perunamuussin kanssa pääsiäisenä.
Jälkkäriksi itsetehtyä persikkaista rahkapiirakkaa ja kermakahvit.
Mulla on köntti savulammasta (lammasta syödään ympäri vuoden), josta tulee kiusaus ja hernekeitto. Ei jälkiruokia, kukaan ei tykkää makeasta.
https://www.is.fi/aihe/yksin/
mämmiä.