Vahvat juomat ruokakauppoihin, mitä positiivista siinä olisi?
Kun tästä niin kohkaillaan, niin mitä hyvää siinä olisi, että vahvemmat juovat tulisi tavallisiin ruokakauppoihin. Kertokaa!
Kommentit (127)
Säästyis bensarahat, kun ei tarvisi erikseen ajella Alkoon.
Olutvalikoima lisääntyisi, löytyisi paremmin se oikea olut joka tilanteeseen eikä aina tarvisi lähteä Alkoon.
(Meillä siis harrastetaan oluita nautiskelujuomana samoin kuten joillakin viinejä.)
Ihmiset saisivat itse päättää mitä ostavat, mistä ja milloin.
Nyt joku muu on päättänyt puolestasi.
Saksassa asuessani perjantaisin tuli lähimarkettien mainoksia postin mukana.
Jossain oli kirkas viina viikonlopun ajan tarjouksessa, jossain taas vaikkapa viski ja kolmannessa joku tietty punaviini.
Tuohon nähden suomalainen holhous on naurettavaa ja todella, todella ärsyttävää.
Mitkä ihmeen VAHVAT juomat?
Yhä edelleen viinat ja jopa viinit pysyy siellä alkossa. Nähtävästi suurin osa suomalaisista uskoo ettei pysty elämään normaalisti koska aikuisia ihmisiä pitää yhä holhota ja vahtia mahdollisimman monilla rajoituksilla. Omia aivoja ei voi käyttää vaan valtio päättää yksilön puolesta.
Vierailija kirjoitti:
Olutvalikoima lisääntyisi, löytyisi paremmin se oikea olut joka tilanteeseen eikä aina tarvisi lähteä Alkoon.
(Meillä siis harrastetaan oluita nautiskelujuomana samoin kuten joillakin viinejä.)
Kuinkahan paljon valikoima oikeasti lisääntyisi? Miksi sen oikeanlaisen oluen pitää olla vahvaa? Eikö siis kolmosoluissa ole hyviä makuja tms?
Itse oluen harrastajana olisi kiva saada vahvempia oluita maitokauppoihin. Tämä ihan siitä syystä että pienpanimoala kukoistaa tällä hetkellä suomessa: pienpanimoita on kymmenittäin ellei jopa satoja, mutta he eivät pysty usein myymään tuotteitaan muualla kuin baareissa. Tämä siksi että useimmat laatuoluet sisältävät enemmän alkoholia kuin 4,7% eikä näitä saa myydä maitokaupoissa. Alko taasen ei pysty ottamaan valikoimiinsa kymmenittäin suomalaisia oluita, eikä näistäkään kuin niitä jotka pystyvät takaamaan niin laajan valmistuksen että pystyy näitä tarjoamaan Alkon vaatimat määrät.
Eli siis ainakin yhden alan yrittäjyys helpottuisi jos pienpanimooluita saisi alkaa myymään muuallakin kuin alkossa. Mikä se sopiva alkoholiprosentin raja sitten olisi, ehkä jotain 8% ja 10% väliltä?
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Olutvalikoima lisääntyisi, löytyisi paremmin se oikea olut joka tilanteeseen eikä aina tarvisi lähteä Alkoon.
(Meillä siis harrastetaan oluita nautiskelujuomana samoin kuten joillakin viinejä.)
Kuinkahan paljon valikoima oikeasti lisääntyisi? Miksi sen oikeanlaisen oluen pitää olla vahvaa? Eikö siis kolmosoluissa ole hyviä makuja tms?
Jotkut oluttyypit vaativat hieman isomman alkoholiprosentin, niiden makuun kuuluu se alkoholin terävyys.
Mitään ei muutaisi valikoiman suhteen. Aivan samat tyylilajit osuu tuohon 4.8 rajaan. Tuo on itsekusetusta, että 5,5% toisi jotain uutta markkinoille. Eri asia jos puhuttaisiin 10% oluesta silloin markkinoille tulisi doublet, trippelit ja imperial stoutit. Minä sentään valmista olutta itse, joten tiedän oikeasti mistä puhun. Kerro minulle mikä tyylilaji vaatii tuon 5,5% eikä osu 4,8% sisään niin voin valistaa sinua aiheesta.
Alkoholi ei olisi tabu ja tämä hemmetin holhoaminen (joka ei auta) loppuisi.
Viinipullo ruokaostosten lomassa olisi yhtä luonteva kuin maito tai vissy.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Olutvalikoima lisääntyisi, löytyisi paremmin se oikea olut joka tilanteeseen eikä aina tarvisi lähteä Alkoon.
(Meillä siis harrastetaan oluita nautiskelujuomana samoin kuten joillakin viinejä.)
Kuinkahan paljon valikoima oikeasti lisääntyisi? Miksi sen oikeanlaisen oluen pitää olla vahvaa? Eikö siis kolmosoluissa ole hyviä makuja tms?
Toki on muutamia ihan ok makuisia kolmosoluitakin. Jos kuitenkin haet jotain tiettyä makua olueeseen, ei näitä pysty valmistamaan "mietoina" versioina ellei sitten lantraa joukkoon vettä. Käymisprosessi on olennainen oluen valmistukselle mutta sivutuotteena alkoholiprosentti nousee. Eli jotain yksittäisiä olutlaatuja/makuja pystyy valmistamaan mietoina muttei kaikkia.
Vierailija kirjoitti:
Mitään ei muutaisi valikoiman suhteen. Aivan samat tyylilajit osuu tuohon 4.8 rajaan. Tuo on itsekusetusta, että 5,5% toisi jotain uutta markkinoille. Eri asia jos puhuttaisiin 10% oluesta silloin markkinoille tulisi doublet, trippelit ja imperial stoutit. Minä sentään valmista olutta itse, joten tiedän oikeasti mistä puhun. Kerro minulle mikä tyylilaji vaatii tuon 5,5% eikä osu 4,8% sisään niin voin valistaa sinua aiheesta.
Aloituksessa puhuttiin vahvoista juomista. Otin vapauden tulkita sen "viinit ruokakauppaan" -tyyppisesti unohtaen 5,5% joka ei ole vahva.
Tämä on Timo Soinin lahja Suomelle. Vielä läksiäisiksi tekee suomalaisista juoppoja.
Ruotsia aina kehutaan mutta Ruotsissa taidetaan myydä laimeampaa olutta ruokakaupassa kuin Suomen keskiolutkaan on. Tajuavat paremmin homman.
En kyllä ymmärrä miksi tästäkin vouhkataan. Naurettavaa nysväämistä.
Viinit ruokakauppoihin!
Tuo 10% vahvuus riittäisi jo viinillekin. Alkosta on ihan mahdotonta löytää 9-10% vahvuista viiniä, joten se mantra että on muka hyvät valikoimat, on puppua.
Niin Euroopassa kaikki ovatkin juoppoja kun lähikaupastakin saa viinit ja viinat. Vai kuinka se nyt olikaan?
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Mitään ei muutaisi valikoiman suhteen. Aivan samat tyylilajit osuu tuohon 4.8 rajaan. Tuo on itsekusetusta, että 5,5% toisi jotain uutta markkinoille. Eri asia jos puhuttaisiin 10% oluesta silloin markkinoille tulisi doublet, trippelit ja imperial stoutit. Minä sentään valmista olutta itse, joten tiedän oikeasti mistä puhun. Kerro minulle mikä tyylilaji vaatii tuon 5,5% eikä osu 4,8% sisään niin voin valistaa sinua aiheesta.
Aloituksessa puhuttiin vahvoista juomista. Otin vapauden tulkita sen "viinit ruokakauppaan" -tyyppisesti unohtaen 5,5% joka ei ole vahva.
Tässä ketjussa moni on jo antanut perustelun koska olut vaatii 5,5% kysyn edelleen mikä tyylilaji vaatii. Minä panen olutta itse joten minä tiedän oikeasti mistä puhun. Kysykää pois, on tekosyy väittää 5,5% muuttavan mitään. Toinen juttu on että pienpanimot eivät tule saamaan helpotusta kilpailuun, vaan kilpailu kauppavahvuisista oluista vain kiihtyy ja siinä voittaa se joka tarjoaa halvalla alkoholia. Myös pienpanimoiden tiellä on useita muita hankaloittavia tekijöitä kuten palpa maksujen korkeus ja hinnoittelu. Pienpanimoita auttaa eniten oma myynti.
Lidliin tulisi lisää hyviä saksalaisia oluita.
Se on vähän kaksipiippuinen juttu. Toki se parantaisi valikoimaa, jos pienpanimo-oluet tulisi ruokakauppoihin, mutta mietin vain sitä vähentääkö se sitten alkojen määrää, jos vahvat oluet, lonkerot ja limuviinat tulee kauppoihin? Varsinkin pienemmillä paikkakunnilla ne alkot ei välttämättä enää pärjää pelkällä viinojen ja viinien myynnillä.
Ryöstöt ja varkaudet lisääntyisivät.