Riisipuuron teko, argggggh! Tehkää mahdollisimman isossa kattilassa!
Muuten koko hellan päällymen om maitomömmöä täynnä kun maito vaan kuohuu ja kuohuu yli. Kattilan pohjaankin paloi kiinni.
Eipä tuu usein riisipuuroa tehtyä. 😳
Kommentit (70)
Vierailija kirjoitti:
Muuten koko hellan päällymen om maitomömmöä täynnä kun maito vaan kuohuu ja kuohuu yli. Kattilan pohjaankin paloi kiinni.
Eipä tuu usein riisipuuroa tehtyä. 😳
Miks et tee uunissa sitä. Yhtä hyvää se on ja ei tarvi hiessä pyörii sen kauhan kanssa siinä hellalla. Eiks ollukki pinna kireellä, kun sekottelit ja hiki valu.
Riisipuuron vieressä pitää olla koko keittoajan. Hämmennä, hämmennä ja hämmennä. Jos kuohuu tai porisee liikaa niin kattila pois levyltä.
Riisipuuron tosiaan saa pilalle helpostikin, jos ei siinä vieressä oo koko ajan. Jos malttaa olla, niin täydellisen pehmeä riisipuuro on ihaninta ikinä!
Heh. Mä tein joskus leivinuunissa, eikä puuroa pystynyt pilkkomaan edes Fiskarssin halkomakirveellä:)
Mäkin teen noin että keittää ensin vedessä riisin kypsäksi ja sitten sekaan purkki kuohukermaa. Tulee ihanan pehmeää puuroa eikä tarvi kyttiä vieressä kun Maisa jäähallin takaovella.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Muuten koko hellan päällymen om maitomömmöä täynnä kun maito vaan kuohuu ja kuohuu yli. Kattilan pohjaankin paloi kiinni.
Eipä tuu usein riisipuuroa tehtyä. 😳
Miks et tee uunissa sitä. Yhtä hyvää se on ja ei tarvi hiessä pyörii sen kauhan kanssa siinä hellalla. Eiks ollukki pinna kireellä, kun sekottelit ja hiki valu.
Uunipuuro on ihan erilaista kuin liedellä keitetty.
Teen sähköllä toimivassa haudutuspadassa. Laitan ainekset pataan, yhtään ei tarvi vahtia ja 3 tuntia niin on valmis.
Mä teen monesti vesihauteessa. Ei kiehu yli, eikä tarvitse olla koko ajan hämmentämässä.
Teen sähköllä tomivassa haudutuspadassa. Ainekset pataan, ei tarvi vahtia, 3 tuntia ja on valmis.
Vierailija kirjoitti:
Keitä riisi vedessä ja hauduta lopuksi sekaan pari desiä kermaa. Vähemmän kaloreita ja hyvää puuroa.
No tuo ei oo oikeeta riisipuuroa nähnykään. Voi olla toki hyvää, mutta riisipuuroa tuo ei ole.
Tee niin kuin minä: litra vettä ja litra maitoa, pari desiä riisiä. Ihmettele tunnin päästä, miten helkkarissa se puuro ei sakene. Tarkista keittoaika riisipussista ja totea lukutaitosi olevan ajoittain perseestä... 😄 alkoipa tehdä mieli riisruikkaa...
5 litran kattilassa teen enkö seiso vieressä koko aikaa. Kun maito on kiehahtanut laitn lämmön 1-2 ja annan hautua kypsäksi. Tai sitten uunipuuroa
Mä olen siirtynyt melkein kokonaan uunipuuroon. Todella helppo ja hyvä. Joskus teen pikariisipuuroa, mutta ei se ole sama kuin oikea.
Oata siihen kattilaan haudutusosa ( tai kokonaan uusi haudutuskattila), ei tarvitse pelätä ylikuohumista tai pohjaan palamista.
Mä teen vesihauteessa, ei pohjaanpalamisen eikä ylikiehumisen vaaraa.
Vierailija kirjoitti:
Oata siihen kattilaan haudutusosa ( tai kokonaan uusi haudutuskattila), ei tarvitse pelätä ylikuohumista tai pohjaan palamista.
oata= osta
Mä teen punaiseen (laktoosittomaan) maitoon. Ei pala pohjaan.
Teen kerroskattilassa niin ei tule ongelmia. Mitään pikaruokaa se ei kyllä silloin ole.
Keitän ison kattilallisen riisipuuroa täysmaidosta. Lorautan kermaa sekaan ja hämmennän rakkaudella. Tarjoan palstan kilttimiehille voisilmän kera. Sydäntäni en anna.
Yksi sana: haudutuskattila.
Siinä puuro tulee itsekseen ja hautuu hyväksi.
Keitä riisi vedessä ja hauduta lopuksi sekaan pari desiä kermaa. Vähemmän kaloreita ja hyvää puuroa.