Suola on suomalaisille sokeria isompi paha ja syöpäriski
Kaikki vouhkaavat nykyään sokerista tai jopa gluteeniviljoista ja maidosta. Tosiasiassa suola on se, jonka käyttöä pitäisi vähentää radikaalisti. Koskahan ihmiset herää tähän... sitten ehkä löytyis kaupasta helpommin muutakin kuin tönkkösuolattuja elintarvikkeita (mm. leipää).
http://www.mtv.fi/lifestyle/hyvaa-elamaa/artikkeli/suola-on-suomalaisil…
Kommentit (6)
Vierailija kirjoitti:
Ikuisesti vellovaan terveellisyyskeskusteluun kuuluu, että suurimmat tappajat ja suurimmat terveyden takaajat vaihtelevat. Lienee kuitenkin selvää, että sekä suolan etttä sokerin saanti on syytä pitää vähäisenä. Mielenkiintoista muuten, että kokonaan ilman suolaa eli natriumkloridia jäävä ihminen menehtyy kyseisen yhdisteen puutteeseen.
Natriumia on luontaisesti monissa elintarvikkeissa. Kivikauden ihminen ei paljon ruokasuolaa sapuskaansa lisäillyt, eikä silti saanut minkäänlaisia puutosoireita. Samoin alkuperäiskansoilla natriumin saanti on erittäin vähäistä.
Suurimmat tappajat ja terveyden takaajat eivät juurikaan vaihtele muualla kuin tiettyjen lehtie lööpeissä ja some-keskusteluissa.
Miksi aloitus on saanut niin monta alapeukkua?
"Suolan liikasaanti nostaa verenpainetta, ja korkea verenpaine puolestaan suurentaa riskiä sydämen vajaatoimintaan sekä sydän- ja aivoinfarkteihin.
– Usein unohtuu myös, että suolalla on Maailman syöpätutkimussäätiön mukaan selvä vaikutus mahalaukun syövän riskiin."
Aika karua :o
Olen samaa mielta. Suomessa ruoka on todella, todella suolaista ja suolaisia elintarvikkeita (esim. ruisleipa, leivanpaalliskinkut sun muut) sisaltavat paljon piilosuolaa.
Oma kokemukseni on se, etta Suomessa vieraillessamme kasvot ovat aamuisin turvoksissa nesteesta suolaisen ruoan vuoksi. Tottumiskysymys se kai on... itsekin soin ihan samalla tavalla kun viela siella asuin.
Vierailija kirjoitti:
Olen samaa mielta. Suomessa ruoka on todella, todella suolaista ja suolaisia elintarvikkeita (esim. ruisleipa, leivanpaalliskinkut sun muut) sisaltavat paljon piilosuolaa.
Oma kokemukseni on se, etta Suomessa vieraillessamme kasvot ovat aamuisin turvoksissa nesteesta suolaisen ruoan vuoksi. Tottumiskysymys se kai on... itsekin soin ihan samalla tavalla kun viela siella asuin.
Missä maassa asut? Oman kokemukseni mukaan samanlaista ylisuolaamista on monessa muussakin maassa kuin Suomessa :/
Ikuisesti vellovaan terveellisyyskeskusteluun kuuluu, että suurimmat tappajat ja suurimmat terveyden takaajat vaihtelevat. Lienee kuitenkin selvää, että sekä suolan etttä sokerin saanti on syytä pitää vähäisenä. Mielenkiintoista muuten, että kokonaan ilman suolaa eli natriumkloridia jäävä ihminen menehtyy kyseisen yhdisteen puutteeseen.