Miksi kaikki pakastaa mansikoita?
Nehän menee pilalle. Maku ja koostumus. Eikö ennemmin kannattaisi syödä mansikat tuoreeltaan näin kesällä ja säilöä talveksi niitä marjoja, jotka sen kestävät menemättä pilalle?
Pakastaminen on hyvien mansikoiden tuhlausta.
Kommentit (24)
Tää on minullekin suuri ihmetyksen aihe. Itsekin kuvittelin, että niitä on jotenkin "pakko" pakastaa kunnes ymmärsin koko asian järjettömyyden. Meillä syödään kaikki tuoreet marjat, mitä ostetaan.
Oi, mä syön tuoreena JA rakastan pakastettujakin. Syön suoraan pakasterasiasta.
Kun ei laita sokeria, niin ne säilyy ihanina. Anoppi löträä sokeria kaikkiin marjoihin ja niistä tulee ällötyksiä ja jää syömättä tai menee johonkin piirakkaan tms.
Lapset rakastavat maustamatonta jugurttia + pakastemansikoita hieman kohmeisina.
Ostan marjat kaupasta pakastettuina. Eivät ne sen kalliimpia juuri ole kuin nyt.
Käytän oikeastaan vain mustikkaa. Lapset tykkäävät viileissä, puuroissa juuri mustikasta.
Minä pakastan, mutta en koskaan enää pakastettuna käytä niitä sellaisenaan. Ne vaan pysyvät siellä parempana kuin hillona. Otan aina pienen määrän kerrallaan ja teen hilloksi. Tai laitan pirtelöön tai käytän leivonnassa. Ei niistä minunkaan mielestäni enää sellaisenaan syötäväksi ole pakastamisen jälkeen. Puolukka taas vaan paranee pakastamisen jälkeen.
Häh, eihän ne pilalle mene! Meillä syödään monta viikkoa tuoreita mansikoita omalta maalta, melkein joka päivä. Luomutilalta käydään sitten poimimassa 20 litraa talveksi ja kaikki menee. Mansikoista tulee ihanaa rahkaa (ei tarvi sokeria, vaan mansikoita ja banaania), hilloa lätyille kaveriksi, sellaisenaan jugurttiin ja puuron päälle, ihanaa jugurttipirtelöä, kiisseliä.
Samoin meillä pakastetaan viinimarjoja, karviaisia, mustikoita, puolukoita, tyrnejä ja karpaloita. Miksi joku ei pakasta marjoja?
Voisiko joku selittää mulle, miksi jotkut tosiaan kaatavat kilon sokeria pakastemarjarasioihin? :X
Ihan pilalle menevät, kuten kaikki pakastetut jutut. Unohdetaan pakastaminen, nyt.
Vierailija kirjoitti:
Häh, eihän ne pilalle mene! Meillä syödään monta viikkoa tuoreita mansikoita omalta maalta, melkein joka päivä. Luomutilalta käydään sitten poimimassa 20 litraa talveksi ja kaikki menee. Mansikoista tulee ihanaa rahkaa (ei tarvi sokeria, vaan mansikoita ja banaania), hilloa lätyille kaveriksi, sellaisenaan jugurttiin ja puuron päälle, ihanaa jugurttipirtelöä, kiisseliä.
Samoin meillä pakastetaan viinimarjoja, karviaisia, mustikoita, puolukoita, tyrnejä ja karpaloita. Miksi joku ei pakasta marjoja?
Minä en pakasta mansikoita, koska minusta niistä tulee pahoja pakkasessa. Jos tarvin niitä, niin ostan kaupan pakastealtaasta. Mustikoita pakastetaan 70 litraa, niitä menee paljon. Lisäksi pakastan karviaiset ja viinimarjat omasta pihasta(jos jää yli), niitä on vaikea löytää kaupasta.
Vierailija kirjoitti:
Häh, eihän ne pilalle mene! Meillä syödään monta viikkoa tuoreita mansikoita omalta maalta, melkein joka päivä. Luomutilalta käydään sitten poimimassa 20 litraa talveksi ja kaikki menee. Mansikoista tulee ihanaa rahkaa (ei tarvi sokeria, vaan mansikoita ja banaania), hilloa lätyille kaveriksi, sellaisenaan jugurttiin ja puuron päälle, ihanaa jugurttipirtelöä, kiisseliä.
Samoin meillä pakastetaan viinimarjoja, karviaisia, mustikoita, puolukoita, tyrnejä ja karpaloita. Miksi joku ei pakasta marjoja?
Monet muut marjat kestääkin pakastuksen ihan hyvin.
Mutta mansikoista häviää pakastettaessa kaikki makeus ja maun vivahteet, jäljelle jää ainoastaan hampaita vihlova kitkeryys. Mitä järkeä? Varsinkin kun mansikat on vielä suht kalliita.
-ap
Itse boikotoin mansikoita niiden järjettömän myrkkymäärän vuoksi. Luomua voisin ostaa mutta lähellä ei ole luomutiloja ja jos jostain torista/kaupasta löytää niin ne on usein jo valmiiksi homeisia (mikä toki kertoo siitä että myrkkyjä ei oikeasti ole käytetty).
Minäkin pakastan vain mustikoita ja villivadelmaa ja metsämansikoita jos riittävästi löytyy. Paljon terveellisempää.
Vierailija kirjoitti:
Oi, mä syön tuoreena JA rakastan pakastettujakin. Syön suoraan pakasterasiasta.
Kun ei laita sokeria, niin ne säilyy ihanina. Anoppi löträä sokeria kaikkiin marjoihin ja niistä tulee ällötyksiä ja jää syömättä tai menee johonkin piirakkaan tms.
Lapset rakastavat maustamatonta jugurttia + pakastemansikoita hieman kohmeisina.
Todennäköisesti anopilla syynä ei ole sokeri vaan se, että pakastin ei ole tarpeeksi kylmä pakastettaessa. Kun sinne tunkee liian paljon kerralla, pakastuminen on hidasta ja sulaneet marjat ovat lötköjä.
Vierailija kirjoitti:
Nehän menee pilalle. Maku ja koostumus. Eikö ennemmin kannattaisi syödä mansikat tuoreeltaan näin kesällä ja säilöä talveksi niitä marjoja, jotka sen kestävät menemättä pilalle?
Pakastaminen on hyvien mansikoiden tuhlausta.
Sitä minäkin ihmettelen ja oikein ketjuja jaksetaan tehdä erikseen. Jos haluaa pakastemansikoita, niin niitä myydään kaupassa ympäri vuoden. Niillä minä en pakastintani täytä ja maksa sähkölaskua sen takia.
Sinkkumies
Mansikoiden pakastaminen symboloi omavaraisuutta, kun kerrostalossa ei ole enää kellaria. Mikä sen mukavampaa, kuin joskus joulukuussa syödä niitä lössövettyneitä mansikoita sokerin kanssa kaamoksessa. Tarkoitushan oli tehdä terveyssmoothieita mutta meneehän nämä näinkin.
Keväällä alkaa uusi rituaali, nimittäin mansikoiden pakkosyöminen. Kun ei niitä pakastettuja mansikoita sitten muistettukaan aina syödä. Että haluisitko Pirjo ottaa yhden rasian mansikoita, kun pitäis parin viikon päästä sulattaa tää arkkupakastin, että pystyy sitten pakastaan taas lisää. Me ei Penan kanssa jakseta enää syödä niitä mansikoita kun syötiin jo toi hirvi, joka oli tossa paloina.
Onneksi sitten lopulta kaikki pakastetut mansikat onnistuu tunkea joillekin ja syöttää pois niin voi aloittaa taas koko rumban alusta.
Vierailija kirjoitti:
Samoin meillä pakastetaan viinimarjoja, karviaisia, mustikoita, puolukoita, tyrnejä ja karpaloita. Miksi joku ei pakasta marjoja?
Olisko siksi, että kaikilla ei ole pakastinta? Mulla ei ole kuin pelkkä pakastelokero, eikä sielläkään säily pakasteet pakasteena.
Ne ovat halvimmasta päästä muihin marjoihin verrattuna. Yritän itse kerätä mustikoita ja vadelmia mahdollisimman paljon talveksi (syön talvellakin marjoja päivittäin), mutta mansikoilla on helppo ja itse poimittuna edullinen saada koko talven määrä talteen. Rakenteen muuttuminen ei itseä haittaa, koska pilkon ja syön ne vähän jäisinä.
Tietysti viinimarjat, puolukat jne. ovat myös edullisemmasta päästä, mutta niissä ei ole makeutta samalla tavalla kuin mansikassa, joten niitä ei tule samalla tavalla syötyä.
Vierailija kirjoitti:
Mansikoiden pakastaminen symboloi omavaraisuutta, kun kerrostalossa ei ole enää kellaria. Mikä sen mukavampaa, kuin joskus joulukuussa syödä niitä lössövettyneitä mansikoita sokerin kanssa kaamoksessa. Tarkoitushan oli tehdä terveyssmoothieita mutta meneehän nämä näinkin.
Keväällä alkaa uusi rituaali, nimittäin mansikoiden pakkosyöminen. Kun ei niitä pakastettuja mansikoita sitten muistettukaan aina syödä. Että haluisitko Pirjo ottaa yhden rasian mansikoita, kun pitäis parin viikon päästä sulattaa tää arkkupakastin, että pystyy sitten pakastaan taas lisää. Me ei Penan kanssa jakseta enää syödä niitä mansikoita kun syötiin jo toi hirvi, joka oli tossa paloina.
Onneksi sitten lopulta kaikki pakastetut mansikat onnistuu tunkea joillekin ja syöttää pois niin voi aloittaa taas koko rumban alusta.
Toisissa kerrostaloissa on kyllä kylmäkellarit.
Ohis
Vierailija kirjoitti:
Nehän menee pilalle. Maku ja koostumus. Eikö ennemmin kannattaisi syödä mansikat tuoreeltaan näin kesällä ja säilöä talveksi niitä marjoja, jotka sen kestävät menemättä pilalle?
Pakastaminen on hyvien mansikoiden tuhlausta.
Ei pakastaminen estä kesällä syömistä. Pahvi. Melkein joka kauppareissu ostettaan joku 1-4 litraa syötäväksi. Meillä syädään mansikoita kymmeniä litroja kesässä ja joku 20 litraa pakastetaan talveksi.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Mansikoiden pakastaminen symboloi omavaraisuutta, kun kerrostalossa ei ole enää kellaria. Mikä sen mukavampaa, kuin joskus joulukuussa syödä niitä lössövettyneitä mansikoita sokerin kanssa kaamoksessa. Tarkoitushan oli tehdä terveyssmoothieita mutta meneehän nämä näinkin.
Keväällä alkaa uusi rituaali, nimittäin mansikoiden pakkosyöminen. Kun ei niitä pakastettuja mansikoita sitten muistettukaan aina syödä. Että haluisitko Pirjo ottaa yhden rasian mansikoita, kun pitäis parin viikon päästä sulattaa tää arkkupakastin, että pystyy sitten pakastaan taas lisää. Me ei Penan kanssa jakseta enää syödä niitä mansikoita kun syötiin jo toi hirvi, joka oli tossa paloina.
Onneksi sitten lopulta kaikki pakastetut mansikat onnistuu tunkea joillekin ja syöttää pois niin voi aloittaa taas koko rumban alusta.
Toisissa kerrostaloissa on kyllä kylmäkellarit.
Ohis
Ei niitä enää uusiin tehdä. Vanhoistakin puretaan pois. Meidän entisessä yhtiössä juuri tehtiin päätös äänestyksen jälkeen, että puretaan pois lähes olemattoman käyttöasteen vuoksi. Meillä on iso asunto ja iso pakastin, joten emme itsekään tarvitse. Perunatkin osteteaan nykyään kaupasta sitä mukaa kuin niitä menee.
Siksi, että niitä on kiva syödä talvella kohmeisena, jogurtissa, marjasekoituksessa, kiehauttaa pikahilloksi....
Sen lisäksi niitä syödään nyt tuoreena niin paljon ettei elo-syyskuussa tee mieli edes nähdä mansikkaa.