Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Vinkatkaa ruokia laihduttajalle, jolle ei rahkat, jugurtit ja puurot maistu!

Vierailija
01.04.2016 |

Salaatteja olen toki ruvennut syömään paljon, mutta kaipailisin vinkkejä hyviin välipaloihin ja etenkin lämpimiin ruokiin, kun nuo puurot, rahkat ja jugurtit eivät oikein houkuttele, vaikka niitä joka tuutista suositellaan.

Kommentit (63)

Vierailija
1/63 |
01.04.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Syöt ihan normaalia kotiruokaa, mutta pienempiä annoskokoja.

Vierailija
2/63 |
01.04.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

1. Jätä kaikki karkit, sipsit, suklaat, limpparit, saunakaljat ja pullat pois.

2. Vaihda lautanen puolet pienempään ja älä santsaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/63 |
01.04.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mikä laihdutusruoka puuro on? :o

Vierailija
4/63 |
01.04.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Paistettua ja maustettua kanan rintafilettä tai seitiä, riisiä+ pakastekasviksia ja päälle kermaviilikastike.

Vierailija
5/63 |
01.04.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kananmuna.

Vierailija
6/63 |
01.04.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Syöt ihan normaalia kotiruokaa, mutta pienempiä annoskokoja.

Voitko tarkentaa, mitä tarkoitat ihan normaalilla kotiruualla?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/63 |
01.04.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Samaa mieltä kuin 1, kotiruokaa mutta pieniä annoksia. Ja ilman kermakastiketta tai kammottavaa ruskeaa kastiketta.

Jauhelihakastikkeen ja lihapullien soosin voi tehdä tomaattipohjaisena kuten Italiassa, samoin tonnikala- ja kanakastikkeen. Tuossa katoaa jo hurjasti kaloreita. Ja pastan sijaan voi vaikka tuorevokata vihanneksia. Tai ruskistaa tuon vokin sekaan kalaa, possua tai kanaa.

Keitot on hyviä, harvasta tulee yli 250 kaloria /annos (3dl). Esim kasvissosekeitot teen aina ilman kermalisää.

Pataruuat: lihassa on hyvin vähän kaloreita.  Sekaan kasviksia, tomaattimurskaa ja yrttejä. Haudutetaan sakeaksi ja mureaksi. Stroganoff, gulassi, daube, pasticada, burgundinpata. Mihinkään en laita jauhosuurusta.

Paisti  (vasikka, nauta), possunfile tai broilerinfileet uunijuuresten kanssa. Lisäksi jogurtti tai kermaviilikastike jos kaipaa sitä.

Nyt kun miettii niin 90% meillä tehtävistä ruuista on luonnostaan vähäkalorisia!

Suositusannos lihalle on 100-150g per ateria. Keittoannos 3dl, kastike 1,5dl muistaakseni. Riittää oikein hyvin esim normaalipainoiselle naiselle.

Vierailija
8/63 |
01.04.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Voit syödä mitä vain, kunhan kalorit jäävät miinukselle.

Mitäpä jos etsisit lämpimien kasvisruokien reseptejä? Kasvisruoka on hyvää, terveellistä ja kevyttä, jos sitä ei ole kuorrutettu juustoilla ja kermoilla. Mikään pakko ei ole lähteä soijaa käyttämään, jos sitä vierastat. Keitot ovat kevyitä ja nopeita tehdä, samoin wokit. Muista maustaa kunnolla.

Välipalana voit syödä vaikka avokadon, kananmunaa, vähän pähkinöitä, juures- tai kasvispalaa, marjoja...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/63 |
01.04.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Herkut on aika helppo jättää, kun en ole makean ystävä. Nyt pitää vain jättää sipsit ja alkoholit myös kauppaan, mutta onneksi vesi on hyvää ja porkkanoitakin voi dipata. :)

Mutta en panisi pahakseni vinkkejä esim. laihduttajille hyvistä keittoruuista yms. -ap

Vierailija
10/63 |
01.04.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Mikä laihdutusruoka puuro on? :o

Ihan hyvä varmasti. Puuroa pitää syödä aika paljon lihoakseen, sen sijaan paahtoleipää päällisineen on helppo aamulla syödä vaikka puolet päivän energiantarpeesta. Ei kaikkien tavoitteena ole mikään proteiinilisä-fitnesskroppa, vaan ihan normaalipainoinen, terve elämä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/63 |
01.04.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Herkut on aika helppo jättää, kun en ole makean ystävä. Nyt pitää vain jättää sipsit ja alkoholit myös kauppaan, mutta onneksi vesi on hyvää ja porkkanoitakin voi dipata. :)

Mutta en panisi pahakseni vinkkejä esim. laihduttajille hyvistä keittoruuista yms. -ap

Linssikeitto pitää hyvin nälkää ja on helppo ja halpa ruoka. Vesi on tosiaan hyvää ja mehun/alkoholin voi helposti vaihtaa sitruunaveteen.

Vierailija
12/63 |
01.04.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Lihaa ei tarvitse syödä joka päivä eikä todellakaan joka aterialla. Syöpäjärjestöt suosittelevat, että punaista lihaa syödään enintään 300 grammaa viikossa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/63 |
01.04.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ah, monta hyvää vinkkiä tulikin jo. Pistäkää vain lisää tulemaan, etenkin lämpimien ruokien reseptit on ihania: miten tehdä maistuvaa esim ilman kermaa ja juustoja. -ap

Vierailija
14/63 |
01.04.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Osta vaikka niitä saarioisten keittoja, niissä on kaloriaatit suurin pyörtein kohillaan. Vaihtele eri keittojen välillä äläkä oo liian ankara vaikka toisessa on 2x enemmän kaloreita.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/63 |
01.04.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mä olen löytänyt hyviä reseptejä mm. Yhteishyvän, Valion ja K-Ruoan sivuilta sekä Glorian ruoka ja viini -sivustolta. Niissä voi hakea ruokia vaikka tietyn aineksen nimellä. Sieltä sitten vain omaa suosikkia etsimään. Usein noissa on myös omia teemasivuja eri maiden ruoille, ja niihin kannattaa tutustua, sillä esim. aasialaisessa keittiössä ruoka on maukasta ja melko kevyttäkin. Enkä tarkoita nyt tulisuutta vaan ihan vain kunnon makuja. Suomalainen perusruokahan on usein aika tylsää (tyyliin peruna/pasta, (ruskea) kastike, jokin marinoitu lihanpala ja salaatiksi kurkkua ja tomaattia).

Vierailija
16/63 |
01.04.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Samaa mieltä kuin 1, kotiruokaa mutta pieniä annoksia. Ja ilman kermakastiketta tai kammottavaa ruskeaa kastiketta.

Jauhelihakastikkeen ja lihapullien soosin voi tehdä tomaattipohjaisena kuten Italiassa, samoin tonnikala- ja kanakastikkeen. Tuossa katoaa jo hurjasti kaloreita. Ja pastan sijaan voi vaikka tuorevokata vihanneksia. Tai ruskistaa tuon vokin sekaan kalaa, possua tai kanaa.

Keitot on hyviä, harvasta tulee yli 250 kaloria /annos (3dl). Esim kasvissosekeitot teen aina ilman kermalisää.

Pataruuat: lihassa on hyvin vähän kaloreita.  Sekaan kasviksia, tomaattimurskaa ja yrttejä. Haudutetaan sakeaksi ja mureaksi. Stroganoff, gulassi, daube, pasticada, burgundinpata. Mihinkään en laita jauhosuurusta.

Paisti  (vasikka, nauta), possunfile tai broilerinfileet uunijuuresten kanssa. Lisäksi jogurtti tai kermaviilikastike jos kaipaa sitä.

Nyt kun miettii niin 90% meillä tehtävistä ruuista on luonnostaan vähäkalorisia!

Suositusannos lihalle on 100-150g per ateria. Keittoannos 3dl, kastike 1,5dl muistaakseni. Riittää oikein hyvin esim normaalipainoiselle naiselle.

Ja miinuspeukuttajalle ei herkkuruuat kelpaa?? Laittaisitko omat reseptisi jakoon kiitos

Vierailija
17/63 |
01.04.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Näillä ohjeilla laihduttavan ei sitten kannata heittää niitä suureksi jääviä vaatteita kovin kauas, niitä tarvitaan vielä!

Vierailija
18/63 |
01.04.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Syö kaikkea kohtuudella, vähemmän kuin kulutat. Jos sulle maistuu leipä välipalaksi niin syö sitä, päällisiä kannattaa vähän vaihtaa esim. juusto ja leikkele vaikka paprikaksi.

Maistuuko smoothiet? Hedelmät? Kasvikset? Myslitkin on hyviä kun kaupassa valitsee sokeroimattoman.

Mä teen kastikkeet aina perunajauhosta, vedestä ja mausteista. Koko perheelle maistuu. Perunoiden kanssa höyrytetään aina porkkanoita ja bataattia. Riisiä ja pastaa ei juurikaan syödä. Lasagnesta saa vähän kevyempää jättämällä valkokastikkeen kokonaan pois tai tekemällä sen kaurajuomasta ja oliiviöljystä, osan lasagnelevyistä korvaan kesäkurpitsalla. Lihan kanssa ei koskaan tehdä kastikkeita vaan laitetaan lihasta tullutta lientä kasvisten päälle (en kyllä tiedä onko tämä sen kevyempää).

Vierailija
19/63 |
01.04.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Erilaiset munakkaat, eli pari munaa + puoli desiä kermaa ja sitten sekaan mitä tykkäät, esim. juustoa, kinkkua, katkarapuja, tomaattia. Ranskalaistyyppinen kalakeitto (bouillabaisse), johon tulee runsaasti kasviksia, kalaa, katkarapuja ja simpukoita, mutta ei lihottavaa perunaa. Ratatouille minkä tahansa lisukkeen kanssa, eli vaikka kanapihvejä, jauhelihapihvejä, lihapyöryköitä, uunikalaa. Kasvisgratiinit, joissa on esim. kukka- tai parsakaalta, kermaa ja runsaasti juustoa, lisukkeeksi taas jotain ed. mainittua ja tuollaisella pärjää kyllä yksistäänkin. Lihakeitto ja ei sitä perunaa. Samoin kanakeitto. Linssikeitto, johon tulee mm. punaisia linssejä ja tomaattia + kermaa, ohje löytyy netistä, on mahdottoman hyvää ja pitää nälän pois kauan.

Suosittelen syömään päivässä kaksi kunnon ruokaa ja tuhdin aamiaisen, välipalat kannattaa unohtaa, niillä ei tee yhtään mitään. Tulee vaan puperrettua ihan liikaa ruokaa. Ruoka kannattaa syödä hitaasti ja pureskella huolella, vähintään puoli tuntia pitää käyttää ruokailuun. Ja aina parempi jos pystyty syömään useamman ruokalajin, esim. alkuun ison annoksen salaattia, sitten lämmin ruoka ja lopuksi vielä jälkkäri, jonka tietysti tulisi olla mahdolllisimman terveellinen. Jälkkäriksi kannattaa syödä vaikka pala rasvaista juustoa ja hitunen hilloa tai  leipäjuusto-kerma-lakkaherkkua, hedelmäsalaattia, kesällä tuoreita marjoja ja menee pakastemarjatkin, ainakin kermavaahdon kanssa.

Tärkeintä on, että et syö jatkuvasti jotain, vaan annat ruuansulatuksen levätä ja sulle tulla oikea nälkä. Kun et syö liikaa hillareita (sokeria, perunaa, viljaa), ei myöskään tule sitä kovaa väsymystä ruoka-aikojen välillä. Ruuan monipuolisuus takaa vitamiinit yms. ja sekin vaikuttaa näläntunteeseen tai lähinnä makeanhimoon. Eli vaihtele ruokia, etsi uusia reseptejä ja kokeile niitä. On myös tärkeää nauttia ruuasta, eikä ajatella vain lihottaako se vai ei. Illalla ei kannata syödä enää klo 19 jälkeen mitään ja iltaruuan ja aamupalan väli tulisi olla vähintään 12 tuntia.

Sitten vielä liikunta, sitä tulee olla joka päivä parin tunnin verran, koska se nopeuttaa aineenvaihduntaa ja poistaa nesteitä. Ja tietenkin kuluttaa kaloreita. Liikunnaksi kelpaa hyötyliikuntakin ja kävely on aivan erinomaista laihduttajalle, samoin jooga. Myös kunnon yöunet ovat tärkeät, vähintään 7 tuntia joka yö, se edistää kasvuhormonin eritystä ja siis auttaa laihtumaan.

Vierailija
20/63 |
01.04.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mitä mä nyt missasin? Jos sä haluat laihduttaa, niin eikös se ole vaan hyvä, ettei ruoka niin hirveesti maistu? Jos vaan ostat niitä rahkoja ym ei-herkkuja, niin tulis ehkä syötyä vähemmän... Muutenkaan mä en tajua tota normiruoka vs. laihdutusruoka jaottelua. Kyse on määrästä eikä laadusta. Syö mitä vaan, kunhan ravinnosta saatava energia on vähemmän kuin mitä kulutat. Fitness-kisaajat ja muut urheilijat on sitten asia erikseen.

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: seitsemän kolme kahdeksan