onko karitsan paahtopaisti mureaa?
Olisi tarkoitus yrittää kokata sitä vieraille pääsiäisenä.
Ikinä ennen ei ole tullut tehtyä karitsasta/ lampaasta ruokaa.
Kommentit (4)
Paahtopaisti on minun mielestäni päin vastoin todella helppo: kannelliseen pataan, hyvät mausteet, jotain nestettä pohjalle ja uunissa lähemmäs 2 h tai yli. 175° aina onnistuu ja on mureaa!
Vierailija kirjoitti:
Lammas ja karitsa ovat naudanlihan kanssa siitä hankalat,että mikäli ne paistaa/kypsentää yli niin ovat sitkeitä.Eli kypsennyksen kanssa on oltava tarkkana mielellään lihalämpömittari käytössä.Karitsassa taisi olla niin,että ei missään nimessä pidä antaa mennä yli 70asteen ja mielellään jätettävä 60 asteiseksi jolloin vähän punertavaa.
Naudassa ja lampaassa on paaaljon osia erilaisiin käyttötarkoituksiin sopiviksi. Minusta ainoa joka sopii nopeasti kypsennettäväksi on sisäfile. Muita sitten haudutellaan enemmän tai vähemmän, ja aina vain maku paranee :)
Karitsan paahtopaisti on helppo tehdä, otan lihan lämpiämään ajoissa, ainakin tunnin ennen valmistusta, paistat pinnat nopeasti kiinni. Sitten uuniin, sisälämpö luokkaa 55 ja folioon lepäämään kymmenen viistoista minuuttia, leikkaat viipaleiksi ja asettelet tarjolle. 😋
Lammas ja karitsa ovat naudanlihan kanssa siitä hankalat,että mikäli ne paistaa/kypsentää yli niin ovat sitkeitä.Eli kypsennyksen kanssa on oltava tarkkana mielellään lihalämpömittari käytössä.Karitsassa taisi olla niin,että ei missään nimessä pidä antaa mennä yli 70asteen ja mielellään jätettävä 60 asteiseksi jolloin vähän punertavaa.