Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Siis kaikki valmispakattu liha on vedellä dumbattua mössöä.

Vierailija
21.03.2016 |

Oikea liha on kuivahkoa jos siinä ei ole rasvaa, jota tarkoin vältetään nykyään paitsi halvassa jauhelihassa, jossa rasvaa on vähintään puolet, ja jota kukaan ei syö.

Kommentit (8)

Vierailija
1/8 |
21.03.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ja viitsivät vielä väittää, että Suomessa syödään maailman parasta ruokaa. Joo, ei syödä.

Vierailija
2/8 |
21.03.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mistä ihmeestä saat siihen jauhelihaan vettä? Tänääkin kokeilin naudan jauhelihaa (valmispakattua), eikä siitä mitään vettä pannulle tullut.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/8 |
21.03.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Niin onko siinä lihassa vettä vai rasvaa, koita päättää.

Vierailija
4/8 |
21.03.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Taidatte olla kaikki täällä vähä vajaita lihassa on AINA vettä ja joskus lihoihin sitä vielä lisätään että se saadaan painavammaksi.

Vierailija
5/8 |
21.03.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Niin, lihaa ei onneksi ole pakko syödä.

Vierailija
6/8 |
21.03.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Millä ne lihapalat on liimattu kiinni?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/8 |
21.03.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Millä ne lihapalat on liimattu kiinni?

Lehti:

Liimalla lihojen jämäpaloista houkuttelevia pihvejä

Keskiviikko 10.02.2010 klo 10:47

Lihaliiman tavoin toimivan trombiinin avulla saadaan halvoista lihapaloista yhdistettyä houkuttelevia lihatuotteita. Asiasta kertoo Aamulehti.

Asiakkaan voi olla vaikea erottaa liimalla yhdistetyt lihapalat parempilaatuisesta lihasta.

Asiakkaan voi olla vaikea erottaa liimalla yhdistetyt lihapalat parempilaatuisesta lihasta. JYRKI VESA

Amerikkalaisyrityksen lihaliimatuote odottaa vielä Euroopan unionin myyntilupaa. Lupa voi hellitä aikaisintaan toukokuussa.

Lehmän tai sian verestä erotettavaa lihaliimaa kutsutaan trombiiniksi. Sen hyötyihin kuuluu, että liha saadaan tehokkaammin käytettyä. Kääntöpuolena on, ettei asiakas välttämättä erota liimalla yhdistettyjä jämäpaloja kalliista lihasta.

- Suurin ongelma trombiinissa on, että asiakas kuvittelee saavansa kallista lihaa ja maksaa yhdistelmätuotteesta liikaa, ylitarkastaja Taina Rautio elintarviketurvallisuusvirasto Evirasta toteaa Aamulehdelle.

Suomessa vastaavanlainen tapa yhdistää erikokoisia lihapaloja on jo käytössä. Siivutettuja täyslihapaloja liimataan fosfaattien ja lisäaineiden avulla, kertoo Elintarviketeollisuusliiton johtaja Seppo Heiskanen.

Vierailija
8/8 |
21.03.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Jossain halvimmissa maustamattomissa broilerpaketeissa on ollut maininta että "tuotteeseen lisätty vettä". En tiedä että miksi näin tehdään, vai yritetäänkö vain saada vedestä hyvää kilohintaa. Itse oletan saavani ihan pelkästään sitä itseään, jos maustamatonta lihaa ostan.

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: yksi kolme neljä