Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

EIKAI KUKAAN NYT SUOMESSA RUOKIIN ALKOHOLIA KÄYTÄ? AINAKAAN USEIN?

Vierailija
16.01.2016 |

Tuttuni tekee monta kertaa viikossa ruokia johon laitetaan viiniä tai muuta.

Kommentit (44)

Vierailija
1/44 |
16.01.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

No ei kai sun wt-safkoihin viinejä lorautella, tietenkään.

Vierailija
2/44 |
16.01.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kuulostaa alkoholismilta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/44 |
16.01.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Alkoholi palaa pois , aromi jää. Meillä usein liekitettyä lohta konjakilla. Nams

Vierailija
4/44 |
16.01.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Taasko me aloitetaan tämä, jutellaanko risottoon tulevasta valkoviinistä? :D

Vierailija
5/44 |
16.01.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Minä käytän usein jos vain on. Erityisesti valkoviini sopii moneen ruokaan. Ja marinointiin viini on ihan ykkönen.

Vierailija
6/44 |
16.01.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

MIKSEI LAITTAISI? Onko Suomessa jotenkin kielletympää käyttää alkoholia ruuanvalmistuksessa kuin muualla maailmassa? 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/44 |
16.01.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Itse laitan puoli pulloa punkkua ruokaan ja puolitoista suoraan suuhun / ateria.

Vierailija
8/44 |
16.01.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tulipa sopivasti. Liedellä muhii hapankaali oluessa. Itse tehtyä olutta vielä. Sitten käytän kotiviiniä ruokiin myös. Harvoin Alkon tuotteita ruokiin tuhlaisin, mutta itse tehty on just hyvä.

Muuten alkoholi ei välttämättä haihdu pois. Tarvitaan pitkä aika, että näin käy. Joten yllättävästi ruuassa voi olla jonkun verrankin alkoholia...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/44 |
16.01.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tottakai. Eilen tein risottoa. Sipulia ja valkosipulia, risottoriisiä kuullotin oliiviöljyssä. Pari desiä valkoviiniä. Kunnollista lientä. Kokosjan sekotus. Lopuksi parmesaania ja voita.

Ei voi tehdä ilman viiniä

Toinen ihana on Burgundin pata. Punaviiniä vaatii. Samoin kukkia viinissä

Madeirakastile on ihanaa. Punaviinikastike myös

Vierailija
10/44 |
16.01.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Tottakai. Eilen tein risottoa. Sipulia ja valkosipulia, risottoriisiä kuullotin oliiviöljyssä. Pari desiä valkoviiniä. Kunnollista lientä. Kokosjan sekotus. Lopuksi parmesaania ja voita.

Ei voi tehdä ilman viiniä

Toinen ihana on Burgundin pata. Punaviiniä vaatii. Samoin kukkia viinissä

Madeirakastile on ihanaa. Punaviinikastike myös

Ihana tuo kukkia viinissä :) Kukkokin on tai yleensä kyllä korkeintaan kana. Minä en ole koskaan saanut kukkoa käsiini, että olisin sitä kokannut. Yleensä vain broileria. Ja viiniä siihen ilman muuta, ap!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/44 |
16.01.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Tulipa sopivasti. Liedellä muhii hapankaali oluessa. Itse tehtyä olutta vielä. Sitten käytän kotiviiniä ruokiin myös. Harvoin Alkon tuotteita ruokiin tuhlaisin, mutta itse tehty on just hyvä.

Muuten alkoholi ei välttämättä haihdu pois. Tarvitaan pitkä aika, että näin käy. Joten yllättävästi ruuassa voi olla jonkun verrankin alkoholia...

Tuli muuten hyvää! Suurin salaisuus on pitkä hauduttaminen.

Vierailija
12/44 |
16.01.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Riippuu tietysti määristä kuinka paljon laittaa, mutta ei sinne kyllä paljon alkoholia valmiiseen ruokaan jää. Terävämmät kuten konjakki tai viski usein liekitetään, jolloin alkoholi siis palaa pois ja viinin tai oluen alkoholi esim padoissa tms haihtuu pois, koska alkoholin kiehumispiste on n. 80 astetta. Alkoholijuomia käytetään siis ruoissa maun vuoksi, ei sen alkoholin vuoksi ja vaikka valmiiseen ruokaan vähän alkoholia jäisikin, on yleensä kyse niin pienistä määristä, ettei sillä ole mitään merkitystä, varsinkin kun ruoka vielä usein jaetaan useampaan annokseen. Kannattaa käyttää järkeä ennenkuin alkaa vauhkoamaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/44 |
16.01.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Tottakai. Eilen tein risottoa. Sipulia ja valkosipulia, risottoriisiä kuullotin oliiviöljyssä. Pari desiä valkoviiniä. Kunnollista lientä. Kokosjan sekotus. Lopuksi parmesaania ja voita.

Ei voi tehdä ilman viiniä

Toinen ihana on Burgundin pata. Punaviiniä vaatii. Samoin kukkia viinissä

Madeirakastile on ihanaa. Punaviinikastike myös

Ihana tuo kukkia viinissä :) Kukkokin on tai yleensä kyllä korkeintaan kana. Minä en ole koskaan saanut kukkoa käsiini, että olisin sitä kokannut. Yleensä vain broileria. Ja viiniä siihen ilman muuta, ap!

Kukko on meilläkin kyllä broileria...

Lumia halusi sen olevan kukka. Sitä ei ole vielä viinissä haudutettu

Vierailija
14/44 |
16.01.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Riippuu tietysti määristä kuinka paljon laittaa, mutta ei sinne kyllä paljon alkoholia valmiiseen ruokaan jää. Terävämmät kuten konjakki tai viski usein liekitetään, jolloin alkoholi siis palaa pois ja viinin tai oluen alkoholi esim padoissa tms haihtuu pois, koska alkoholin kiehumispiste on n. 80 astetta. Alkoholijuomia käytetään siis ruoissa maun vuoksi, ei sen alkoholin vuoksi ja vaikka valmiiseen ruokaan vähän alkoholia jäisikin, on yleensä kyse niin pienistä määristä, ettei sillä ole mitään merkitystä, varsinkin kun ruoka vielä usein jaetaan useampaan annokseen. Kannattaa käyttää järkeä ennenkuin alkaa vauhkoamaan.

Jep. Tarkistinkin asian. Ja 30 minuutin keittämisen jälkeen oli punaviinikastikkeessa 0,37 % alkoholia jäljellä. Joten varmaankin melkein ruuassa kuin ruuassa alkoholista ei kannata huolehtia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/44 |
16.01.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mies just teki kastiketta, johon laittoi tummaa olutta. Tuli aivan hiton hyvää. PS. inhoan olutta. 

Vierailija
16/44 |
16.01.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Joo... ap: oletko koskaan kuullut kenenkään vetäneen kännit punaviinikastikkeella, risotolla tai burgundinpadalla? :'D

Vierailija
17/44 |
16.01.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Mies just teki kastiketta, johon laittoi tummaa olutta. Tuli aivan hiton hyvää. PS. inhoan olutta. 

Jep. Kyllä se omissakin ruoissa on ollut niin, että se olut ruoassa ei ole kyllä oluena maistunut, mutta ehkä jotain muuta makua on tuonut mukanaan.

Vierailija
18/44 |
16.01.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Joo me edelleen laitetaan viiniä siihen risottoon. Namskista.

Vierailija
19/44 |
16.01.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Miepä laitan kahvia Sienikeittoon.

Kyllä viinit juodaan, kuka hullu alkoholia tuhlaa ruokaan?

Vierailija
20/44 |
16.01.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Miepä laitan kahvia Sienikeittoon.

Kyllä viinit juodaan, kuka hullu alkoholia tuhlaa ruokaan?

Sivistynyt ihminen, joka ei ole alkoholisti.