Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Kahvilassa: MAKSA ensin, sitten vasta kaada kahvit,maidot jne!!

Vierailija
04.10.2015 |

Kun kerron sinulle paljon ostoksesi maksavat, oletan että silloin myös kaivat lomppakosi esille ja maksat. Sitten vasta alat kaatamaan kahvia, maitoa jne... Todella typerää käytöstä antaa minun vain hiljaa odottaa kun sinä hitaasti kaadat ensin kahvin ja sitten rauhassa kaatelet maitosi ja kermasi ja laitat sokeria sekaan ja sekoittelet.. sitten hitaasti alat kaivamaan lompakkoa. ENSIN maksu, sitten kahvin ym laitto!!!!!!

Kommentit (120)

Vierailija
1/120 |
05.10.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="04.10.2015 klo 20:19"][quote author="Vierailija" time="04.10.2015 klo 20:02"][quote author="Vierailija" time="04.10.2015 klo 19:13"][quote author="Vierailija" time="04.10.2015 klo 19:09"]

[quote author="Vierailija" time="04.10.2015 klo 19:06"][quote author="Vierailija" time="04.10.2015 klo 19:05"] Kun kaivan lompakkoani esille odotan että kaadat lorauksen maitoa kahviini sekä lisäät pari palaa sokeria että teitittelet minua hymyn kera. Näin tilanteesta tulee luonteva ja jouheva molemmille :) [/quote] Jaa että siinä kun yrität keskittyä oikean kortin valitsemiseen/käteisten laskemiseen ja minä siinä kyselen tuleeko maitoa vai mustana, tuleeko sokeria jne... Juuuh... [/quote] Tuon takia harvemmin Suomessakäyn kahviloissa. Asiakkaan pitäisi tehdä kaikki työt ja työntekijä vielä kehtaa valittaa.

[/quote]

 

Mikä motivoisi Suomessa kahvilatyöntekijää pistämään parastaan joka asiakkaan kohdalla? Ulkomailla siihen motivoi mahdollinen TIPPI. 
[/quote]
Olisko vaikka palkka.
Monessa maassa tipit lasketaan osaksi palkkaa jolloin varsinainen tuntipalkka on pienempi. Sen myyjän on pakko palvella niin hyvin että saa niitä tippejä. Tekis hyvää monelle suomalaisellekin kahvilamyyjälle :)
[/quote]

Palkka ei motivoi, tästä hommasta saa kokopäiväisenä max 1000e kuussa käteen...
[/quote]
Ottaisit siis mieluummin vaikka 600 € palka + mahdolliset tipit joita asiakkaat antavat jos ovat tyytyväisiä?

Vierailija
2/120 |
05.10.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="05.10.2015 klo 10:15"]Luen epäuskoisena ja vatsa naurusta hytkyen täältä Saksasta millaisia kahviloita ja asiakaspalvelua Suomessa on. Ja näköjään ei asiakkaatkaan ihan fiksuimmasta päästä :)
[/quote]
Minun saksalaiset ystäväni eivät ymmärrä miksi pidän kovasti saksalaisista kahviloista. Ehkä ymmärtäisivät jos kävisivät joskus suomalaisessa naama-norsunvitulla-koska-huono-palkka-kahvilassa :D

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/120 |
05.10.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Itse olen niitä jotka jättävät tarjottimet jne pöytään kahvilassa vaikka olisikin astioiden palautus. Maksan törkeää hintaa kahvista ja pullasta joten katson että hintaan kuuluu palvelu. Jos tahdon itsepalvelua niin keitä ne kahvit kotona ja ostan pullaa lähikaupasta. Odotan myös hynyilevää ja ystävällistä asiakaspalvelua, jopa silloin kun olen hidas. Jos tulet kiirehtimään kahvilaan olet väärässä paikassa. Suomessa vain valitettavasti tämä kahvilakulttuuri on samaa sorttia kun alkoholikulttuurikin. Kiskotaan juoma kaksin käsin naamaan ja sitten juostaan ulos. Ulkomailla istutaan ja nautitaan ja monessa kahvilassa on pelejä ja lehtiä... ja mikä järkyttäviä! Kahvi ja kakut silti maksaa vain murto-osan!

Vierailija
4/120 |
05.10.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="05.10.2015 klo 10:17"][quote author="Vierailija" time="04.10.2015 klo 20:19"][quote author="Vierailija" time="04.10.2015 klo 20:02"][quote author="Vierailija" time="04.10.2015 klo 19:13"][quote author="Vierailija" time="04.10.2015 klo 19:09"]

[quote author="Vierailija" time="04.10.2015 klo 19:06"][quote author="Vierailija" time="04.10.2015 klo 19:05"] Kun kaivan lompakkoani esille odotan että kaadat lorauksen maitoa kahviini sekä lisäät pari palaa sokeria että teitittelet minua hymyn kera. Näin tilanteesta tulee luonteva ja jouheva molemmille :) [/quote] Jaa että siinä kun yrität keskittyä oikean kortin valitsemiseen/käteisten laskemiseen ja minä siinä kyselen tuleeko maitoa vai mustana, tuleeko sokeria jne... Juuuh... [/quote] Tuon takia harvemmin Suomessakäyn kahviloissa. Asiakkaan pitäisi tehdä kaikki työt ja työntekijä vielä kehtaa valittaa.

[/quote]

 

Mikä motivoisi Suomessa kahvilatyöntekijää pistämään parastaan joka asiakkaan kohdalla? Ulkomailla siihen motivoi mahdollinen TIPPI. 
[/quote]
Olisko vaikka palkka.
Monessa maassa tipit lasketaan osaksi palkkaa jolloin varsinainen tuntipalkka on pienempi. Sen myyjän on pakko palvella niin hyvin että saa niitä tippejä. Tekis hyvää monelle suomalaisellekin kahvilamyyjälle :)
[/quote]

Palkka ei motivoi, tästä hommasta saa kokopäiväisenä max 1000e kuussa käteen...
[/quote]
Ottaisit siis mieluummin vaikka 600 € palka + mahdolliset tipit joita asiakkaat antavat jos ovat tyytyväisiä?
[/quote]

Kyllä. Olen oikeasti hyvä ja pidetty työssäni ja teen lisämyyntiä. Siksi mua kettuttaa tuo palkka kun se on silti samanlainen kun naama norsunvitulla myyjällä. Jos oikeasti maksettaisiin tippiä en valittaisi palkasta.

Vierailija
5/120 |
05.10.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="05.10.2015 klo 09:25"][quote author="Vierailija" time="05.10.2015 klo 08:54"]

Jos ei irtoa hymyä 1000e kuussa palkalla, on aika väärällä alalla. Varmaan joku työtön laitettu pakkotöihin väärälle alalle ja tässä tulos. Oikeesti asiakaspalvelu henkinen ei narise asiakkaille palkasta ja kuinka hymy ei siihen määrään kuulu :D

[/quote]

 

Todentotta, kassaneiteys on kutsumustyö jota oikeastaan tarttisi tehdä ilmaiseksi!
[/quote]

Ota rahat ja tee työs tai oo ilman. Sossusta ja kelasta saa rahaa ilman vaivalloista suupielien nostelua.

Vierailija
6/120 |
05.10.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="05.10.2015 klo 10:15"][quote author="Vierailija" time="05.10.2015 klo 10:02"][quote author="Vierailija" time="05.10.2015 klo 09:43"]

Älä unta nää. En myöskään itse siivoa astioita takaisin paikoilleen. :)

[/quote]

Olen nähnyt aika pienissäkin kahviloissa tätä että palauta tarjottimet tähän, laita lautaset ja kupit ja lusikat sun muut kaikki omille paikoilleen... Ihan vitun noloa ja naurettavaa!
[/quote]

Jättäkää vaan kaikessa rauhassa kaikki pöytään, mutta älkää valittako että on epäsiistiä. Henkilökuntaa on liian vähän suhteuttettuna asiakkaisiin joten niitä pöytiä ei pääse siivoamaan sillä pitää olla yksin kassalla palvelemassa niitä asiakkaita.
[/quote]
Se on sitten merkki pyörittäjälle että pitää palkata lisää henkilökuntaa. Ei ole millään muotoa asiakkaan asia ruveta tekemään kahvilan töitä vaikka kuinka olisi liian vähän henkilökuntaa palkattu.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/120 |
05.10.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="05.10.2015 klo 10:30"][quote author="Vierailija" time="05.10.2015 klo 10:17"][quote author="Vierailija" time="04.10.2015 klo 20:19"][quote author="Vierailija" time="04.10.2015 klo 20:02"][quote author="Vierailija" time="04.10.2015 klo 19:13"][quote author="Vierailija" time="04.10.2015 klo 19:09"]

[quote author="Vierailija" time="04.10.2015 klo 19:06"][quote author="Vierailija" time="04.10.2015 klo 19:05"] Kun kaivan lompakkoani esille odotan että kaadat lorauksen maitoa kahviini sekä lisäät pari palaa sokeria että teitittelet minua hymyn kera. Näin tilanteesta tulee luonteva ja jouheva molemmille :) [/quote] Jaa että siinä kun yrität keskittyä oikean kortin valitsemiseen/käteisten laskemiseen ja minä siinä kyselen tuleeko maitoa vai mustana, tuleeko sokeria jne... Juuuh... [/quote] Tuon takia harvemmin Suomessakäyn kahviloissa. Asiakkaan pitäisi tehdä kaikki työt ja työntekijä vielä kehtaa valittaa.

[/quote]

 

Mikä motivoisi Suomessa kahvilatyöntekijää pistämään parastaan joka asiakkaan kohdalla? Ulkomailla siihen motivoi mahdollinen TIPPI. 
[/quote]
Olisko vaikka palkka.
Monessa maassa tipit lasketaan osaksi palkkaa jolloin varsinainen tuntipalkka on pienempi. Sen myyjän on pakko palvella niin hyvin että saa niitä tippejä. Tekis hyvää monelle suomalaisellekin kahvilamyyjälle :)
[/quote]

Palkka ei motivoi, tästä hommasta saa kokopäiväisenä max 1000e kuussa käteen...
[/quote]
Ottaisit siis mieluummin vaikka 600 € palka + mahdolliset tipit joita asiakkaat antavat jos ovat tyytyväisiä?
[/quote]

Kyllä. Olen oikeasti hyvä ja pidetty työssäni ja teen lisämyyntiä. Siksi mua kettuttaa tuo palkka kun se on silti samanlainen kun naama norsunvitulla myyjällä. Jos oikeasti maksettaisiin tippiä en valittaisi palkasta.
[/quote]
Miksei sulle sitten makseta tippiä jos kerran olet hyvä ja pidetty? Monessa kahvilassahan on tippiboksi ja kyllä aika monesti Suomessakin laitetaan vaikka joku 6,50 tasarahaksi (ei ketjupaikoissa mutta pienemmissä kahviloissa).

Vierailija
8/120 |
05.10.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="04.10.2015 klo 19:05"]

[quote author="Vierailija" time="04.10.2015 klo 18:55"]

Kun kerron sinulle paljon ostoksesi maksavat, oletan että silloin myös kaivat lomppakosi esille ja maksat. Sitten vasta alat kaatamaan kahvia, maitoa jne... Todella typerää käytöstä antaa minun vain hiljaa odottaa kun sinä hitaasti kaadat ensin kahvin ja sitten rauhassa kaatelet maitosi ja kermasi ja laitat sokeria sekaan ja sekoittelet.. sitten hitaasti alat kaivamaan lompakkoa. ENSIN maksu, sitten kahvin ym laitto!!!!!!

[/quote]Kannattaisi laittaa nuo ohjeet jollekin kyltille siihen ulkopuolelle.

Tai, jospa laitatte vain lippaan, johon rahat sopii jättää.

[/quote]

 

Heh, ajattelin ihan samaa. Toimintaohjekyltti olisi varmsti tehokkaampi kuin av:lla huutelu. Varsinkin kun kahviloita on monenlaisia, hyvin usein linjasto on järjestetty siten, että ensin on maidon ja sokerin ottopaikka ja sitten vasta tullaan kassan kohdalle. Kannattaisi varmaan miettiä sitä linjaston järjestystä jos tällainen ottaa niin päästä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/120 |
05.10.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Minä maksan itse sitten vasta kun saan tuotteeni siihen kuntoon että voin poistua maksun jälkeen. Ehkä sinulle olisi helpompaa että maksan ensin ja sitten kaadan maidon tms, mutta muille jonossa oleville asiakkaille on helpompaa että pääsen poistumaan kun maksu on suoritettu.

Sinä olet se asiakaspalvelija, joten käyttäydy sen mukaisesti tai vaihda alaa.

Vierailija
10/120 |
05.10.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="05.10.2015 klo 12:36"][quote author="Vierailija" time="05.10.2015 klo 10:30"][quote author="Vierailija" time="05.10.2015 klo 10:17"][quote author="Vierailija" time="04.10.2015 klo 20:19"][quote author="Vierailija" time="04.10.2015 klo 20:02"][quote author="Vierailija" time="04.10.2015 klo 19:13"][quote author="Vierailija" time="04.10.2015 klo 19:09"]

[quote author="Vierailija" time="04.10.2015 klo 19:06"][quote author="Vierailija" time="04.10.2015 klo 19:05"] Kun kaivan lompakkoani esille odotan että kaadat lorauksen maitoa kahviini sekä lisäät pari palaa sokeria että teitittelet minua hymyn kera. Näin tilanteesta tulee luonteva ja jouheva molemmille :) [/quote] Jaa että siinä kun yrität keskittyä oikean kortin valitsemiseen/käteisten laskemiseen ja minä siinä kyselen tuleeko maitoa vai mustana, tuleeko sokeria jne... Juuuh... [/quote] Tuon takia harvemmin Suomessakäyn kahviloissa. Asiakkaan pitäisi tehdä kaikki työt ja työntekijä vielä kehtaa valittaa.

[/quote]

 

Mikä motivoisi Suomessa kahvilatyöntekijää pistämään parastaan joka asiakkaan kohdalla? Ulkomailla siihen motivoi mahdollinen TIPPI. 
[/quote]
Olisko vaikka palkka.
Monessa maassa tipit lasketaan osaksi palkkaa jolloin varsinainen tuntipalkka on pienempi. Sen myyjän on pakko palvella niin hyvin että saa niitä tippejä. Tekis hyvää monelle suomalaisellekin kahvilamyyjälle :)
[/quote]

Palkka ei motivoi, tästä hommasta saa kokopäiväisenä max 1000e kuussa käteen...
[/quote]
Ottaisit siis mieluummin vaikka 600 € palka + mahdolliset tipit joita asiakkaat antavat jos ovat tyytyväisiä?
[/quote]

Kyllä. Olen oikeasti hyvä ja pidetty työssäni ja teen lisämyyntiä. Siksi mua kettuttaa tuo palkka kun se on silti samanlainen kun naama norsunvitulla myyjällä. Jos oikeasti maksettaisiin tippiä en valittaisi palkasta.
[/quote]
Miksei sulle sitten makseta tippiä jos kerran olet hyvä ja pidetty? Monessa kahvilassahan on tippiboksi ja kyllä aika monesti Suomessakin laitetaan vaikka joku 6,50 tasarahaksi (ei ketjupaikoissa mutta pienemmissä kahviloissa).
[/quote]

Olen ketjussa töissä. On pomo mua joskus lahjonut leffalipuilla, mutta se että käyn pari kertaa vuodessa elokuvissa ei kompensoi palkkaan juuri mitään. Ketju kieltää tipin tai jos asiakas sitä väkisin haluaa antaa, se menee kassaan eikä omaan taskuun.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/120 |
05.10.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="05.10.2015 klo 09:38"]

Jotenkin surkea asenne tämä, että kun minulla nyt on niin kurja työ ja kurja palkka niin hoidan hommat huonosti, maksaisitte enemmän niin tekisin paremmin. Tiedän asiakaspalvelijoita, joille on ollut kunnia-asia tehdä työnsä hyvin riippumatta työn mielekkyydestä ja palkasta, ja moni heistä on päässyt myöhemmin töihin mielekkäämpään paikkaan paremmalla palkalla. Useampaakin on erikseen pyydetty työhaastatteluun juuri siksi, että toisen yrityksen edustaja on nähnyt heidät työssä ja huomannut, että asennetta ja motivaatiota riittää.

Ja kuvittelisi, että itsellekin olisi loppujen lopuksi mukavampaa olla töissä iloisella asenteella kuin kiukutella koko maailmalle.

[/quote]

 

Niinhän sitä kuvittelisi! Tämä ketju kertoo kaiken asiakspalvelun tasosta Suomessa noin yleisellä tasolla. Poikkeuksiakin toki onneksi on.

Vierailija
12/120 |
05.10.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mitä ihmettä AP? :D Mä oon kahvilassa töissä myyjänä ja ollu useimmassa muissakin ja aina ne kahvit ja muut tarjottavat on heti alkupäässä, eli yleensä otetaan tarjotin ja sen päälle sitten kupit, pullat jne ja sitten maksetaan :D 

Vai pitäskö tosiaan tehdä niin, että ensin menet katseleen, mitä haluat ottaa, kävelet kassalle, sanot mitä aijot ottaa, maksat ja sitten menet vasta ottamaan kahvit ja muut? Luulis että tuo "ensin otetaan, sitten maksetaan" periaate on kyllä käytännöllisempi, ainakin mun mielestä.

Huoh, kai tää on provo?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/120 |
05.10.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="05.10.2015 klo 12:43"][quote author="Vierailija" time="05.10.2015 klo 12:36"][quote author="Vierailija" time="05.10.2015 klo 10:30"][quote author="Vierailija" time="05.10.2015 klo 10:17"][quote author="Vierailija" time="04.10.2015 klo 20:19"][quote author="Vierailija" time="04.10.2015 klo 20:02"][quote author="Vierailija" time="04.10.2015 klo 19:13"][quote author="Vierailija" time="04.10.2015 klo 19:09"]

[quote author="Vierailija" time="04.10.2015 klo 19:06"][quote author="Vierailija" time="04.10.2015 klo 19:05"] Kun kaivan lompakkoani esille odotan että kaadat lorauksen maitoa kahviini sekä lisäät pari palaa sokeria että teitittelet minua hymyn kera. Näin tilanteesta tulee luonteva ja jouheva molemmille :) [/quote] Jaa että siinä kun yrität keskittyä oikean kortin valitsemiseen/käteisten laskemiseen ja minä siinä kyselen tuleeko maitoa vai mustana, tuleeko sokeria jne... Juuuh... [/quote] Tuon takia harvemmin Suomessakäyn kahviloissa. Asiakkaan pitäisi tehdä kaikki työt ja työntekijä vielä kehtaa valittaa.

[/quote]

 

Mikä motivoisi Suomessa kahvilatyöntekijää pistämään parastaan joka asiakkaan kohdalla? Ulkomailla siihen motivoi mahdollinen TIPPI. 
[/quote]
Olisko vaikka palkka.
Monessa maassa tipit lasketaan osaksi palkkaa jolloin varsinainen tuntipalkka on pienempi. Sen myyjän on pakko palvella niin hyvin että saa niitä tippejä. Tekis hyvää monelle suomalaisellekin kahvilamyyjälle :)
[/quote]

Palkka ei motivoi, tästä hommasta saa kokopäiväisenä max 1000e kuussa käteen...
[/quote]
Ottaisit siis mieluummin vaikka 600 € palka + mahdolliset tipit joita asiakkaat antavat jos ovat tyytyväisiä?
[/quote]

Kyllä. Olen oikeasti hyvä ja pidetty työssäni ja teen lisämyyntiä. Siksi mua kettuttaa tuo palkka kun se on silti samanlainen kun naama norsunvitulla myyjällä. Jos oikeasti maksettaisiin tippiä en valittaisi palkasta.
[/quote]
Miksei sulle sitten makseta tippiä jos kerran olet hyvä ja pidetty? Monessa kahvilassahan on tippiboksi ja kyllä aika monesti Suomessakin laitetaan vaikka joku 6,50 tasarahaksi (ei ketjupaikoissa mutta pienemmissä kahviloissa).
[/quote]

Olen ketjussa töissä. On pomo mua joskus lahjonut leffalipuilla, mutta se että käyn pari kertaa vuodessa elokuvissa ei kompensoi palkkaan juuri mitään. Ketju kieltää tipin tai jos asiakas sitä väkisin haluaa antaa, se menee kassaan eikä omaan taskuun.
[/quote]
Ketju kieltää tipin mutta silti se kerätään sinne kassaan? Ei kuulosta oikein loogiselta...

Vierailija
14/120 |
05.10.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Luin otsikon ja ajattelin,että miksi ihmeessä edes käyn kahviloissa. Eihän niistä mitään palvelua saa. Ihan yhtä hyvin voisin kotona sen kahvin itselleni palvella.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/120 |
05.10.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="05.10.2015 klo 10:30"][quote author="Vierailija" time="05.10.2015 klo 10:17"][quote author="Vierailija" time="04.10.2015 klo 20:19"][quote author="Vierailija" time="04.10.2015 klo 20:02"][quote author="Vierailija" time="04.10.2015 klo 19:13"][quote author="Vierailija" time="04.10.2015 klo 19:09"]

[quote author="Vierailija" time="04.10.2015 klo 19:06"][quote author="Vierailija" time="04.10.2015 klo 19:05"] Kun kaivan lompakkoani esille odotan että kaadat lorauksen maitoa kahviini sekä lisäät pari palaa sokeria että teitittelet minua hymyn kera. Näin tilanteesta tulee luonteva ja jouheva molemmille :) [/quote] Jaa että siinä kun yrität keskittyä oikean kortin valitsemiseen/käteisten laskemiseen ja minä siinä kyselen tuleeko maitoa vai mustana, tuleeko sokeria jne... Juuuh... [/quote] Tuon takia harvemmin Suomessakäyn kahviloissa. Asiakkaan pitäisi tehdä kaikki työt ja työntekijä vielä kehtaa valittaa.

[/quote]

 

Mikä motivoisi Suomessa kahvilatyöntekijää pistämään parastaan joka asiakkaan kohdalla? Ulkomailla siihen motivoi mahdollinen TIPPI. 
[/quote]
Olisko vaikka palkka.
Monessa maassa tipit lasketaan osaksi palkkaa jolloin varsinainen tuntipalkka on pienempi. Sen myyjän on pakko palvella niin hyvin että saa niitä tippejä. Tekis hyvää monelle suomalaisellekin kahvilamyyjälle :)
[/quote]

Palkka ei motivoi, tästä hommasta saa kokopäiväisenä max 1000e kuussa käteen...
[/quote]
Ottaisit siis mieluummin vaikka 600 € palka + mahdolliset tipit joita asiakkaat antavat jos ovat tyytyväisiä?
[/quote]

Kyllä. Olen oikeasti hyvä ja pidetty työssäni ja teen lisämyyntiä. Siksi mua kettuttaa tuo palkka kun se on silti samanlainen kun naama norsunvitulla myyjällä. Jos oikeasti maksettaisiin tippiä en valittaisi palkasta.
[/quote]
Mikäs estää perustamasta onaa kahvilaa ja säätämällä tippikäytäntöä siten kuin itse haluat? Tuollaista se on kun on toisella töissä, hänen säännöillään mennään.

Vierailija
16/120 |
05.10.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="05.10.2015 klo 10:15"][quote author="Vierailija" time="05.10.2015 klo 10:02"][quote author="Vierailija" time="05.10.2015 klo 09:43"]

Älä unta nää. En myöskään itse siivoa astioita takaisin paikoilleen. :)

[/quote]

Olen nähnyt aika pienissäkin kahviloissa tätä että palauta tarjottimet tähän, laita lautaset ja kupit ja lusikat sun muut kaikki omille paikoilleen... Ihan vitun noloa ja naurettavaa!
[/quote]

Jättäkää vaan kaikessa rauhassa kaikki pöytään, mutta älkää valittako että on epäsiistiä. Henkilökuntaa on liian vähän suhteuttettuna asiakkaisiin joten niitä pöytiä ei pääse siivoamaan sillä pitää olla yksin kassalla palvelemassa niitä asiakkaita.
[/quote]

Ja tämäkö on asiakkaan vika, ettei ole henkilökuntaa? Se on kahvilan omistajan vika, myös se, ettei kouluta sitä henkilökuntaansa.

Vierailija
17/120 |
05.10.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="05.10.2015 klo 12:48"]

Mä oon kahvilassa töissä myyjänä ja ollu useimmassa muissakin ja aina ne kahvit ja muut tarjottavat on heti alkupäässä, eli yleensä otetaan tarjotin ja sen päälle sitten kupit, pullat jne ja sitten maksetaan :D 
[/quote]

Tässä on kyllä ainakin omalla paikkakunnallani aika suurta vaihtelua. Osassa kahviloista kahvi- ja teepannut ja kupit ovat selvästi kassan jälkeen, eli ensin maksetaan ja sitten vasta otetaan kahvi/tee. Toisaalta yllättävän paljon on niitä paikkoja, joissa kahvit ovat ihan siinä kassan vieressä, ja tekipä maksamisen ja kahvin ottamisen missä järjestyksessä hyvänsä niin ruuhkaistahan siinä on.

Vierailija
18/120 |
05.10.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="05.10.2015 klo 12:50"][quote author="Vierailija" time="05.10.2015 klo 12:43"][quote author="Vierailija" time="05.10.2015 klo 12:36"][quote author="Vierailija" time="05.10.2015 klo 10:30"][quote author="Vierailija" time="05.10.2015 klo 10:17"][quote author="Vierailija" time="04.10.2015 klo 20:19"][quote author="Vierailija" time="04.10.2015 klo 20:02"][quote author="Vierailija" time="04.10.2015 klo 19:13"][quote author="Vierailija" time="04.10.2015 klo 19:09"]

[quote author="Vierailija" time="04.10.2015 klo 19:06"][quote author="Vierailija" time="04.10.2015 klo 19:05"] Kun kaivan lompakkoani esille odotan että kaadat lorauksen maitoa kahviini sekä lisäät pari palaa sokeria että teitittelet minua hymyn kera. Näin tilanteesta tulee luonteva ja jouheva molemmille :) [/quote] Jaa että siinä kun yrität keskittyä oikean kortin valitsemiseen/käteisten laskemiseen ja minä siinä kyselen tuleeko maitoa vai mustana, tuleeko sokeria jne... Juuuh... [/quote] Tuon takia harvemmin Suomessakäyn kahviloissa. Asiakkaan pitäisi tehdä kaikki työt ja työntekijä vielä kehtaa valittaa.

[/quote]

 

Mikä motivoisi Suomessa kahvilatyöntekijää pistämään parastaan joka asiakkaan kohdalla? Ulkomailla siihen motivoi mahdollinen TIPPI. 
[/quote]
Olisko vaikka palkka.
Monessa maassa tipit lasketaan osaksi palkkaa jolloin varsinainen tuntipalkka on pienempi. Sen myyjän on pakko palvella niin hyvin että saa niitä tippejä. Tekis hyvää monelle suomalaisellekin kahvilamyyjälle :)
[/quote]

Palkka ei motivoi, tästä hommasta saa kokopäiväisenä max 1000e kuussa käteen...
[/quote]
Ottaisit siis mieluummin vaikka 600 € palka + mahdolliset tipit joita asiakkaat antavat jos ovat tyytyväisiä?
[/quote]

Kyllä. Olen oikeasti hyvä ja pidetty työssäni ja teen lisämyyntiä. Siksi mua kettuttaa tuo palkka kun se on silti samanlainen kun naama norsunvitulla myyjällä. Jos oikeasti maksettaisiin tippiä en valittaisi palkasta.
[/quote]
Miksei sulle sitten makseta tippiä jos kerran olet hyvä ja pidetty? Monessa kahvilassahan on tippiboksi ja kyllä aika monesti Suomessakin laitetaan vaikka joku 6,50 tasarahaksi (ei ketjupaikoissa mutta pienemmissä kahviloissa).
[/quote]

Olen ketjussa töissä. On pomo mua joskus lahjonut leffalipuilla, mutta se että käyn pari kertaa vuodessa elokuvissa ei kompensoi palkkaan juuri mitään. Ketju kieltää tipin tai jos asiakas sitä väkisin haluaa antaa, se menee kassaan eikä omaan taskuun.
[/quote]
Ketju kieltää tipin mutta silti se kerätään sinne kassaan? Ei kuulosta oikein loogiselta...
[/quote]

Ei meillä se homma aina mene kun strömssössä. Usein saadaan muitten työntekijöiden kanssa pitää kulissia yllä kun pomo on unohtanut tilata tavaraa ja joudutaan myymään ei oota. Joudumme hänen toimintansa takia usein syntipukeiksi ja paikkailemaan jälkiä kun unohtaa esim viedä tilauksen pöytään ja joku meistä kysyy oliko herra/rouva tilannut jotain.

Vierailija
19/120 |
05.10.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="05.10.2015 klo 12:54"][quote author="Vierailija" time="05.10.2015 klo 10:15"][quote author="Vierailija" time="05.10.2015 klo 10:02"][quote author="Vierailija" time="05.10.2015 klo 09:43"]

Älä unta nää. En myöskään itse siivoa astioita takaisin paikoilleen. :)

[/quote]

Olen nähnyt aika pienissäkin kahviloissa tätä että palauta tarjottimet tähän, laita lautaset ja kupit ja lusikat sun muut kaikki omille paikoilleen... Ihan vitun noloa ja naurettavaa!
[/quote]

Jättäkää vaan kaikessa rauhassa kaikki pöytään, mutta älkää valittako että on epäsiistiä. Henkilökuntaa on liian vähän suhteuttettuna asiakkaisiin joten niitä pöytiä ei pääse siivoamaan sillä pitää olla yksin kassalla palvelemassa niitä asiakkaita.
[/quote]

Ja tämäkö on asiakkaan vika, ettei ole henkilökuntaa? Se on kahvilan omistajan vika, myös se, ettei kouluta sitä henkilökuntaansa.
[/quote]

Kyllä sitä henkilökuntaa palkataan mutta ei tarvitse ihmetellä miksi hinnat on siellä nousseet.

Vierailija
20/120 |
05.10.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="05.10.2015 klo 12:53"]

Mikäs estää perustamasta onaa kahvilaa ja säätämällä tippikäytäntöä siten kuin itse haluat? Tuollaista se on kun on toisella töissä, hänen säännöillään mennään.

[/quote]

Ohis: Hyvä asiakaspalvelija ei välttämättä ole hyvä yrittäjä. Eikä asiakaspalvelutyöstä nauttiva ihminen välttämättä nauti yrittämisestä. Yrittäjällä on sen käytännön työn lisäksi paljon muita asioita huolehdittavana, ja paljon pitää osata itse, vaikka paperihommia ulkoistaisikin kirjanpitäjälle.

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: seitsemän kolme kolme