Miksi et leivo omaa leipääsi vaan ostat kaupasta?
Onko syynä laiskuus vai osaamattomuus? Leipominenhan ei tosiaanhaan vie kauan, ja itse leivottu tuore leipä on paljon herkullisempaa kuin mikään, mitä saa kaupasta.
Kommentit (124)
Miksi et kasvata omia viljojasi siihen leipääsi? Onko syynä laiskuus vai osaamattomuus? Viljelyhän ei tosiaankaan vie kauan, ja itse viljellystä viljasta jauhetut jauhot on paljon herkullisempaa kuin mikään, mitä kaupasta saa.
Ihan tosissaan. Kaikkea ei tarvitse tehdä itse.
Kaupasta saa nykyään ihania leipiä, tykkään vaihtelusta. Ostan useimmiten leivät matkalla kotiin töistä, monesti ovat lämpöisiä :)
Tykkään kokeilla erilaisia leipiä.
Itse leivon harvakseltaan, uunituoreina ovat tietysti ihania mutta koska usein leivon "samalla vaivalla" isomman satsin, joudun joko pakastamaan tai syömään nahistunutta.
Kaupan leipä on aina samana päivänä tehtyä.
[quote author="Vierailija" time="05.09.2015 klo 20:51"]
Syömme 85% ruisleipää. Olen joskus tehnyt sitä itse, mutta siitä tuli inhottavan kovakuorista. Ruispalat on 100 x kätevämpiä loppupeleissä.
[/quote]
Kyllä, ja säilyvämpiä!
En jaksa, eli vissiin sitten laiskuus.
[quote author="Vierailija" time="05.09.2015 klo 20:52"]
Miksi et kasvata omia viljojasi siihen leipääsi? Onko syynä laiskuus vai osaamattomuus? Viljelyhän ei tosiaankaan vie kauan, ja itse viljellystä viljasta jauhetut jauhot on paljon herkullisempaa kuin mikään, mitä kaupasta saa.
Ihan tosissaan. Kaikkea ei tarvitse tehdä itse.
[/quote]
Leivän leipomiseen kuluu aktiivista työskentelyaikaa 5-15 minuuttia päivässä. Aika uskomattoman tiukalle on arki venytetty, jos ei tuota vertaa ole aikaa herkullisen leivän tekemiseksi. Mutta todellinen syy on tottumattomuus. -ap
Tykkään vaan tuoreesta leivästä. En pakastetusta. Käyn töissä. Joten en ehdi iltaisin leipoa
Leivon kyllä, ihan sen takia kun ei ole rahaa. Ongelma vaan on että kaikki kärsivät sitten närästyksestä, vaikka kovasti leivästä pitävätkin. Olisiko jollain vinkkejä närästysvapaan leivän tekoon?
[quote author="Vierailija" time="05.09.2015 klo 20:52"]
Kaupasta saa nykyään ihania leipiä, tykkään vaihtelusta. Ostan useimmiten leivät matkalla kotiin töistä, monesti ovat lämpöisiä :)
Tykkään kokeilla erilaisia leipiä.
Itse leivon harvakseltaan, uunituoreina ovat tietysti ihania mutta koska usein leivon "samalla vaivalla" isomman satsin, joudun joko pakastamaan tai syömään nahistunutta.
Kaupan leipä on aina samana päivänä tehtyä.
[/quote]
Meillä leivotaan leipää useamman kerran viikossa, niin on aina tuoretta. Paistan yleensä yhden limpun kerrallaan. En koskaan pakasta leipää, ja vaihtelua riittää niin paljon kuin mielikuvitustakin.
Makuero kaupan leipiin on niin valtava, ettei niistä voi puhua edes samassa lauseesa. -ap
Meillä syödään enimmäkseen ruisleipää ja se on halpaa ostettuna. Leivoin omat leipäni köyhänä opiskelijana, kun oli paljon aikaa. Valitettavasti se vanheni kovin nopsaan ja oli hyvää vain pari päivää. En mitenkään kaiholla muistele aikaa, jolloin pennut venyivät ja tein jopa suolakurkut itse. En jaksa enää innostua moisesta, kun on varaa ostaa valmiina ja aika säästyy muuhun.
[quote author="Vierailija" time="05.09.2015 klo 20:57"]Meillä syödään enimmäkseen ruisleipää ja se on halpaa ostettuna. Leivoin omat leipäni köyhänä opiskelijana, kun oli paljon aikaa. Valitettavasti se vanheni kovin nopsaan ja oli hyvää vain pari päivää. En mitenkään kaiholla muistele aikaa, jolloin pennut venyivät ja tein jopa suolakurkut itse. En jaksa enää innostua moisesta, kun on varaa ostaa valmiina ja aika säästyy muuhun.
[/quote]pennut=pennit
[quote author="Vierailija" time="05.09.2015 klo 20:55"]
Tykkään vaan tuoreesta leivästä. En pakastetusta. Käyn töissä. Joten en ehdi iltaisin leipoa
[/quote]Minäkin käyn töissä, eikä meillä syödä pakastettua vaan tuoretta leipää. Työskentelyaikaa menee se 5-15 minuuttia päivässä. -ap
Mä syön enimmäkseen näkkäriä ja leipää aika vähän yleensä. Ei yhden hengen taloudessa ruisleipiä kannata leipoa varsinkaan nyt kun pakastin on tupaten täynnä marjoja. Kyllä mä joskus niistä ruisleipäaineista teen kun on porukkaa ja ihan hyvää siitä tulee. Sämpylöitä teen sitten kun pakastimessa on tilaa, pieniä annoksia, mutta ei siinä pieniä annoksia tekemällä säästä.
Niistä tulee pahoja. Laita joku hyvä resepti ap, mikä on helppo?
[quote author="Vierailija" time="05.09.2015 klo 21:03"]
Niistä tulee pahoja. Laita joku hyvä resepti ap, mikä on helppo?
[/quote]Erilaisia vaivaamattomaan taikinaan tehtäviä leipäreseptejä on kierrellyt blogeissa. Pataleiviksikin niitä kutsutaan. Ne sopivat hyvin aloittelijalle etenkin, jos arastelee taikinan vaivaamista. Tuossa on ihan toimivan oloinen resepti: http://www.kotivinkki.fi/leivonta/paras-pataleipa -ap
Siksi että en syö leipää. Tyhjää mahantäytettä ilman mitään terveyshyötyä.
[quote author="Vierailija" time="05.09.2015 klo 21:06"]
Siksi että en syö leipää. Tyhjää mahantäytettä ilman mitään terveyshyötyä.
[/quote]Miksi sitten ostat leipää, jos et syö sitä? Otsikkohan rajasi kysymyksen ihmisiin, jotka ostavat leipää kaupasta. -ap
Olen jo pitkään leiponut silloin tällöin, koska haluan täysrukiista leipää, jossa on mukana siemeniä ja pähkinöitä. Hyvänmakuista siitä tulee, mutta olen vasta yhden kerran saanut leivästä nätisti kohonnutta, ja silloinkin se tarttui kiinni leipään, sormiin ja melkein voihinkin. Olisiko vinkkejä?
[quote author="Vierailija" time="05.09.2015 klo 20:54"][quote author="Vierailija" time="05.09.2015 klo 20:52"]
Miksi et kasvata omia viljojasi siihen leipääsi? Onko syynä laiskuus vai osaamattomuus? Viljelyhän ei tosiaankaan vie kauan, ja itse viljellystä viljasta jauhetut jauhot on paljon herkullisempaa kuin mikään, mitä kaupasta saa.
Ihan tosissaan. Kaikkea ei tarvitse tehdä itse.
[/quote]
Leivän leipomiseen kuluu aktiivista työskentelyaikaa 5-15 minuuttia päivässä. Aika uskomattoman tiukalle on arki venytetty, jos ei tuota vertaa ole aikaa herkullisen leivän tekemiseksi. Mutta todellinen syy on tottumattomuus. -ap
[/quote]
5-15 min?
Suurin syy on aika. Minkäänlaiseen leipomiseen on hyvin harvoin aikaa.
Syömme 85% ruisleipää. Olen joskus tehnyt sitä itse, mutta siitä tuli inhottavan kovakuorista. Ruispalat on 100 x kätevämpiä loppupeleissä.