3 purkkia (750g) maitorahkaa päivässä. Onko liikaa?
Olen huomannut nyt elämänmuutokseni myötä syöväni ihan hirveästi rasvatonta, maustamatonta maitorahkaa. Syön oikeastaan aina 3 purkkia päivässä (aamulla, välipalalla ja iltapalalla). Vatsa kestää hyvin eikä rahka töki yhtään, mutta mietin onko tuo liikaa? Lounaan ja päivällisen syön suunnilleen gfg-ohjeen mukaan.
Kommentit (9)
Liika proteiini muuttuu myös rasvaksi..
Huomaathan, että maitorahkassa on paljon kaloreita. Itse syön 500 g ja yllätyin, miten paljon niistä saa energiaa.
Piti oikein tarkastaa. Tuossa rahkamäärässä on alle 450 kcal ja syötävää on paljon. Minusta ei mitenkään paljon energiaa. Syön keskimäärin 2 purkkia rahkaa päivässä. Aina vähintään 1 prk, usein myös 3.
Oliiviöljy ei tod. ole suositeltavaa. Energiaa hirveästi.
Keho ja aivot tarvitsee energiaa ja eteenkin rasvaa. Ainoa ongelma mikä tulee mieleen tuosta rahkan syömisestä on raudan saanti. kalsiumhan estää raudan imeytymistä ja jos muutenkin ruokavalio sisältää vähän rautaa niin voi olla että raudan puute iskee jossain vaiheessa .
ei kai tuossa mitään vikaa ole. lähinnä mietin, mitä sä syöt noiden kanssa. mä syön rahkaa pari kertaa päivässä (150-175g kerralla) ja tykkään heitellä sinne mausteita niin, että hiilarit kipuavat aika ylös. ihan jo desi sokeritonta mehukeittoa, 30g marjoja, vehnäleseet ja kaneli nostavat aika paljon. nyt olen alkanut vaihtaa toisinaan esim. itse tehtyyn proteiinileipään (7g HH, 11g P, 0,5g R) ja 5% juustoon.
Kiitos kommenteista, ehkä tuo tosiaan on ihan ok. Rasvaa en pelkää ja käytän sitä aterioiden yhteydessä. Lisäksi aamurahkaan (kaurahiutaleita, rahkaa ja marjoja/mehukeittoa) lisään öljyä. En myöskään välttele hiilareita ja sekoitan rahkaan aina marjoja/mehukeittoa, joskus leseitä tai vähän murskattuja pähkinöitä, joskua tuoretta ananasta jne. Sokeria tai muuta makeutusta en käytä. Tuo raudan imeytyminen oli hyvä muistutus! Ap.
Ei ole kukaan 'asiantuntija' vielä vastannut, mutta sanoisin, että kohtuus kaikessa. Mielestäni 3 prk on vielä ihan asiallinen määrä. Verrattuna moneen muuhun ruokaan, rahka on vielä aika vaaratonta. Mikäs siinä jos homma toimii eikä mahakaan temppuile. Syöt ilmeisesti muutenkin terveellisesti niin ihan ok. Mut tuohon rasvattomuuteen haluaisin sen verran puuttua, että sitä rasvaakin pitää saada. Eli laita vaikka smootieen, salaattiin tai ihan mihin vaan sitä oliiviöljyä niin et kuivahda koko nainen ;) Ps. oliiviöljyä nimenomaan, ei rypsi- eikä rasvavalmisteita