Miten te aikuiset syötte päivällisellä? Samaa kuin lapset?!
Olemme mieheni kanssa aina olleet kulinaristeja, tykkäämme voimakkaista mauista, äyriäisistä, chilistä, aasialaisesta, valkosipulista, homejuustoista jne.
Lapset sen sijaan tykkäävät miedoista mauista, tomaattikastikkeesta, kinkusta, jauhelihasta jne.
Miten nämä kaksi täysin erilaista makumieltymystä saisi yhdistettyä? Miten te hoidatte arkiruokailut? Teettekö samaa (mautonta) ruokaa koko perheelle?
Kommentit (94)
Ihmeellistä etteivät lapsenne ole tottuneet teidän makuihinne. Miksi olette sitten opettaneet heidät eri ruokiin? Ilmeisesti teilä isoja ja useampia lapsia?
Tee useammat pöperöt sitten.
me tykätään samoista ruoista kuin ap, vaan ei ne meidän lapsille maistu, vanhimmalle kyllä, joka on 17v. Mutta ei sekään pienenä tykännyt esim. sinihomejuustosta ja nyt vetelee napaansa antaumuksella. Me otetaan esim kanawokista lapsille osa ja vasta sitten läträtään chiliä ym sekaan. Mutta tällä palstallahan on tietysti kasapäin mammoja, joiden lapset ovat suuria kulinaristeja ja syövät etanat sun muut ilolla...kaikilla meillä ei näin kuitenkaan ole.
erilaisiin makuihin, koska yksivuotiaasta asti kaikki ovat niitä syöneet. Sinihomejuusto on lasten erityistä herkkua, mutta myös monet muut maut. Ikinä ei ole tullut edes mieleen antaa lapsille mitään 'helppoja' vaihtoehtoja, joten ovat tottuneet.
Miksi ihmeessä olette opettaneet lapsillenne tuollaiset erilaiset ruokamieltymykset kuin itsellänne on?
Ei mitään järkeä.
terveellistä kyllä oo antaa pienille lapsille tulista ruokaa, paremminki mietoa. mutta mitään vikaa ei valkosipuleissa, oliiveissa, äiyriäisissä yms oo.. :)
mutta kun aina tarjotaan vaan oliiveja niin kyllä nekin alkaa upota.
minusta tuo kuulostaa aika erikoiselta että "aina vaan oliiveja niin uppoaa".
En minäkään niistä pidä ja olen maistanut kyllä kymmeniä kertoja. Lapsellani on ihan samat oikeudet olla pitämättä jostain.
Hmm, meillä tarjotaan lapsille samaa ruokaa kuin aikuisille, mutta jostain syystä ne eivät syö, jos tarjolla on vaikka simpukoita, sinihomejuustoa, etanoita jne. Pitäisikö ne pakottaa syömään lautanen tyhjäksi, jos eivät millään halua ja kertoisiko joku, että miksi pitäisi pakottaa?
terveellistä kyllä oo antaa pienille lapsille tulista ruokaa, paremminki mietoa. mutta mitään vikaa ei valkosipuleissa, oliiveissa, äiyriäisissä yms oo.. :)
Monessa maassa syödään hyvin mausteista ruokaa Suomeen verrattuna, suomalainen mausteinen ruoka on ihan vauvanruokaa intialaiselle.
kuin aikuisten. Maustan oman ruokani usein vasta lautasella.
Hmm, meillä tarjotaan lapsille samaa ruokaa kuin aikuisille, mutta jostain syystä ne eivät syö, jos tarjolla on vaikka simpukoita, sinihomejuustoa, etanoita jne. Pitäisikö ne pakottaa syömään lautanen tyhjäksi, jos eivät millään halua ja kertoisiko joku, että miksi pitäisi pakottaa?
Kaikkea pitää maistaa, ja seuraava ruoka on vasta ruoka-aikana. Kyllä lapset tottuvat. Ja monet tykkäävät.
Esikoinen on kolme ja juniori yksi. Olemme toki yrittäneet etenkin tälle vanhemmalle opettaa uusia makuja, mutta kun lyödään roquefortetanapannu pöytään, niin ilme sen jo kerto ettei maistu. Samoin käy esimerkiksi tom yumin kanssa. Ainakin meidän lapsilla tuntuu olevan todella herkkä makuaisti. En minäkään oppinut syömään voimakkaita ruokia vasta kuin teini-ikäisenä. t. aloittaja
Hmm, meillä tarjotaan lapsille samaa ruokaa kuin aikuisille, mutta jostain syystä ne eivät syö, jos tarjolla on vaikka simpukoita, sinihomejuustoa, etanoita jne. Pitäisikö ne pakottaa syömään lautanen tyhjäksi, jos eivät millään halua ja kertoisiko joku, että miksi pitäisi pakottaa?
Kaikkea pitää maistaa, ja seuraava ruoka on vasta ruoka-aikana. Kyllä lapset tottuvat. Ja monet tykkäävät.
olla nälässä sen vuoksi, että aikuiset haluavat syödä tulista ruokaa. Meillä tehdään ruokaa kaikkien mieleen ja en lasten ruokaa mausta niin tuliseksi kuin omaani, koska he eivät siitä pidä. En minäkään laita suuhuni sonnin kiveksiä, vaikka joku muu niistä pitäisikin.
ainoastaan tulisuutta ei meidän ruoissa ole, tai sit otetaan lapsen ruoka omalle pannulle kun vhiliä lisätään, muuten sama ruoka.
Oliivit, katkaravut, fetat ja ihan kaikki meille eksoottinen ruoka (eksoottinen kun ei lapsena ollut) on lapselle tavallista arkiruokaa. Viime aikoina on vienyt mun sushit, kun olen itelleni tilannut lounasannoksen. Uskon kans tohon et moni noista ruoista on vain opetettu eksoottiseks, kun me ei olla niitä eritelty kurkuista ja paprikoista, niin mistä se lapsi tietäisi et oliivit on jotain "omituisempaa".
tehdään usein broileria sitruunakastikkeella, se on erittäin hyvää vaikkakin kirpeää. Lapsi ei siitä pidä ja tämä asia on tullut hyvin selväksi. Ilmankin pystyy elämään, ei se ole mikään erityinen rasite meille kellekään. Ei tulisi mieleenkään pakottaa tai pitää nälässä.
Chiliruuat tehdään miedompina ja mies ja minä lisätään tujumpaa tavaraa sitten lautaselle (mies lisäksi tykkää vielä ydymmästä kuin minä). Valkosipulia on syöty aina paljon joten lapset ovat siihen tottuneet. Oikeastaan lapsiin (6 ja 4 v) uppoavat kaikki muut paitsi tosi tuliset maut - tosin chilipähkinöitä vetelevä antaumuksella, joten ehkä kohta chili maistuu enemmän ruuassakin ;)
Lapset eivät siis meidän perheessä rajoita ruokailua.
samaa ruokaa, joskus on tulisempaa, joskus miedompaa tarjolla. Mutta siis mautonta ruokaa en tee koskaan.
Mun mielestä teidän ehkä kannattaa tehdä suosiolla kahta eri ruokaa, niin lapset saavat maistuvaa heille ja te saatte myös syödä sitä, mistä pidätte.
päivällisellä, ainakin meillä tuollaiset on juhlaruokaa, samoin homejuustot ja muut eksoottiset ruuat.
Joku jo huomautti, että lasten makuaisti on huomattavasti herkempi kuin aikuisten, ja myös yksilöissä on eroja.
Pikkuveikka esim veti jo ihan pienenä raakaa sipulia, sinihomejuustoa ja ties mitä voimakkaita makuja, me muut välttelimme kyseisiä ruoka-aineita, eikä meitä pakotettu syömään.
Oliivit ja feta ovat aika törkeän suolaisia, että sikäli en antaisi niitä kovin paljoa pikkulapsille.
Lasten makuaisti on herkempi
kuin aikuisten. Maustan oman ruokani usein vasta lautasella.
Tottumiskysymys.
Meillä lapset ovat pienestä saakka syöneet erikoisia makuja (oliiveja, kapsiksia, valkosipulia, sipulia, mätiä, rapuja, juustoja). Eli ihan itseänne saatte katsoa peiliin. Toki lapsen suu mieluummin maistaa sen makean ja miedon, mutta kun aina tarjotaan vaan oliiveja niin kyllä nekin alkaa upota.