Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Miten te aikuiset syötte päivällisellä? Samaa kuin lapset?!

Vierailija
28.07.2011 |

Olemme mieheni kanssa aina olleet kulinaristeja, tykkäämme voimakkaista mauista, äyriäisistä, chilistä, aasialaisesta, valkosipulista, homejuustoista jne.



Lapset sen sijaan tykkäävät miedoista mauista, tomaattikastikkeesta, kinkusta, jauhelihasta jne.



Miten nämä kaksi täysin erilaista makumieltymystä saisi yhdistettyä? Miten te hoidatte arkiruokailut? Teettekö samaa (mautonta) ruokaa koko perheelle?

Kommentit (94)

Vierailija
1/94 |
28.07.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

Meillä lapset ovat pienestä saakka syöneet erikoisia makuja (oliiveja, kapsiksia, valkosipulia, sipulia, mätiä, rapuja, juustoja). Eli ihan itseänne saatte katsoa peiliin. Toki lapsen suu mieluummin maistaa sen makean ja miedon, mutta kun aina tarjotaan vaan oliiveja niin kyllä nekin alkaa upota.

Vierailija
2/94 |
28.07.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ihmeellistä etteivät lapsenne ole tottuneet teidän makuihinne. Miksi olette sitten opettaneet heidät eri ruokiin? Ilmeisesti teilä isoja ja useampia lapsia?

Tee useammat pöperöt sitten.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/94 |
28.07.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

me tykätään samoista ruoista kuin ap, vaan ei ne meidän lapsille maistu, vanhimmalle kyllä, joka on 17v. Mutta ei sekään pienenä tykännyt esim. sinihomejuustosta ja nyt vetelee napaansa antaumuksella. Me otetaan esim kanawokista lapsille osa ja vasta sitten läträtään chiliä ym sekaan. Mutta tällä palstallahan on tietysti kasapäin mammoja, joiden lapset ovat suuria kulinaristeja ja syövät etanat sun muut ilolla...kaikilla meillä ei näin kuitenkaan ole.

Vierailija
4/94 |
28.07.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

erilaisiin makuihin, koska yksivuotiaasta asti kaikki ovat niitä syöneet. Sinihomejuusto on lasten erityistä herkkua, mutta myös monet muut maut. Ikinä ei ole tullut edes mieleen antaa lapsille mitään 'helppoja' vaihtoehtoja, joten ovat tottuneet.

Vierailija
5/94 |
28.07.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

Miksi ihmeessä olette opettaneet lapsillenne tuollaiset erilaiset ruokamieltymykset kuin itsellänne on?



Ei mitään järkeä.

Vierailija
6/94 |
28.07.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

terveellistä kyllä oo antaa pienille lapsille tulista ruokaa, paremminki mietoa. mutta mitään vikaa ei valkosipuleissa, oliiveissa, äiyriäisissä yms oo.. :)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/94 |
28.07.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

mutta kun aina tarjotaan vaan oliiveja niin kyllä nekin alkaa upota.

minusta tuo kuulostaa aika erikoiselta että "aina vaan oliiveja niin uppoaa".

En minäkään niistä pidä ja olen maistanut kyllä kymmeniä kertoja. Lapsellani on ihan samat oikeudet olla pitämättä jostain.

Vierailija
8/94 |
28.07.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

Hmm, meillä tarjotaan lapsille samaa ruokaa kuin aikuisille, mutta jostain syystä ne eivät syö, jos tarjolla on vaikka simpukoita, sinihomejuustoa, etanoita jne. Pitäisikö ne pakottaa syömään lautanen tyhjäksi, jos eivät millään halua ja kertoisiko joku, että miksi pitäisi pakottaa?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/94 |
28.07.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

terveellistä kyllä oo antaa pienille lapsille tulista ruokaa, paremminki mietoa. mutta mitään vikaa ei valkosipuleissa, oliiveissa, äiyriäisissä yms oo.. :)

Monessa maassa syödään hyvin mausteista ruokaa Suomeen verrattuna, suomalainen mausteinen ruoka on ihan vauvanruokaa intialaiselle.

Vierailija
10/94 |
28.07.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

kuin aikuisten. Maustan oman ruokani usein vasta lautasella.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/94 |
28.07.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

Hmm, meillä tarjotaan lapsille samaa ruokaa kuin aikuisille, mutta jostain syystä ne eivät syö, jos tarjolla on vaikka simpukoita, sinihomejuustoa, etanoita jne. Pitäisikö ne pakottaa syömään lautanen tyhjäksi, jos eivät millään halua ja kertoisiko joku, että miksi pitäisi pakottaa?

Kaikkea pitää maistaa, ja seuraava ruoka on vasta ruoka-aikana. Kyllä lapset tottuvat. Ja monet tykkäävät.

Vierailija
12/94 |
28.07.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

Esikoinen on kolme ja juniori yksi. Olemme toki yrittäneet etenkin tälle vanhemmalle opettaa uusia makuja, mutta kun lyödään roquefortetanapannu pöytään, niin ilme sen jo kerto ettei maistu. Samoin käy esimerkiksi tom yumin kanssa. Ainakin meidän lapsilla tuntuu olevan todella herkkä makuaisti. En minäkään oppinut syömään voimakkaita ruokia vasta kuin teini-ikäisenä. t. aloittaja

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/94 |
28.07.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

Hmm, meillä tarjotaan lapsille samaa ruokaa kuin aikuisille, mutta jostain syystä ne eivät syö, jos tarjolla on vaikka simpukoita, sinihomejuustoa, etanoita jne. Pitäisikö ne pakottaa syömään lautanen tyhjäksi, jos eivät millään halua ja kertoisiko joku, että miksi pitäisi pakottaa?

Kaikkea pitää maistaa, ja seuraava ruoka on vasta ruoka-aikana. Kyllä lapset tottuvat. Ja monet tykkäävät.

olla nälässä sen vuoksi, että aikuiset haluavat syödä tulista ruokaa. Meillä tehdään ruokaa kaikkien mieleen ja en lasten ruokaa mausta niin tuliseksi kuin omaani, koska he eivät siitä pidä. En minäkään laita suuhuni sonnin kiveksiä, vaikka joku muu niistä pitäisikin.

Vierailija
14/94 |
28.07.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

ainoastaan tulisuutta ei meidän ruoissa ole, tai sit otetaan lapsen ruoka omalle pannulle kun vhiliä lisätään, muuten sama ruoka.



Oliivit, katkaravut, fetat ja ihan kaikki meille eksoottinen ruoka (eksoottinen kun ei lapsena ollut) on lapselle tavallista arkiruokaa. Viime aikoina on vienyt mun sushit, kun olen itelleni tilannut lounasannoksen. Uskon kans tohon et moni noista ruoista on vain opetettu eksoottiseks, kun me ei olla niitä eritelty kurkuista ja paprikoista, niin mistä se lapsi tietäisi et oliivit on jotain "omituisempaa".

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/94 |
28.07.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

tehdään usein broileria sitruunakastikkeella, se on erittäin hyvää vaikkakin kirpeää. Lapsi ei siitä pidä ja tämä asia on tullut hyvin selväksi. Ilmankin pystyy elämään, ei se ole mikään erityinen rasite meille kellekään. Ei tulisi mieleenkään pakottaa tai pitää nälässä.

Vierailija
16/94 |
28.07.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

Chiliruuat tehdään miedompina ja mies ja minä lisätään tujumpaa tavaraa sitten lautaselle (mies lisäksi tykkää vielä ydymmästä kuin minä). Valkosipulia on syöty aina paljon joten lapset ovat siihen tottuneet. Oikeastaan lapsiin (6 ja 4 v) uppoavat kaikki muut paitsi tosi tuliset maut - tosin chilipähkinöitä vetelevä antaumuksella, joten ehkä kohta chili maistuu enemmän ruuassakin ;)



Lapset eivät siis meidän perheessä rajoita ruokailua.

Vierailija
17/94 |
28.07.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

samaa ruokaa, joskus on tulisempaa, joskus miedompaa tarjolla. Mutta siis mautonta ruokaa en tee koskaan.



Mun mielestä teidän ehkä kannattaa tehdä suosiolla kahta eri ruokaa, niin lapset saavat maistuvaa heille ja te saatte myös syödä sitä, mistä pidätte.

Vierailija
18/94 |
28.07.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

päivällisellä, ainakin meillä tuollaiset on juhlaruokaa, samoin homejuustot ja muut eksoottiset ruuat.

Vierailija
19/94 |
28.07.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

Joku jo huomautti, että lasten makuaisti on huomattavasti herkempi kuin aikuisten, ja myös yksilöissä on eroja.



Pikkuveikka esim veti jo ihan pienenä raakaa sipulia, sinihomejuustoa ja ties mitä voimakkaita makuja, me muut välttelimme kyseisiä ruoka-aineita, eikä meitä pakotettu syömään.



Oliivit ja feta ovat aika törkeän suolaisia, että sikäli en antaisi niitä kovin paljoa pikkulapsille.

Vierailija
20/94 |
28.07.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

Lasten makuaisti on herkempi

kuin aikuisten. Maustan oman ruokani usein vasta lautasella.

Tottumiskysymys.

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: kuusi viisi kuusi