Leivinpaperi paistinpannulla ruokaa tehdessä, wtf?
Ensimmäistä kertaa kuulen tällaisesta. Onko kukaan kokeillut tuota?
"Paistinpannun kuuraaminen on ikävää puuhaa, mutta sitä ei ole välttämättä pakko tehdä.
- Leivinpaperi on kätevä apu esimerkiksi vuohenjuustoa ja lohta pannulla paistettaessa. Paperin päällä ruoka ei jää pannuun kiinni, eikä pannua tarvitse tiskata. Paistettaessa ei myöskään tarvitse käyttää rasvaa, Risto Mikkola vinkkaa."
Kommentit (11)
Muistan myös nähneeni, että joskus myytiin erikseen paistamiseen soveltuvaa leivinpaperia. En tiedä, sopiiko normaali leivinpaperi?
[quote author="Vierailija" time="25.11.2014 klo 22:46"]
Joskus myytiin sellaista leivinpaperia, joka oli leikattu sopivaan muotoon pannua ajatellen, eli miksei toimisi. :)
[/quote]
Aijaa, minulta mennyt tuo ihan ohi... Kuulostaa vaan niin omituiselta.
-ap
Mulle S-marketin kalakauppias neuvoi paistamaan lohimedaljongit juuri noin, leivinpaperin päällä ilman voita. En kuitenkaan kokeillut tota kun mietin, että eikös siitä paperista jää jotain jäämiä siihen kalaan tms
No ei kait siitä paperista jää sen enempää jäämiä kuin uunissakaan leivinpaperin päällä paistaessa. Olin aika hämmästynyt kun sain tietää ettei uunipeltiä ole ollenkaan tapana kaikkialla peittää leivinpaperilla! Siis jotkut vain pesevät ne pellit joka käytön jälkeen.
Töissä paistan juurikin vuohenjuustot ja monet kalat leivinpaperin päällä
Ei oo todellista! Mihin toi rasvanpelko vielä johtaa??
[quote author="Vierailija" time="26.11.2014 klo 03:37"]
Ei oo todellista! Mihin toi rasvanpelko vielä johtaa??
[/quote]
Vuohenjuuston paistamiseen?
Paistinpannun tiskaaminen työlästä? Voi ei ... Kuuma vettä, tiskiainetta (ellei ole valurautapannu) ja harja, mitä työlästä siinä on? Vessapaperirullat pitää olla vessasta vedettäviä, kun on niin työlästä viedä pahvirulla roskikseen. Leivän ja pullan pitää olla valmiiksi siivutettua, koska leikkaaminen on niin vaivalloista ja veitsen käytön opettaminen lapsille on niin äärimmäisen rasittavaa ... Mitä ihmiset ylipäänsä enää jaksaa tehdä?
Tuota lohimedaljonki + leivipaperi -vinkkiä aion kyllä kokeilla. Jos se vaikuttaa edullisesti ruuan makuun ja koostumukseen, niin ok. Mutta pihviä tai villikalaa en ikinä paistaisi ilman rasvaa, joten jatkan pannujen tiskaamista. Se menee niin nopsasti, että sitä tuskin huomaa.
Miten leivinpaperi vaikuttaa lopputulokseen? Eli saako esim. vuohenjuustoon sen ihanan pinnan?
Jep. Niinkuin se pannu huuhtelu olisi hankalaa.
Mutta paperia käyttämällä tuemme suomalaista metsäteollisuutta!
Enpä ole eläissäni vielä hyvää medaljonkia syönyt, joten pitäkää ne lohet lohena ja mieluummin uunissa kaksikymmentä minuuttia kiitos riittää.
Joskus myytiin sellaista leivinpaperia, joka oli leikattu sopivaan muotoon pannua ajatellen, eli miksei toimisi. :)