Paras tekemäsi "arkiruoka"?
Mikä on parasta ruokaa, kun ei ole kiinnostusta tai tarvetta valmistaa mitään viiden tähden illallista? Mielellään saa laittaa myös ohjetta mukaan! :)
Kommentit (159)
Mulla on varmaan perustylsä makaronilaatikko.
Mulla on varmaan perustylsä makaronilaatikko.
linssi-kasviskeitto, kasvisrisotto, kikhernekeitto, paitettu riisi ja kasvikset, kasviscurry, kurpitsa-bataattisosekeitto, porkkana-bataattisosekeitto, tonnikalapizza näitä meillä syödään usein arkena
Jauhelihakastike ja täysjyväspaghetti. Meidän perheen suosikki ja aikalailla pikaruokaa. :)
Eli jauhelihaa, sipulia, valkosipulia, muutama kirsikkatomaatti, (chili)tomaattimurskaa, vähän mausteita ja ruokakermaa. Plus mitä kaapista löytyy, esim. porkkanaraaste tai herkkusienet. Kesäkurpitsa.
Riisiä&kanaa: keitän muutaman desin riisiä kattilassa, pannulla paistan paketillisen kanasuikaleita, johon lisää purkillisen ruokakermaa, maustan herbamarella ja currylla. Lopuksi sekoitan kaikki yhteen. Valmistusaika on n.20min., ja tätä meillä on harva se viikko. :) Taitaa olla koko porukan lempiruoka!
miksi kasvisruoat sai alapeukkua??
[quote author="Vierailija" time="18.02.2014 klo 00:49"]miksi kasvisruoat sai alapeukkua??
[/quote]
Täällä ollaan lihansyöjiä! :)
[quote author="Vierailija" time="18.02.2014 klo 00:51"]
[quote author="Vierailija" time="18.02.2014 klo 00:49"]miksi kasvisruoat sai alapeukkua??
[/quote]
Täällä ollaan lihansyöjiä! :)
[/quote]
Ahaa, ajattelin että mitä vikaa noissa oli, siis liha puuttui :)
Täältä ois hyvä bongata vinkkejä ja pistää arkiruuat kiertoon, lisää vaan.
Italialaistyylinsesti maustettu jauheliha-feta-tomaatti-perunalaatikko. Oli jonain vuonna Kaksplussan ruokakilpailun toinen.
Italialaistyylinsesti maustettu jauheliha-feta-tomaatti-perunalaatikko. Oli jonain vuonna Kaksplussan ruokakilpailun toinen.
avokadopasta
kolme avokadoa, kaksi valkosipulinkynttä, punainen chili, puolikkaan limen mehu, pippuria, suolaa ja oliiviöljyä. < tehdään tahna sillä aikaa, kun täysjyväspagettikiehuu. ja on niin herkkua, kaikki meillä tykkää.
Joo, olen oikonut Gullin reseptiä. Toimii ja noita on aina kaapissa.
Tai sitten kasvissosekeitto. Parsaa, kesäkurpitsaa, sipuleita, ehkä porkkanaa... ripaus kermaa tai koskenlaskijaa, suola pippuri. On niin iisi, että usein teen tämän kanssa myös sämpylöitä (oikeestaan neljän desin taikinan laitan lasagnevuokaan ja teen taittoviivat).
Eikä olla edes kasvissyöjiä, mutta yritän paljon tehdä kasvisruokaa ja noi on iisejä.
Helppohan on tietty sitten tortillat, munakkaat, pyttärit... tai sitten ihan perinteinen ruskeakastike soijarouhetta/jauhelihaa spagettia/perunaa. pettämätöntä.
Mun juttuja, ja mies sitten tekee enemmän mitä maailmalta on tuonut tullessaan.
[quote author="Vierailija" time="18.02.2014 klo 00:55"]Italialaistyylinsesti maustettu jauheliha-feta-tomaatti-perunalaatikko. Oli jonain vuonna Kaksplussan ruokakilpailun toinen.
[/quote]
Kuulostaa mielettömän hyvältä!
Miksei mulle oo tullu mieleen laittaa sämpylätaikinaa vuokaan.. täytyykö vuoka voidella tms.?
Miksei mulle oo tullu mieleen laittaa sämpylätaikinaa vuokaan.. täytyykö vuoka voidella tms.?
Tässä helppo tomaattinen jauheliha-kesäkurpitsa-lanttu -pata.
400 g haluamaasi jauhelihaa (ite käytän halpaa sika-nautaa)
1 iso tai 2-3 pientä kesäkurpitsaa
1 pesäpallon kokoinen lanttu
n. 400 g tomaattipastakastiketta esim. raguletto tai mistä ite tykkäät
öljyä, suolaa, mausteita
Laita uuni 200 asteeseen.
Kuori lanttu ja leikkaa puolen sentin vahvuisiksi viipaleiksi. Lohko vielä joka viipale 3-4 osaan. Levitä viipaleet uunipellille vieriviereen ja ripota päälle öljyä ja suolaa oman maun mukaan. Laita lantut uuniin noin puoleksi tunniksi.
Lanttujen ollessa uunissa pilko kesäkurpitsa noin sentin vahvuisiksi viipaleiksi ja lohko vielä kahteen tai kolmeen osaan riippuen kurpitsan koosta. Laita lautaselle vieri viereen ja ripottele suolaa päälle.
Ota lantut pois uunista.
Paista jauheliha isolla pannulla ja mausta oman maun mukaan (esim. suolalla ja pippurisekotuksella). Kun jauheliha on paistunut, lisää kesäkurpitsat ja lantut mukaan. Sekoittele kaikki palat hyvin ja lisää vielä tomaattikastike. Laita levy pienemmälle ja kansi päälle. Sekoita 10 minsan välein ja kun kesäkurpitsat on kypsän näköisiä (ei täysin muussana, mutta pehmeitä) ota kansi pois ja anna ylimääräisen nesteen vielä höyrystyä pois.
Jos oot juuston ystävä, niin annostele ruoka kulhoon kuumana ja ripottele juustoraastetta päälle ja odota 5-10 minuuttia, kunnes juusto on sulanut. Sit vaan mums mums mums. Pitää hyvin nälän loitolla!
[quote author="Vierailija" time="18.02.2014 klo 01:01"]Miksei mulle oo tullu mieleen laittaa sämpylätaikinaa vuokaan.. täytyykö vuoka voidella tms.?
[/quote]
Minä ainakin voitelen vuokaa. Kätevää, ei tarvii pyöritellä palleroita.
Lihapullat ja perunamuusi toimii aina, ja kylkeen vähän wokkivihanneksia tai babyporkkanoita tms! Mun mielestä sipulikeittoaineksista tulee vaan parhaat lihapullat, sanokaa mitä sanotte!
Nojaa kaikki suomen arkiruuat, empä muuta osaa
Jauhelihakastike, tänään herkkusienillä ja pottumuusilla