Vinkkejä, kaverit tulossa illalla syömään?
Mitä tarjoisin ruoaksi, ystäväpariskunta tulee illalla syömään.... Ei mitään kovin erikoista tarvitse olla, ystävällisiä vinkkejä otetaan vastaan:)
Kommentit (25)
oli oikein hyvä ehdotus, kiitos, mutta viimeksi samainen pariskunta teki meille tortilloja:D
Erilaisia salaatteja (esim. jääsalaatti, tammenlehvä jne.), tomaattia, kurkkua, sipulia ohuina renkaina, paahdettua vaaleaa leipää kuutioina.
Lisäksi paistetut kanan fileepihvit ja paistettua vuohenjuustoa.
Valkosipulikastikkeella..NAM!
Ajattelin kipasta ostaan kaupasta tangon brassihärkää, siivutella pihveiksi, päälle kunnon mausteet ja ei kun pannulle tirisemään. Hyvänä lisänä pekoni-herkkusienet pippurituorejuusto-täytteellä uunissa valkosipuliperunoiden kanssa. Ja pienenä lisänä hyvää punaviiniä.
lihapullia: tavallinen lp-taikina + vähän chilijauhetta
Kastike: paahda pannulla 1 sipuli
1 paprika ja valkosipulia. Blenderiin tai sauvasekottimella nuo paahdetut + 1 purkki paseerattua tomaattia, suolaa, basilikaa , mustaapippuria ja chiliä
Kaikki sekaisin siis sileäksi kastikkeeksi lihapullille.
Niiden kanssa lohkoperunoita , patonkia ja tzatsikia: bulgariajugurttia+ kurkkuraaste+ valkosipulia puristettuna.
Lisäksi vaikka vihreä salaatti!
Tuo tomaattikastike on upeen makunen vaikka pastallekin ( itse voisin JUODA sitä sellasenaan :D)
Jos ei ole varma, että vieraat tykkää siitä. Moni ei voi sietää sitä.
lihapullia: tavallinen lp-taikina + vähän chilijauhetta Kastike: paahda pannulla 1 sipuli 1 paprika ja valkosipulia. Blenderiin tai sauvasekottimella nuo paahdetut + 1 purkki paseerattua tomaattia, suolaa, basilikaa , mustaapippuria ja chiliä Kaikki sekaisin siis sileäksi kastikkeeksi lihapullille. Niiden kanssa lohkoperunoita , patonkia ja tzatsikia: bulgariajugurttia+ kurkkuraaste+ valkosipulia puristettuna. Lisäksi vaikka vihreä salaatti! Tuo tomaattikastike on upeen makunen vaikka pastallekin ( itse voisin JUODA sitä sellasenaan :D)
Kuulostaa sille, että mun mies varmaan tykkää ihan hulluna!
Ei ap.
kananfileitä joihin laitat päälle palat vuohenjuustoa ja tarjoat mustaherukkahillon kanssa ja vaikka bataatti-perunamuusi & salaattia.
Jälkkäriks jätskiä ja hedelmäsalaattia.
Ajattelin kipasta ostaan kaupasta tangon brassihärkää, siivutella pihveiksi, päälle kunnon mausteet ja ei kun pannulle tirisemään. Hyvänä lisänä pekoni-herkkusienet pippurituorejuusto-täytteellä uunissa valkosipuliperunoiden kanssa. Ja pienenä lisänä hyvää punaviiniä.
Se härkä olisi kannattanut laittaa marinaadiin jo eilen illalla. Tulee paljon parempaa kuin että paistaa pihvit noin vaan..
[/quote]
Kuulostaa sille, että mun mies varmaan tykkää ihan hulluna! Ei ap.
[/quote]
löysin kaupasta aamulla rucola-pestokastiketta ja kuulostaa ainakin hyvältä! Myös katkarapupasta on mun lempparia.
Se härkä olisi kannattanut laittaa marinaadiin jo eilen illalla. Tulee paljon parempaa kuin että paistaa pihvit noin vaan..
Sen verran liha on vahvan makuista että ei välttämättä marinaadi sovi. Kunnon pippurikerros päälle........
Ja jälkkäriksi joku makea hyvä
Eli jotain salaattia (esim jäävuorisalaatti, tomaatti, kurkku, viinirypäle, fetajuusto, päälle basilikalehtiä), suolainen piirakka (kinkku tms), ja vaikka tuorejuustokakku + kavit jälkkäriksi. Nami, kelpais mulle!
Se härkä olisi kannattanut laittaa marinaadiin jo eilen illalla. Tulee paljon parempaa kuin että paistaa pihvit noin vaan..
No ei tod! Brassihärkä (varsinkin file) on parasta just noin, huoneenlämpöisenä grilliin ja ainoastaan merisuolaa pintaan. Siitä ei liha parane!
kakanrintafileitä; sinne väliin voi laittaa metwurstia/savuporoa, sinihomejuustoa, yrttejä jne ja kääräise ympärille vielä pekonisiivu. Lisukkeeksi meillä on ollut joko raikas salaatti tai valkoviinissä keitettyä riisiä.
kakanrintafileitä; sinne väliin voi laittaa metwurstia/savuporoa, sinihomejuustoa, yrttejä jne ja kääräise ympärille vielä pekonisiivu. Lisukkeeksi meillä on ollut joko raikas salaatti tai valkoviinissä keitettyä riisiä.
Se härkä olisi kannattanut laittaa marinaadiin jo eilen illalla. Tulee paljon parempaa kuin että paistaa pihvit noin vaan..
No ei tod! Brassihärkä (varsinkin file) on parasta just noin, huoneenlämpöisenä grilliin ja ainoastaan merisuolaa pintaan. Siitä ei liha parane!
Sinä et tiedä hyvästä lihasta ja sen oikeasta valmistamisesta mitään..
Meillä on usein paljon erilaisia kasviksia väliin ja erikseen jotain lihoja myös. Tonnikalaa, oliiveja ja kermaviilikastiketta, joita höystetty eri mauilla.