Voiko sämpylätaikinaan käytettävän veden ottaa hanasta lämpimänä
Siis käyttää suoraan hanasta kädenlämpöistä vettä?
Kommentit (102)
Lämmintä hanavettä ei käytetä ruoanlaitossa.
siinä on aina enemmän bakteereja ja putkista irtoavaa mömmöä
kun alettiin tehdä sämpylätaikinaa
Hanalämmintä vettä ei juoda eikä käytetä ruuanlaittoon.
Siinä lämpimässä vedessä kuitenkin pestään kädet, jotka ainakin lapsilla menee mitä todennäköisemmin suuhun...
Vähän asian vierestä melkein samanlainen esimerkkinä kun laitetaan kahviin maitoa ja jos sattuu olemaan edellisen päivän päiväys niin pitkään mietitään voiko sitä laittaa. Tänään tuollaisen miettimisen jälkeen työkaveri lähti tupakalle sen kahvin kanssa. Onko se päivän "vanha" maito sitten niin paha kun on toisessa kädessä tupakka? :)
Kysyn siksi, että näin lapsen seiskaluokan kotitaloustunnilla tehtiin, kun alettiin tehdä sämpylätaikinaa
Kai ne köksässäkin jotain tietää. Ainakin meille opetettiin hygieniaa ja vast. just näillä tunneilla.
Jossain Englannissa muistaakseni on lämmitettävä vesi avosäiliöissä katolla. Voi siis sisältää tyyliin kuolleita eläimiä...
Tuolla periaatteella tiskatessa ei voisi käyttää kuumaa vettä, ainakaan huuhteluun! Bakteerithan jäisi astiohin.
Ainakin meillä kuumavesivaraaja myös lämmittää veden yli 60 asteiseksi (vähentää bakteerien kasvua).
Ja uuniinhan ne sämpylät menee! Kai siinä ylimääräiset kuolee.
Olisikohan oppilas juksannut äitiä? tai tunnilla ollut epäpätevä sijainen?
Kaikki pesuvedetkin on alettava lämmittää!
Tiskit eivät ime sitä lämmintä vettä, ja ne, sekä kädet kuivataan.. Tai ainakin pitäisi. Kyllä tämä ainakin ennen oli ihan perusasioita siellä köksässäkin. Eikö tätä muka ole hygieniapassikoulutuksessa? Onkohan opella edes se kunnossa?
Putkimies-isäni sanoo aina, että ei saa käyttää lämmintä vettä ruoan laittoon, koska siihen liukenee kaikenlaisia mineraaleja, rautaa, kalkkia ja vaikka mitä. Ei sinänsä varmaan myrkyllisiä, mutta antaa makua, väriä ja ei ole terveellisiä nieltäväksi. Miksi siis ehdoin tahdoin joisi tai käyttäisi lämmintä vettä kun puhdastakin hanasta tulee kun vähän laskee. Lämmin vesi on aina seisonut jossain sen lämpiämisajan ja usein paljon kauemminkin!
Putkimies-isäni sanoo aina, että ei saa käyttää lämmintä vettä ruoan laittoon, koska siihen liukenee kaikenlaisia mineraaleja, rautaa, kalkkia ja vaikka mitä. Ei sinänsä varmaan myrkyllisiä, mutta antaa makua, väriä ja ei ole terveellisiä nieltäväksi. Miksi siis ehdoin tahdoin joisi tai käyttäisi lämmintä vettä kun puhdastakin hanasta tulee kun vähän laskee. Lämmin vesi on aina seisonut jossain sen lämpiämisajan ja usein paljon kauemminkin!
Vaikka sämpylät uuniin menevätkin, niin ei mineraalit, rauta, kalkki jne. "kuole" paistaessakaan. Hyi yök!
pätevä sellainen, tai sitten lapsi muistaa väärin.
pätevä sellainen, tai sitten lapsi muistaa väärin.
Tekin jos olette syöneet sämpylöitä kouluissa, päiväkodeissa yms olette syöneet luultavimmin juuri noin tehtyjä sämpylöitä tai pullia. Juuri noin meilläkin tehdään, 400 hengelle teemme ruokaa päivittäin (ammattioppilaitokselle).
niin ei saa juoda lämmintä vettä.
että otan veden lämpimänä hanasta. Muuten en käytä lämmintä vettä ruoanlaitossa.
Siis ettekö tienneet että astioita ei sa kuivata vaan niiden pitää antaa valua kuivauskaapissa kuivaksi! Tää on hygieenisesti oikein!
Hanasta laskettaessa lämmintä vettä, saattaa putkien pinnasta irrota jotain "myrkkyjä" jota ei kylmään irtoa. Lämmitä vesi vaan, eihän se kauaa kestä.