Maissijauhot / Perunajauhot
Auttakaa tyhmaa. Asun ulkomailla ja olen aina tuonnut Suomesta perunajauhoja tullessani. No nyt ne loppuivat. Kaytetaanko maissijauhoja samalla tavoin (sama maara) kuin perunajauhoja? Joissakin kakkuohjeissa osa vehnajauhoista korvataan perunajauhoilla. Kayko tahan tarkoitukseen myos maissijauhot?
Terveisin,
Jauhopeukalo sormi suussa
Kommentit (10)
Tietaisittepa vaan mita kaikkea on rahdattu maailman aariin:
vaniljasokeria, hopeanompparelleja (taalla maksavat sellainen pienen pieni purkki maksaa jo kympin), kokonaisia kuivattuja vihreita herneita, kunnon riisiruusimoita, kunnon ruisjauhoja, talkkunaa, nallepuuro hiutaleita, lakkahilloa...
Paljon olen keksinyt konsteja korvata tuotteita, mutta joskus haluaa tehda herkut niin, etta takuuvarmasti maistuvat sille kuin pitaakin. Sita se kotimaankaipuu teettaa.
Hyvaa juhannusta kaikille!
Minä olen taas eri mieltä kuin tässä ketjussa muut. Olen paljonkin käyttänyt molempia ja mielestäni eivät käyttäydy samalla tavalla. Leivonnaisissa voi ehkä käyttäytyä samalla tavalla (en ole varma, niin paljon en ole sitä kokeillut), mutta esim. kiisseleissä voi olla eri annostus, käyttäytyy eri tavalla kuumennettaessa ja eri tavalla kylmässä. Perunajauhohan ei kestä samenematta jääkaappiin laittaa. Samoin perunajauhoa ei saa keittää, vain kiehauttaa, maissijauhoa voi keittää.
Kertokaa jotkut fiksummat erot, jos osaatte, mutta on niissä minusta eroa.
tai korvaa kaikki jauhot maissijauoholla. Googlaa maizena ja leivonta.
Maizena maissitärkkelys ja maissijauho on kaksi eri asiaa.
Vertaa ohrajauho ja Ohrakas ohratärkkeys niin ehkä tajuat eron.
Tämä toki ap:lle myös tiedoksi jos sattuu lukemaan.
Maizena maissitärkkelys ja maissijauho on kaksi eri asiaa. Vertaa ohrajauho ja Ohrakas ohratärkkeys niin ehkä tajuat eron. Tämä toki ap:lle myös tiedoksi jos sattuu lukemaan.
Siis korvaanko maizenalla perunajauhot? Kun suomalaisessa ohjeessa lukee perunajauhoja 1 dl, niin laitan maissijauhoja 1 dl. Vai esim. Maizenaa? Sorry, kun olen nain tyhma.
Eikös maizena tee kiisseleistä sameita ja perunajauholla ne pysyy kirkkaina?
sameampaa maizenalla niin ihan oikeastiko et sitä pysty syömään ?!
Mäkin raahaan perunajauhoja maailman ääriin, mutta onneksi ei ole päässyt loppumaan. Maissijauhosta tulee vähän eri maku (voimakkaampi) kakkutaikinaan kuin perunajauhoista ja suurustaminen ei onnistu samalla lailla. Eikä ainakaan täällä ole Maizenaa (tuotemerkki)!
Jos pitäisi laittaa jauhoja taikinaan, korvaisin perunajauhot maissijauhoilla, suurustamiseen käyttäisin maissisuurustetta. Taikinaan laitetaan maissijauhoja hieman enemmän kuin perunajauhoja laitettaisiin.
ja se maizena on pelkää maissitärkkelystä,e ttä kai SITÄ nyt löytyy sieltä maailman ääristäkin..... eir nimellä tietenkin... Huoh...
Lisäksi perunajauhoilla suurustettu kiisseli tulee helposti sitkeäksi jos sekoittaa liikaa. Maissijauhoilla suurustettaessa pitää kypsentää muutama minuutti ja sekoittaa koko ajan.