Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Maissijauhot / Perunajauhot

Vierailija
19.06.2009 |

Auttakaa tyhmaa. Asun ulkomailla ja olen aina tuonnut Suomesta perunajauhoja tullessani. No nyt ne loppuivat. Kaytetaanko maissijauhoja samalla tavoin (sama maara) kuin perunajauhoja? Joissakin kakkuohjeissa osa vehnajauhoista korvataan perunajauhoilla. Kayko tahan tarkoitukseen myos maissijauhot?



Terveisin,



Jauhopeukalo sormi suussa

Kommentit (10)

Vierailija
1/10 |
23.02.2011 |
Näytä aiemmat lainaukset

Lisäksi perunajauhoilla suurustettu kiisseli tulee helposti sitkeäksi jos sekoittaa liikaa. Maissijauhoilla suurustettaessa pitää kypsentää muutama minuutti ja sekoittaa koko ajan.

Vierailija
2/10 |
20.06.2009 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tietaisittepa vaan mita kaikkea on rahdattu maailman aariin:



vaniljasokeria, hopeanompparelleja (taalla maksavat sellainen pienen pieni purkki maksaa jo kympin), kokonaisia kuivattuja vihreita herneita, kunnon riisiruusimoita, kunnon ruisjauhoja, talkkunaa, nallepuuro hiutaleita, lakkahilloa...



Paljon olen keksinyt konsteja korvata tuotteita, mutta joskus haluaa tehda herkut niin, etta takuuvarmasti maistuvat sille kuin pitaakin. Sita se kotimaankaipuu teettaa.



Hyvaa juhannusta kaikille!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/10 |
20.06.2009 |
Näytä aiemmat lainaukset

Minä olen taas eri mieltä kuin tässä ketjussa muut. Olen paljonkin käyttänyt molempia ja mielestäni eivät käyttäydy samalla tavalla. Leivonnaisissa voi ehkä käyttäytyä samalla tavalla (en ole varma, niin paljon en ole sitä kokeillut), mutta esim. kiisseleissä voi olla eri annostus, käyttäytyy eri tavalla kuumennettaessa ja eri tavalla kylmässä. Perunajauhohan ei kestä samenematta jääkaappiin laittaa. Samoin perunajauhoa ei saa keittää, vain kiehauttaa, maissijauhoa voi keittää.



Kertokaa jotkut fiksummat erot, jos osaatte, mutta on niissä minusta eroa.

Vierailija
4/10 |
19.06.2009 |
Näytä aiemmat lainaukset

tai korvaa kaikki jauhot maissijauoholla. Googlaa maizena ja leivonta.

Vierailija
5/10 |
19.06.2009 |
Näytä aiemmat lainaukset

Maizena maissitärkkelys ja maissijauho on kaksi eri asiaa.



Vertaa ohrajauho ja Ohrakas ohratärkkeys niin ehkä tajuat eron.



Tämä toki ap:lle myös tiedoksi jos sattuu lukemaan.

Vierailija
6/10 |
20.06.2009 |
Näytä aiemmat lainaukset

Maizena maissitärkkelys ja maissijauho on kaksi eri asiaa. Vertaa ohrajauho ja Ohrakas ohratärkkeys niin ehkä tajuat eron. Tämä toki ap:lle myös tiedoksi jos sattuu lukemaan.

Siis korvaanko maizenalla perunajauhot? Kun suomalaisessa ohjeessa lukee perunajauhoja 1 dl, niin laitan maissijauhoja 1 dl. Vai esim. Maizenaa? Sorry, kun olen nain tyhma.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/10 |
20.06.2009 |
Näytä aiemmat lainaukset

Eikös maizena tee kiisseleistä sameita ja perunajauholla ne pysyy kirkkaina?

Vierailija
8/10 |
20.06.2009 |
Näytä aiemmat lainaukset


sameampaa maizenalla niin ihan oikeastiko et sitä pysty syömään ?!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/10 |
20.06.2009 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mäkin raahaan perunajauhoja maailman ääriin, mutta onneksi ei ole päässyt loppumaan. Maissijauhosta tulee vähän eri maku (voimakkaampi) kakkutaikinaan kuin perunajauhoista ja suurustaminen ei onnistu samalla lailla. Eikä ainakaan täällä ole Maizenaa (tuotemerkki)!



Jos pitäisi laittaa jauhoja taikinaan, korvaisin perunajauhot maissijauhoilla, suurustamiseen käyttäisin maissisuurustetta. Taikinaan laitetaan maissijauhoja hieman enemmän kuin perunajauhoja laitettaisiin.

Vierailija
10/10 |
20.06.2009 |
Näytä aiemmat lainaukset


ja se maizena on pelkää maissitärkkelystä,e ttä kai SITÄ nyt löytyy sieltä maailman ääristäkin..... eir nimellä tietenkin... Huoh...