Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Jauheliharuoka oli unohtunut liedelle yöksi - voi vielä syödä?

Vierailija
09.06.2015 |

Eli eilen n. klo 17 valmistettu ja aamulla n. klo 9 huomasin, että oli jäänyt huoneenlämpöön yöksi. Laitoin heti sit jääkaappiin ja nyt mietin, voiko lämmittää uudestaan ruuaksi tänään :O

Kommentit (33)

Vierailija
1/33 |
09.06.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ei voi

Vierailija
2/33 |
09.06.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Minä en söisi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/33 |
09.06.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

En suosittele, ellet halua ottaa riskiä ruokamyrkytyksestä. Äläkä ainakaan lapsille syötä!! Itse voit syödä ja itse kärsit sitten mahdolliset seurauksetkin.

Vierailija
4/33 |
09.06.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Minä söisin. Olen sinkku ja aina teen ruoan kahdeksi päiväksi samalla. En viitsi ottaa sitä pois kattilasta tai pannusta jääkaappiin laittamista varten, ja kattilassa se ei jääkaappiin mahdu, joten annan olla siinä lämpimässä liedellä kansi päällä, ja syön seuraavana iltana uudestaan. Koskaan ei ole mitään vaivoja tästä tullut.

Vierailija
5/33 |
09.06.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Meillä on monesti syöty eikä ikinä oo kellekään mitään tullu.

Vierailija
6/33 |
09.06.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

En söisi. Ehkä joskus nuorempana olisin ainakin maistanut mutta nyt ei enää mene kun mielessä pyörii vaan se exponentiaalinen bakteerien lisääntyminen siinä hellalla läpi yön.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/33 |
09.06.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ei siitä mitään myrkytystä saa jos kuumentaa kunnolla ennen syömistä. Mutta sitä en ymmärrä miten ne ruuat "unohtuvat" huoneenlämpöön? Onko teillä niin kamala sotku ettei pöydältä/liedeltä/tasolta huomaa yhtä kattilaa?

Vierailija
8/33 |
09.06.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Söisin, kunhan olisi kuumennettu koko sotku ensin kiehuvaksi. Huomiseen en kuitenkaan enää säästäisi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/33 |
09.06.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Voi syödä mutta kannattaa kuumentaa kunnolla. Koskaan ei ole mitään tullut ja tuskin tulee. Tietty jos on ollut suorassa auringonpaisteessa niin eri juttu.

Vierailija
10/33 |
09.06.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Monta kertaa olen syönyt paistettua jauheliha, joka on ollut päivän huoneenlämmössä eikä mitään vaivoja ole. Olen aina lämmittänyt sen ennen syöntiä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/33 |
09.06.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mä söisin kunhan ruoassa ei olisi kermaa tms. maitotuotteita.

Vierailija
12/33 |
09.06.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Voi, minulla käy noin monesti viikossa ja aina olen syönyt silloin seuraavanakin päivänä. Hengissä ollaan, eikä ole tullut edes ripulia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/33 |
09.06.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Meillä on ihan kohtuu siistiä. Mutta tiedätkös, tämän mamman pää "multityöstää" koko ajan asioita. Monta lasta, jolla jokaisella omat juttunsa ja menonsa. Sisällä hommaa ja ulkona hommaa. Eilen iltakin meni niin, että ten vähän tuota ja sitten vähän tätä. Muistutin yhtä lasta yhdestä asiasta, toista toisesta. Huo - jospa sitä katsoisi vähän aikaa Beverly Hillsin täydellisiä naisia.. Ahh.. ja itten petiin. Ja niin se kattila unohtui. Välillä vaan niin käy :)

-ap

[quote author="Vierailija" time="09.06.2015 klo 14:06"]

Ei siitä mitään myrkytystä saa jos kuumentaa kunnolla ennen syömistä. Mutta sitä en ymmärrä miten ne ruuat "unohtuvat" huoneenlämpöön? Onko teillä niin kamala sotku ettei pöydältä/liedeltä/tasolta huomaa yhtä kattilaa?

[/quote]

Vierailija
14/33 |
09.06.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Riippuu vähän mikä jauheliharuoka kyseessä? Siis mitä muuta siinä on kuin sitä jauhelihaa?

Esim. kastikkeen söisin vielä ihan tyytyväisenä, koska sen saa helposti lämmitettyä kiehuvaksi liedellä. Makaronilaatikkoa taas en välttämättä pystyisi enää syömään...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/33 |
09.06.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Jtin viikoksi kattilaan ja jauhelihassa möyri valkoisia 3cm pitkiä matoja, ja kun avasin kannen niin paskan haju oli uskomaton, yrjö lensi. Jauheliha alkaa "kävelemään" hyvin nopeasti

Vierailija
16/33 |
09.06.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ok - uskalla syödä ja tarjota perheellekin - enemmistö näyttäisi olevan sillä kannalla. Ja ruuassa ei tosiaan ole maitoa mukana. Kiitos kommenteista!

-ap

ps. Tulen kertomaan, jos jotain ikäviä jälkiseuraamuksia tästä koitui..

Vierailija
17/33 |
09.06.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ei. Kuka edes jaukkaria syö? Hyi saatana

Vierailija
18/33 |
09.06.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Puoli vuorokautta on vähän eri kuin viikko..

[quote author="Vierailija" time="09.06.2015 klo 14:13"]

Jtin viikoksi kattilaan ja jauhelihassa möyri valkoisia 3cm pitkiä matoja, ja kun avasin kannen niin paskan haju oli uskomaton, yrjö lensi. Jauheliha alkaa "kävelemään" hyvin nopeasti

[/quote]

Vierailija
19/33 |
09.06.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="09.06.2015 klo 14:06"]

Ei siitä mitään myrkytystä saa jos kuumentaa kunnolla ennen syömistä. Mutta sitä en ymmärrä miten ne ruuat "unohtuvat" huoneenlämpöön? Onko teillä niin kamala sotku ettei pöydältä/liedeltä/tasolta huomaa yhtä kattilaa?

[/quote]

Semmoinen pikku juttu vaan, että kuumennus ehkä tappaa ruokamyrkytysbakteerit mutta ei tuhoa eräiden bakteerien erittämää myrkkyä. Se myrkky tuhoutuu vasta niin kuumassa että siitä ruoasta ei ole mitään jäljellä.

http://www.ruokatieto.fi/sites/default/files/Flash/lupa_kokata_taulukko_ruokamyrkytysbakteerit_0.pdf

Vierailija
20/33 |
09.06.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Hyi en ikimaailmasssa söisi ja suuttuisin loppu iäkseni äidilleni jos hän pakottaisi minua syömään tuollaista ruokaa!