Miten onnistun tekemään tiikerikakun ilman sähkövatkainta? ev
Luuletko tosissas että sähkövatkain on vanhempi keksintä kuin tiikerikakku?
Kommentit (6)
Onkohan tiikerikakku paras mahdollinen aloitusleivonnainen... Ei se kyllä vaikea ole, mutta tee vaikka joku marjapiirakka, jossa ei tarvii vatkata.
vaikken edes omista vatkainta enkä vatkaa vispilälläkään. senkun sekoitan vaan just sen verran että aineet sekoaa.
kun painat rasvaa niin sormi menee helposti siihen, ei saa olla kuitenkaan sulanutta. Mikrolla pienellä teholla varovasti pehmitä.
Vaahdotat puuhaarukalla tai vispilällä rasvan ja sokerin ja kun on vaaleaa ja kuohkeaa lisäät munat yksitellen välillä vatkaten niin että että muna on seoksessa niin ettei sitä huomaa siellä olevankaan ja jatkat näin että kaikki munat on massassa.
Sitten jatkat ohjeen mukaan kuitenkin niin että lisäät jauhot (joissa leivinjauhe) kerralla ja sekoitat vain niin vähän että on tasaisesti massassa, sitten otat vähän erilleen taikinaa ja värjäät sen kaakaojauheella (kaakaojauheen voit sekoittaa pieneen määrään lämmintä vettä pitää olla tummaa kaakaota ei mitään oboyta) ja lisäät sen massaan ja sitten massat vuokaan ja paistat.
joten jos ovat jääkaappikylmiä laita ne kokonaisina ensin kulhoon jossa on lämmintä vettä ja kun ovat lämmenneet rikot munat kulhoon josta sitten vähitellen lisäät ne massaan.
Joo ja olen kondiittori
Helposti.