Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Miksi mun pullat on aina niin kovia, ei sellaisia ilmavan pehmeitä ollenkaan.

Vierailija
09.01.2008 |

En laita jauhoja liikaa, hyvä sitkokin tuli tänään, mutta kovia vaan ovat. Ja kuinka tuhottomasti sitä kanelisokeria pitäisi laittaa, et maku tulisi esille sieltä pullan sisältä? Olenpa surkea leipuri.

Kommentit (18)

Vierailija
1/18 |
09.01.2008 |
Näytä aiemmat lainaukset

vuosia yritin jos jollain tavalla tehdä pullia, mutta aina olivat kivikovia.

Kaikki kikkakolmoset tein mitä mulle ehdotettiin, mutt ei!

Loppujen lopuks mä totesin, että jos meillä joku haluaa ite tehtyä pullaa niin tekee.

RÄYH

Vierailija
2/18 |
09.01.2008 |
Näytä aiemmat lainaukset

Paljonko laitoit ja oliko kuivahiivaa?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/18 |
09.01.2008 |
Näytä aiemmat lainaukset

jos eivät kerran nouse ollenkaan? Tuorehiivalle pitää olla kädenlämpöistä, kuivahiivalle vähän lämpimämpää.



Jostain syystä minä en saa kuivahiivalla oikein hyviä pullia aikaiseksi.

Vierailija
4/18 |
09.01.2008 |
Näytä aiemmat lainaukset

Paremmin nousee kyllä tuorehiivalla.

Vierailija
5/18 |
09.01.2008 |
Näytä aiemmat lainaukset

ennenkuin se taikina on pitkällisen prosessin jälkeen valmis, on se ihan kylmä mötikkä eikä siis nouse kunnolla.

Vierailija
6/18 |
09.01.2008 |
Näytä aiemmat lainaukset

Johan nousee

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/18 |
09.01.2008 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vaikka ohjeessa sanotaankin, että sekoitetaan jauhoihin, niin itse laitan kuumaan nesteeseen. Toimii paremmin. Ja puolen litran taikinaan 2 pussia.

Vierailija
8/18 |
09.01.2008 |
Näytä aiemmat lainaukset

Itse inhoan leipomista ja leivon tosi harvoin, eli ehkä kerran pari vuodessa lasten synttäreille. Kertaakaan ei mikään kakku tai pulla ole epäonnistunut. Oikeasti.



Avainsana on: lue ohjeet ja noudata niitä kirjaimellisesti, ellet ymmärrä, jos sinulla on tutnuma asiaan, voit varioida. Leivontaohjeet on vielä aivan selvää suomea (niitä ei ole mitkään kielipuoli-inssit laatineet), niitä on helppo noudattaa.



Jollei hiiva ole vanhaa, pullataikina nousee. Paits jos laittaa hiivaa liian kuumaan/kylmään veteen ja jos nostattaa sitä kylmässä. Tai fuskaa alustamisessa korvaamalla työn liioilla jauhoilla.



Epäonnistumiset johtuvat pääsääntöisesti aina siitä, että tekijä oikoo mutkia tavalla tai toisella.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/18 |
09.01.2008 |
Näytä aiemmat lainaukset

Pellillä kun pullat ovat kohonneet n. 50% ne voi panna uuniin.

Vierailija
10/18 |
09.01.2008 |
Näytä aiemmat lainaukset

ei liian vähä määrä jaksa nostattaa taikinaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/18 |
09.01.2008 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tupperin alusta on siinä ihan ehdoton, siihen ei tartu niin halposti kiinni kun pöytään se tahmea taikina.

Vierailija
12/18 |
09.01.2008 |
Näytä aiemmat lainaukset


10-15 minuuttia

aihioiksi leivottuna tunnin verran - näkee silmällä, tarkkaa aikaa mahdoton sanoa koska siihen vaikuttaa lämpötila missä nostatus tapahtuu, sekä aihioiden koko ja taikinaan käytetyn hiivan määrä



Suosittelen että lisäät hiivan määrää 140 g/1 litra taikinanestettä

lisäät hiivan noin 30 asteiseen nesteeseen, liian kuumassa nesteessä tuore hiiva palaa



Voit tehdä taikinan koneella ja sitä suosittelenkin silloin saat riittävän hyvin vaivatun taikinan aikaiseksi, taikina on valmista kun siihen tulee kiilto ja siitä muodostuu pallomainen, lisäksi rasva lisätään loppuvaiheessa taikinaan niin sitkoverkosta tulee kestävämpi ja parempi.



Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/18 |
09.01.2008 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ei liikaa jauhoja tai sokeria, käytä tuoretta hiivaa.



Taikina nousee monta tuntia niin että nousee reunoille asti.

Nostatus vielä pullana ja sitten uuniin.



Nopeutan nostatusta niin että laitan uunin pienelle lämmölle ja pullat sinne nousemaan.

Vierailija
14/18 |
09.01.2008 |
Näytä aiemmat lainaukset

Nostatuksen ajaksi kannattaa liesituuletin sammuttaa, hiivataikina kun ei nouse hyvin jos on vetoista. Sitten vielä se että leipoo uudenkuun aikaan, eli viikkoa ennen täyttäkuuta onnistuu kuulemma paremmin. Näin väittää meidän isomummu.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/18 |
09.01.2008 |
Näytä aiemmat lainaukset

Onko neste tarpeeksi kuumaa, kun laitat hiivan? Kokemukseni mukaan mielummin liian kuumaa kuin vähänkään liian kylmää.

Vierailija
16/18 |
09.01.2008 |
Näytä aiemmat lainaukset

koska se on jotenkin näppärämpää. silloin vaan pitää muistaa käyttää kuumaa nestettä. Itse laitan vettä, koska käytän maitojauhetta. Teen pullan aina käsin, koska " käsituntumalla" oikean pullataikinan tunnun huomaa parhaiten. Sekoitan kuivahiivan aina nesteeseen, toisin kuin ohjeessa. Tärkeätä on vaivata tosi napakasti silloin kun taikina on vellimäistä kunnon sitkon aikaansaamiseksi. Sitten vaan lisätään jauhoja sopivasti. Liian tarkka ei kannata mittojen kanssa olla, koska jauhot on aina erilaisia. Kokenut leipuri tunnistaa, koska taikina on sopivaa. Pitää vaan harjoitella tarpeeksi niin pullat alkaa onnistua.

Vierailija
17/18 |
09.01.2008 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ilman tulee paljon pehmeämpiä ja kuohkeampia pullia!!!

Vierailija
18/18 |
09.01.2008 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tosta kohottamisesta vielä sen verran että itse saan kaikki taikinat kohoamaan mikrossa ! siis mikro ei ole päällä... vaan taikina vaan sinne ja luukku kiinni. Sehän on täysin vedoton paikka =)

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: yhdeksän kolme kuusi