Kiva kattaus: samaa sarjaa ja samaa väriä vai eri värejä?
Astiasto menossa vaihtoon ja nyt pohdinkin noiden eri värien yhdistelyä. Sanokaas te, joilla on silmää: onko parempi ottaa koko astiasto samaa väriä vai yhdistellen eri värejä? Jos suosittelette yhdistelemään eri värejä, niin saisinko vielä vinkkejä, miten yhdistelen.
Olin aiemmin miettinyt mm. hiekanväristä Teemaa, mutta nyt bongasin juuri Kermansavelta Neilikka sarjan ja ihastuin siihen, erityisesti beigeen, valkoiseen ja siniseen.
Nykyiseen astiastoomme: Heinäsarjaan olen totaalisen kyllästynyt ja mietin, siirränkö sen mökille (mökki rakenteilla) vai pitäisikö ostaa uudet astiat mökillekin... Kai nuo vanhat voisi myydä kirpputorilla.
Kommentit (2)
Valkoiseen tai beigeen on sitten kiva yhdistellä erilaisia pöytäliinoja ja lautasliinoja, kukkia ja kynttilöitä. Ruokakin näyttää paremmalta yksivärisellä lautasella.
Voi muunnella servetein, pöytäliinalla, pöytäkoristeilla, tableteilla, serviettirenkailla, laseilla... Kun astiat ovat samanvärisiä niin taipuvat joustavammin moneen erilaiseen kattaukseen. Johonkin tiettyyn väriyhdistelmään voi helposti ajan kanssa kyllästyä. Yksivärinen on loppujen lopuksi kuitenkin juhlavampi, ajattomampi ja tyylikkäämpi (vaikka yhdistelemälläkin saa todella hienoja kattauksia!).
Ottaisin siis perusastiat samaa väriä ja vaihtelunhaluani tyydyttäisin e.m. tekstiilein. Miksei myös ostaisi jotkin edullisemmat värikkäät osaset jotka sopivat astiaston kanssa. Vaikka alkuruokalautaset tms., vaihtelun vuoksi.