Miten ranskalaiset voi olla niin laihoja vaikka heidän ruokaan kuuluu olennaisesti voi ja kerma?
Ihan käsittämätöntä.
Laihaan kokkiin ei ole luottamista
Kommentit (76)
Kevyt tuotteet lihottaa ja pöhöttää.
Ovat tehneet tähän asti miljardikauppaa Venäjän kanssa ja saaneet valtavasti EU rahaa, siellä on ollut varaa ostaa laadukkaita ruokia toisin kuin Suomessa joka on aina vain EU maksajan roolissa...
Annoskoko ja käveleminen joka paikkaan.
Lue vanha kirja "ranskattaret eivät liho".
Ruokaa syödään kohtuudella eikä mässytetä älyttömän kokoisia annoksia pitkin päivää.
Suomalaisetkin oli hoikempia silloin kun syötiin voita ja kermaa.
Annoskoko ja syö vain muutaman kerran päivässä?
Ja harvoin syöminen.
Itsekin kokkaan voilla ja kermalla ja oliiviöljyllä ja parmesanilla ja valkoisella pastalla, ja olen hoikka. Salaisuus on, että jos syön jonkun kaloripitoisemman ruoan, en syö jättimäistä annosta, ja päivän muu syöminen on aika vähäistä.
Vierailija kirjoitti:
Kevyt tuotteet lihottaa ja pöhöttää.
Ne on kusetusta varsinkin laitti limut.
Koska he syövät ruokaa laadukkaista ja herkullisista raaka-aineista ja oikeasti arvostavat sitä. Suomessa kauhotaan mahdollisimman paljon ja halvalla maha täyteen.
Ei mitään sisäfilettä tai kallista juusto syödä kaksin käsin.
Tästä Helena Pitäisikö juuri puhui. Ranskalaiset eivät napostele eivätkä edes syö välipaloja, vaan syövät kunnolla ruoka-aikoina.
Tupakkaa poltetaan sen verran että pysyy laihana.
Se mustien karvojen kasvu, miehillä ja naisilla, vie paljon enrgiaa. Ja niitten ajaminen.
Laadukkaat raaka-aineet, pienet annoskoot, hyötyliikunta, noiden lisäksi syödään myös runsaasti tuoreita kasviksia, ei mätöstellä sipsejä, karkkia ja limuja ym.
Vierailija kirjoitti:
Tämä on erinomainen ja hyvin yleinen huomio! Ilmiö tunnetaan maailmalla nimellä "ranskalainen paradoksi".
On totta, että ranskalainen keittiö on kuuluisa voista, kermasta, juustoista ja täyteläisistä kastikkeista. Kuitenkin Ranskassa on perinteisesti ollut suhteellisen alhainen ylipainoisten määrä ja vähän sydän- ja verisuonitauteja verrattuna moniin muihin länsimaihin.
Selitys ei ole yksittäisessä asiassa, vaan kyse on kokonaisvaltaisesta kulttuurista ja elämäntavasta. Tässä ovat tärkeimmät syyt:
1. Annoskoot (Laatu korvaa määrän)
Tämä on ehkä tärkein yksittäinen tekijä. Vaikka ruoka on täyteläistä, annokset ovat huomattavasti pienempiä kuin esimerkiksi Yhdysvalloissa tai Suomessa. Ranskassa korostetaan ruoan laatua ja makua, ei pelkkää määrää. Pienempikin annos täyteläistä ruokaa tyydyttää nälän ja mieliteot.
2. Syömisen kulttuuri ja rytmi
Ranskassa syöminen on sosiaalin
Ehdottomasti kiinnostaa kuulla lisää. Tässähän viisastuu itsekin. Kiitos hyvästä vastauksesta.
Siellä kävellään paljon enemmän, kuin Suomessa. Myöskään siellä ei ole mitään hulluja suosituksia viidestä ateriasta, joiden kylkeen puoli kiloa leipää päivässä. Eikä siellä harrasteta jatkuvia välipaloja.
Suomalainen aloittaa aamunsa raskaalla aamupalalla, kun taas ranskalainen syö jonkun pikkujutun kahvin kanssa tai jopa pelkän kahvin. Suomalainen vetää lounaaksi hervottoman setin ruokaa työpaikan ruokalassa, ja annoksen lisäksi pari palaa leipää. Tämä vielä kevyessä toimistotyössä. Ranskalaisen lounas olisi pelkästään se leipä. Jne.
Kevyttä toimistotyötä tekevä ja liikuntaa vain vän harrastava, lyhyt nainen ei oikeasti tarvitse juuri ollenkaan ruokaa. Yksi pieni annos lounaaksi ja vähä isompi illallinen. Tämä on monien vaikea käsittää. Ja siksipä lihavia riittää.
Eivät syö koko valveilla olo aikaa.
Pienet annokset