Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Help, mikä olisi paras(terveellisin) makeuttaja puuroon :) ?

Vierailija
08.11.2025 |

Oon aikaisemmin käyttänyt sokerin sijaan puurossa Coopin makeutusainetta (= syklamaatti-sakariinipohjainen) mutta tajusin sen aiheuttavan vatsavaivoja/turvotusta ja nyt pitäisi löytää jokin muu vatsaystävällisempi ja terveellisempi vaihtoehto tilalle.

 

Miettinyt mm. seuraavia vaihtoehtoja:

-sokeroitu hillo (siinä siis kuitenkin vähemmän käytännössä kokeria kuin että laittaisi tavallista sokeria päälle jos määrä suunnilleen sama)

-karppisokeri (tosin tämäkin ns. keinomakeuttaja enkä myöskään tiedä sopiiko vatsalle pidemmän pälle)

-stevia (kitkerä sivumaku)

-vaahterasiirappi (onkohan edes parempi vaihtoehto kuin sokeri? lisäksi en tiedä kumpaa käytännössä menee vähemmän kidemäistä esimerkiksi ruokosokeria vaiko nestemmäistä siirappia)

-ruokosokeri tai kookossokeri (en tiedä ovatko parempia vaihtoehtoja verrattuna tavalliseen sokeriin)

 

Siinäpä jotain pohdintoja...näkemyksiä? ideoita?

Niin ja en halua kuitenkaan esimerkiksi makeuttaa taatelilla tai banaanilla, koska niissä itsessään paljolti energiaa sekä makua, enkä halua laittaa kumpaakaan aamupuuroon vaan syn mielummin niitä jälkiruokana.

Kommentit (38)

Vierailija
1/38 |
08.11.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

ja juu, tiedostanu että täällä nykyisin aika kuollutta eikä kukaan varmaan edes jaksa vaivautua vastaamaan, mutta kuitenkin :)

Vierailija
2/38 |
08.11.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Stevia. Itsellä ei ole mitään kitkerää sivumaku kyllä tullut.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/38 |
08.11.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Hunaja. Makeampaa, mutta silti vähäkalorisempaa kuin sokeri, joten pieni määrä riittää. 

Vierailija
4/38 |
08.11.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Stevia. Itsellä ei ole mitään kitkerää sivumaku kyllä tullut.

Mitä steviaa käytät? Semmoista jauhetta vai  tippoja? 

Vierailija
5/38 |
08.11.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mansikkahillo ja maito. Hedelmät ja marjat. Sokeri pienessä määrin. Hyytelö tai hillot. Hunaja ja pakastemustikka. On myös puuroja joissa on hedelmäpaloja tai marjaa valmiina tai muuta. Yrtti tai mauste.

Vierailija
6/38 |
08.11.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mustikkakeitto

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/38 |
08.11.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vaihda tiimiä ja ala syömään puuro nokareella voita ja ripauksella suolaa.

Mielestäni parempaa kuin makea puuro.

Vierailija
8/38 |
08.11.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Omenasose

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/38 |
08.11.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vaihda tiimiä ja ala syömään puuro nokareella voita ja ripauksella suolaa.

Mielestäni parempaa kuin makea puuro.

 

Juu, tykkään kyllä suolaisemmastakin, mutta kun yritän saada ne marjat syödyksi siinä aamupuurolla, niin pakostikin tulee semmoinen makeampi puuro. 

Vierailija
10/38 |
08.11.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Suola.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/38 |
08.11.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Mustikkakeitto

Voisi kokeilla tätä, mutta muistelen että keiton lisääminen puuroon ei mielestäni tuonut niin hyvää lopputulosta. Oon enemmänkin team-maitotilkka :)

Vierailija
12/38 |
08.11.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Sokuri tai siirappia oon laittanu jo yli 60 vuotta. Eivät ole tappavia myrkkyjä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/38 |
08.11.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Eikö tuo keinomakeutusaineiden käyttö muutenkin ole 1980-lukulaista touhua, ellei niitä ole pakko käyttää diabeteksen takia? Sokeria voi halutessaan kohtuudella käyttää makeuttamiseen, kunhan ruokavalion koostumus ja annoskoot ovat järkeviä.

Tuo edellä ehdotettu hunaja sopii hyvin ainakin kaurapuuroon. 

Vierailija
14/38 |
08.11.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Sokuri tai siirappia oon laittanu jo yli 60 vuotta. Eivät ole tappavia myrkkyjä.

Mitä siirappia laitat? En usko että on tappavaa, mutta tykkään ajatuksesta että pyrkii valitsemaan terveellisiä juttuja sellaisissa mitä päivittäin syö

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/38 |
08.11.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Mustikkakeitto

Voisi kokeilla tätä, mutta muistelen että keiton lisääminen puuroon ei mielestäni tuonut niin hyvää lopputulosta. Oon enemmänkin team-maitotilkka :)

No tunge sitä maitoa sinne puuroon ja lakkaa kitisemästä

Vierailija
16/38 |
08.11.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Itse tehty sokeriton omenasose. Riittävän makeaa ilman sokeriakin. Aluksi laitoin vähän sokeria, mutta sitten jätin kokonaan pois. Leikkaa omenasta lohkoja (kuorineen) kattilaan ja pohjantäyttö vettä. Sekoittele ettei pala pohjaa. Soseuta, kun kypsää. Pakasta pieniin eriin. Säilyy jääkaapissa vain 1-2 viikkoa, kun ei ole lisäaineita (eikä sokeria), Kanelia lisään, kun tykkään siitä.

Vierailija
17/38 |
08.11.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Hunaja. Makeampaa, mutta silti vähäkalorisempaa kuin sokeri, joten pieni määrä riittää. 

Oi voi, mä kun en tykkää hunajasta ollenkaan :/

Vierailija
18/38 |
08.11.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Piltti sose

Vierailija
19/38 |
08.11.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

miksi puuroa edes pitää makeuttaa. 

 

Vierailija
20/38 |
08.11.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ei puuro tarvitse makeuttajia

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: yhdeksän seitsemän kolme