Miksei ihmiset saisi nykyään nauttia kahvia, suklaata jne?
Tänään ollut paljon keskusteluita hintojen noususta ja keskusteluihin tulee aina jossain vaiheessa joku, joka sanoo että kahvi on turhaa eikä suklaata tarvitse kukaan. Mikä tarve näillä henkilöillä on mitätöidä toiset, jotka näitä nautintoaineita kaipaa?
Kyseiset tuotteet on aivan viime vuosiin saakka olleet jokaisen saatavilla ja suht järkevän hintaisia, nyt pitäisi maksaa kiltisti kiskurihintoja 10 e kahvipaketista ja 5 e suklaalevystä tai olla ilman, kun turhaa on?
Kommentit (58)
Kahvi ja suklaa oli 80 vuotta sitten vielä luksusta. Siihen aikaan tässä palaillaan.
Muukin ruoka kallistuu.
Sitten lopetan kahvin ja suklaan ostamisen, kun niiden myyminen lopetetaan.
Onneksi on sydänoireita, niin kumpikaan ei maistu (kofeiini)
Onhan se ns turhaa. Niin on myös mm sokeri, maitotuotteet, päivittäinen lihan syönti. Palataanko nyt 1800-luvulle ja syödään joka päivä puuroa, leipää ja tönkkösuolattua muikkua?
Vierailija kirjoitti:
Onhan se ns turhaa. Niin on myös mm sokeri, maitotuotteet, päivittäinen lihan syönti. Palataanko nyt 1800-luvulle ja syödään joka päivä puuroa, leipää ja tönkkösuolattua muikkua?
Kalakin on jo niin kallista, että lautaselle taitaa jäädä vain puuro, peruna ja leipä. Tai no, leivätkin kallistuneet valtavasti. Eli oliko 1800-luvullakin parempi elintaso kun lautaselle sai kalaa?
No kyllä mä ainakin nautin. Muista en tiedä. Ei ole itselleni kallista, koska käytän vain rahaa ruokaan ja muuhun mitä tarvitsen.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Onhan se ns turhaa. Niin on myös mm sokeri, maitotuotteet, päivittäinen lihan syönti. Palataanko nyt 1800-luvulle ja syödään joka päivä puuroa, leipää ja tönkkösuolattua muikkua?
Kalakin on jo niin kallista, että lautaselle taitaa jäädä vain puuro, peruna ja leipä. Tai no, leivätkin kallistuneet valtavasti. Eli oliko 1800-luvullakin parempi elintaso kun lautaselle sai kalaa?
Nykyään syödään liikaa proteiinia ja sokeria eli ei haittaa jos ne vähenevät.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Onhan se ns turhaa. Niin on myös mm sokeri, maitotuotteet, päivittäinen lihan syönti. Palataanko nyt 1800-luvulle ja syödään joka päivä puuroa, leipää ja tönkkösuolattua muikkua?
Kalakin on jo niin kallista, että lautaselle taitaa jäädä vain puuro, peruna ja leipä. Tai no, leivätkin kallistuneet valtavasti. Eli oliko 1800-luvullakin parempi elintaso kun lautaselle sai kalaa?
1800-luvulla lautaselle sai kalaa itse pyytämällä, tai sitten asumalla rannikkokaupungissa.
Jos suklaata nauttii kaksi palaa päivässä niin ei siihen kuukausitasolla valtavasti rahaa mene. Sama kahvin kanssa. Itse en juo kotona kahvia, mutta käyn kahvilassa nauttimassa cappucinon muutaman kerran viikossa. Ei sekään vie konkurssiin ja kotona keitetty kahvi on aika paljon halvempaa.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Onhan se ns turhaa. Niin on myös mm sokeri, maitotuotteet, päivittäinen lihan syönti. Palataanko nyt 1800-luvulle ja syödään joka päivä puuroa, leipää ja tönkkösuolattua muikkua?
Kalakin on jo niin kallista, että lautaselle taitaa jäädä vain puuro, peruna ja leipä. Tai no, leivätkin kallistuneet valtavasti. Eli oliko 1800-luvullakin parempi elintaso kun lautaselle sai kalaa?
Nykyään syödään liikaa proteiinia ja sokeria eli ei haittaa jos ne vähenevät.
Proteiinia pitäisi saada ainakin vanhemmiten.
Vierailija kirjoitti:
Ilmastonmuutos on tähän pääsyy. Kahvin ja kaakaon tuotanto kallistuu kun vanhat kasvatusalueet tuhoutuvat vähitellen ilmastokriisin mukana. Uusia on vaikea löytää.
Toki harmillista kuluttajalle mutta halpaan kahviin ja suklaaseen ei ole paluuta. Itse ostan edelleen, säästän jostain muusta sitten.
Kauppojen ahneus on kyllä suurin syy tähän. Nyt pitäisi kaakaon hinnan laskea, vaan laskeeko suklaan hinta Suomessa ikinä.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Onhan se ns turhaa. Niin on myös mm sokeri, maitotuotteet, päivittäinen lihan syönti. Palataanko nyt 1800-luvulle ja syödään joka päivä puuroa, leipää ja tönkkösuolattua muikkua?
Kalakin on jo niin kallista, että lautaselle taitaa jäädä vain puuro, peruna ja leipä. Tai no, leivätkin kallistuneet valtavasti. Eli oliko 1800-luvullakin parempi elintaso kun lautaselle sai kalaa?
1800-luvulla lautaselle sai kalaa itse pyytämällä, tai sitten asumalla rannikkokaupungissa.
Järvikalaa.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Onhan se ns turhaa. Niin on myös mm sokeri, maitotuotteet, päivittäinen lihan syönti. Palataanko nyt 1800-luvulle ja syödään joka päivä puuroa, leipää ja tönkkösuolattua muikkua?
Kalakin on jo niin kallista, että lautaselle taitaa jäädä vain puuro, peruna ja leipä. Tai no, leivätkin kallistuneet valtavasti. Eli oliko 1800-luvullakin parempi elintaso kun lautaselle sai kalaa?
1800-luvulla lautaselle sai kalaa itse pyytämällä, tai sitten asumalla rannikkokaupungissa.
Niin no, palkkatyössä pitäisi saada sen verran rahaa ettei se ostettu kalakaan rasita taloutta. Mikä järki käydä töissä, jos sen jälkeen pitää vielä erikseen lähteä ruokaa kalastamaaan vapaa-ajalla?
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Ilmastonmuutos on tähän pääsyy. Kahvin ja kaakaon tuotanto kallistuu kun vanhat kasvatusalueet tuhoutuvat vähitellen ilmastokriisin mukana. Uusia on vaikea löytää.
Toki harmillista kuluttajalle mutta halpaan kahviin ja suklaaseen ei ole paluuta. Itse ostan edelleen, säästän jostain muusta sitten.
Kauppojen ahneus on kyllä suurin syy tähän. Nyt pitäisi kaakaon hinnan laskea, vaan laskeeko suklaan hinta Suomessa ikinä.
S-ryhmähän koostuu asiakasomistajista. Eli niitä ahneita ovat kaikki s-ryhmän asiakasomistajat, katsokaapa peiliin vaan.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Onhan se ns turhaa. Niin on myös mm sokeri, maitotuotteet, päivittäinen lihan syönti. Palataanko nyt 1800-luvulle ja syödään joka päivä puuroa, leipää ja tönkkösuolattua muikkua?
Kalakin on jo niin kallista, että lautaselle taitaa jäädä vain puuro, peruna ja leipä. Tai no, leivätkin kallistuneet valtavasti. Eli oliko 1800-luvullakin parempi elintaso kun lautaselle sai kalaa?
1800-luvulla lautaselle sai kalaa itse pyytämällä, tai sitten asumalla rannikkokaupungissa.
Niin no, palkkatyössä pitäisi saada sen verran rahaa ettei se ostettu kalakaan rasita taloutta. Mikä järki käydä töissä, jos sen jälkeen pitää vielä erikseen lähteä ruokaa kalastamaaan vapaa-ajalla?
ei siinä olekaan mitään järkeä nykypäivänä, ellei ole teini tai tyhmä.
https://www.hs.fi/tiede/art-2000008424516.html
Ilmastonmuutos uhkaa kahvia sekä muita meille rakkaita ja virkistäviä juomia
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Onhan se ns turhaa. Niin on myös mm sokeri, maitotuotteet, päivittäinen lihan syönti. Palataanko nyt 1800-luvulle ja syödään joka päivä puuroa, leipää ja tönkkösuolattua muikkua?
Kalakin on jo niin kallista, että lautaselle taitaa jäädä vain puuro, peruna ja leipä. Tai no, leivätkin kallistuneet valtavasti. Eli oliko 1800-luvullakin parempi elintaso kun lautaselle sai kalaa?
1800-luvulla lautaselle sai kalaa itse pyytämällä, tai sitten asumalla rannikkokaupungissa.
Lohi oli muuten vielä sata vuotta sitten niin yleistä ja halpaa että Euroopassa oli lakeja ettei työväelle saa syöttää päivittäin lohta. Muuten joutuvat syömään aina lohta.
Toiset kaipaa kaljaa, tupakkaa tai budia.
Vierailija kirjoitti:
Onhan se ns turhaa. Niin on myös mm sokeri, maitotuotteet, päivittäinen lihan syönti. Palataanko nyt 1800-luvulle ja syödään joka päivä puuroa, leipää ja tönkkösuolattua muikkua?
Keinolihatehdas on valmistumassa.
Vaikuttaa että olemme seuraavia lemmikkejä joille syötetään mitä lie omistaja päättää. Ja pidetään niin kauan kuin omistajaa huvittaa pitää.
Eikö ole mielenkiintoista että ihmisten ei anneta enää itse tuottaa syömisiään?
Ilmastonmuutos on tähän pääsyy. Kahvin ja kaakaon tuotanto kallistuu kun vanhat kasvatusalueet tuhoutuvat vähitellen ilmastokriisin mukana. Uusia on vaikea löytää.
Toki harmillista kuluttajalle mutta halpaan kahviin ja suklaaseen ei ole paluuta. Itse ostan edelleen, säästän jostain muusta sitten.