Miksi hampurilaista ja pizzaa pidetään epäterveellisenä mutta makaronilaatikko ja lasagne on "terveellistä" kotiruokaa?
Siis makaronilaatikko ja lasagne on paljon epäterveellisempää kuin burgeri tai pizza?
Kommentit (86)
Kuka noin ajattelisi?
Meillä tehdään lasagnea välillä, kun halutaan vaan herkutella, eikä välitetä kaloreista, eikä ruoan terveellisyydestä.
Pizzan ja purilaisenkin voi kyllä tehdä aika terveellisesti, tavallisessa lasagnessa on enemmän rasvaa eikä juurikaan kasviksia. Eli totta.
Melkein minkä tahansa ruuan voi tehdä joko terveelliseen muotoon, tai sitten epäterveelliseen muotoon.
Esimrkiksi hampurilaisesta voi tehdä hyvinkin terveellisen version.
Entäs nakkikastike tai läskisoosi?
Ihan yhtä terveellistä/epäterveellistä kotona tehtynä. Ei kotikutoisissa hamppareissa tai pizzassakaan mitään vikaa ole, ovat lihaa ja kasviksia leivän päällä.
Etenkin hampurilaisten mieltäminen epäterveelliseksi roskaruoaksi on aina ihmetyttänyt. Sehän on sämpylä, pihvi, kasviksia ja jotain mausteita.
Ei ole mitään väliä mitä syö. Syö kaikkea kohtuudella. Ei Makaronilaatikkoa tarvitse syödä 4 kertaa viikossa ja kolmea lautasellista.
Läskikastiketta teen ehkä kerran vuoteen ja Makaronilaatikkoa ehkä kaksi kertaa. Joten Sou What.
Hampurilaisessahan on yleensä kaikki tarvittava yhdessä kasassa. On leipä, vaikkakaan ei kokojyvä yleensä mutta kuitenkin, proteiini, salaatti ja maitotuote juusto.
Vierailija kirjoitti:
Melkein minkä tahansa ruuan voi tehdä joko terveelliseen muotoon, tai sitten epäterveelliseen muotoon.
Esimrkiksi hampurilaisesta voi tehdä hyvinkin terveellisen version.
Juu, mikäli maulla ei ole väliä, rasva ja suola on se helpoin keino, sillä se perinteisesti ravintolassakin tehdään.
Eihän hampurilainen edes välttämättä ole kovin epäterveellinen ellet nyt laita sinne 10 pekonisiivua väliin. Taitaa monet vain hampurilaisissa mieltää aina ne rasvaiset ranskalaiset ja sokerilimun päälle, nehän ne on epäterveellisimmät osuudet hampurilais-ATERIASSA. Pelkkä hampparihan on ihan ok varsinkin jos on kasviksia vielä kohtuullisesti välissä.
Kun noita rasvoja, sokereita ja hiilareita laskeskelee, niin ei mikään ruoka enää tunnu terveelliseltä. Kaupassa kun kulkee hyllyjen välissä, niin joka osastolla vaan toteaa että ei mitään täältä. Hedelmissä liikaa sokeria ja kasvikset tosi kuivia ilman rasvaa.
Mun tekemä lasagne on hyvää. Oikea bolognese kastike johon tulee porkkanaa ja selleriä.
Siis makaronilaatikkohan on ihan ok perusterveellistä, syötynä kasvisten kanssa lautasmallin mukaan. Lasagne on taas eri juttu, koska siinä on niin paljon kaloreita ja kovia rasvoja (juustot).
Mitä nämä ihmiset sitten oikein syö, joiden mielestä kaikki on epäterveellistä ja kauheaa?
En ole kuullut kenenkään ikinä väittävän lasagnea terveelliseksi. Se on harvoin syötävää herkkuruokaa lähinnä. Makaronilaatikko taas on ihan ok. Energiaa lasagnessa on reilusti enemmän per 100g kuin makaronilaatikossa, siinä se sen pahin vika, ja kun se lisäenergia pääosin tulee huonoista rasvoista, niin ei hyvä.
Tässä vertailu Finelistä:
---
Lasagne, ateria-ainekset, naudanliha 17 %, tumma makaroni (100 g)
energia, laskennallinen 652 kJ (156 kcal)
hiilihydraatti imeytyvä 12.1 g
rasva 7.4 g
proteiini 9.4 g
.
---
Makaronilaatikko, liha-makaronilaatikko, naudanliha, rasvaton maito, tumma (100 g)
energia, laskennallinen 471 kJ (113 kcal)
hiilihydraatti imeytyvä 9.0 g
rasva 4.8 g
proteiini 7.8 g
Olisiko siinä myös raha? Kun se take away ja ravintolassa syöminen on syntiä, koska kallista ja ei tehdä mitään taas itse.
Kerran lun arvostelin erästä ruokakulttuuria ja ssnoin, että en kyllä jaksaisi syödä noin joka päivä sain heti kommentin: Nonolidikonhyvä syödä pizzaa joka päivä.
Huom! henkilö tiesi, että tykkään pizzasta.
Hsrvinaisen typerä kommentti. En todellakasn söisi joka päivä mitään samaa, vaikka kuinka herkullista olisi joku ruokalaji. Lisäksi ei mikä tahansa pizza ole herkullista omaan makuuni.
Miksi kommentit pitää viedä ääripäähän? Joko mätät hamppareita joka toinen päivä ta et syö ollenkaan.
Vierailija kirjoitti:
Kun noita rasvoja, sokereita ja hiilareita laskeskelee, niin ei mikään ruoka enää tunnu terveelliseltä. Kaupassa kun kulkee hyllyjen välissä, niin joka osastolla vaan toteaa että ei mitään täältä. Hedelmissä liikaa sokeria ja kasvikset tosi kuivia ilman rasvaa.
Kukaan oikea ravitsemusasiantuntija ei sano, että kaikki rasvat olisi huonoja, tai että hedelmiä ei kannattaisi syödä koska niissä on sokeria.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Kun noita rasvoja, sokereita ja hiilareita laskeskelee, niin ei mikään ruoka enää tunnu terveelliseltä. Kaupassa kun kulkee hyllyjen välissä, niin joka osastolla vaan toteaa että ei mitään täältä. Hedelmissä liikaa sokeria ja kasvikset tosi kuivia ilman rasvaa.
Kukaan oikea ravitsemusasiantuntija ei sano, että kaikki rasvat olisi huonoja, tai että hedelmiä ei kannattaisi syödä koska niissä on sokeria.
No tämä, nehän eivät aiheuta mitään piikkiä verensokerissa, koska niiden sisältämät kuidut vapauttavat sokeria hitaasti.
Näinhän se menee 👴🏻👍🏻