Korvasieni ei kuulu enää suositeltujen ruokasienien joukkoon
https://www.iltalehti.fi/terveysuutiset/a/930319e8-50d0-4485-9b32-2d981…
Muualla maailmassa se on jo pitkään luokiteltu ihmiselle sopimattomaksi ravinnoksi.
Kommentit (161)
Kerään ja syön silti. Se pari-kolme sienisoosia mitä noista tulee kevään aikana tehtyä tuskin vaikuttaa yhtään sen haitallisemmin kuin esim. työmatkareittini jossa joudun kulkemaan pari kilometriä raskaasti liikennöidyn tien viertä.
Hyvä. Miksi ihmeessä pitäisi syödä hiekkaa täynnä olevaa sientä, jonka keitinvesikin on haitallista. Erikoisuuden tavoittelua!
Mikä sillä on väliä onko joku sieni jonkun tekemällä listalla? Kuka edes tiesi tuollaisen listan olemassaolosta?
Vierailija kirjoitti:
Hyvä. Miksi ihmeessä pitäisi syödä hiekkaa täynnä olevaa sientä, jonka keitinvesikin on haitallista. Erikoisuuden tavoittelua!
Onhan perunatkin ihan hiekkaisia ja multaisia maata nostettaessa.
Näyttääkin ihan pitkään himossa kostutetulta letulta.
Sienirihmasto vetää kaikki saasteet maasta ja ilmasta, en syö sieniä. Halvalla saa toki virolaisia.
Entäs ravut ja äyriäiset, etana toki tyhjennetään ennen kuin laitetaan pataan.
Vierailija kirjoitti:
Näyttääkin ihan pitkään himossa kostutetulta letulta.
Taitaa olla joku pöpö alakerrassa jos näin on.
Kerran söin korvasienipiirakkaa ja sen jälkeen oli kolme päivää maha kipeä.
Mun vanhemmat ovat syöneet korvasieniä 70-luvulta lähtien, kun ostivat mökin, jonka lähellä niitä kasvaa. Ovat nyt yli 80 vuotiaita, eikä näy jälkiä myrkytyksestä. Ongelma taitaa olla siinä, että kaikki eivät ryöppää niitä tarpeeksi hyvin ja siksi niiden syömistä kannattaa välttää.
Vierailija kirjoitti:
Näyttääkin ihan pitkään himossa kostutetulta letulta.
Häh?
Olisiko niin, että liian moni uuvatti on saanut myrkytyksen, koska eivät ole osanneet ryöpätä oikein. Parempi sitten ottaa ruokasuositus pois.
Vierailija kirjoitti:
Mun vanhemmat ovat syöneet korvasieniä 70-luvulta lähtien, kun ostivat mökin, jonka lähellä niitä kasvaa. Ovat nyt yli 80 vuotiaita, eikä näy jälkiä myrkytyksestä. Ongelma taitaa olla siinä, että kaikki eivät ryöppää niitä tarpeeksi hyvin ja siksi niiden syömistä kannattaa välttää.
Ryöppääminen nimen omaan ei ole oikein, vaan ne pitää keittää ihan kunnolla. Ryöppääminen tarkoittaa pikakuumennusta, ja se nimen omaan ei riitä.
Johtuu siitä , kun ihmisten tietous sienestä ja sienen käsittelytaidot hävinneet. Kaupassa sienen vieressä käsittelyohjeet, mutta eihän kaikki niitä edes ymmärrä.
Joskus opiskelijana tuli kerättyä hyvät rahat korvasienistä. Oli iso hakkuualue ja korvasieniä tosi paljon.
Ihan sama. Aion syödä niitä silti kuten ennenkin. Vanhempani on kahdeksankymppisiä, joka kevät herkutelleet korvasienillä, eikä ole myrkytyksiä tullut. Nykyajan hysterisointia taas tämä, että jos joku labrassa mitattavissa oleva pieni määrä myrkkyä jää sieneen, ei saisi syödä, vaikkei siitä ole käytännössä mitään haittaa.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Mun vanhemmat ovat syöneet korvasieniä 70-luvulta lähtien, kun ostivat mökin, jonka lähellä niitä kasvaa. Ovat nyt yli 80 vuotiaita, eikä näy jälkiä myrkytyksestä. Ongelma taitaa olla siinä, että kaikki eivät ryöppää niitä tarpeeksi hyvin ja siksi niiden syömistä kannattaa välttää.
Ryöppääminen nimen omaan ei ole oikein, vaan ne pitää keittää ihan kunnolla. Ryöppääminen tarkoittaa pikakuumennusta, ja se nimen omaan ei riitä.
Korvasienet ryöpätään useaan kertaan. Mitä se pitkä kertakeittäminen auttaa kun niitä keitetään siinä myrkkyliemessä?
Vierailija kirjoitti:
Ihan sama. Aion syödä niitä silti kuten ennenkin. Vanhempani on kahdeksankymppisiä, joka kevät herkutelleet korvasienillä, eikä ole myrkytyksiä tullut. Nykyajan hysterisointia taas tämä, että jos joku labrassa mitattavissa oleva pieni määrä myrkkyä jää sieneen, ei saisi syödä, vaikkei siitä ole käytännössä mitään haittaa.
En keksi yhtään syytä miksi vuonna 2025 kenenkään pitäisi syödä myrkkyä sisältäviä sieniä. Kuulostaa joltain pakkomielteeltä.
Vierailija kirjoitti:
Mun vanhemmat ovat syöneet korvasieniä 70-luvulta lähtien, kun ostivat mökin, jonka lähellä niitä kasvaa. Ovat nyt yli 80 vuotiaita, eikä näy jälkiä myrkytyksestä. Ongelma taitaa olla siinä, että kaikki eivät ryöppää niitä tarpeeksi hyvin ja siksi niiden syömistä kannattaa välttää.
Eikö ryöppääminen vie kaikki hyvät ravinteet ryöpätystä, sama kun keittää huuhdeltua rahkasammalta? Voita lisäämällä kaikki maistuu?
Vierailija kirjoitti:
Sienirihmasto vetää kaikki saasteet maasta ja ilmasta, en syö sieniä. Halvalla saa toki virolaisia.
Entäs ravut ja äyriäiset, etana toki tyhjennetään ennen kuin laitetaan pataan.
Mitä väliä sillä on että halvalla saa kun yleensä niitä saa ilmaiseksi?😄
Ja siihen paljonko raskasmetalleja sieneen kertyy riippuu kasvupaikasta ja lajista. Toki metsänpohjan alla on vanhoja kaatopaikkoja joita ei aina näe, mutta yleensä riittää kun välttää valtateitä.. Ydinlaskeumat on toki jakautuneet epätasaisesti mutta keskimäärin pientä sekin. Nuoruusvuosien tupakoinnilla taisin nauttia enemmän raskasmetalleja kuin elämänmittaisella metsäsienten syönnillä.
No voi voi. Eihän leikkeleitäkään suositella, mutta silti niitä saa myydä ja syödä ihan vapaasti.