Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Onko rasvaton maitorahka, 250g purkki, kelvollinen proteiinin päivittäiseksi lähteeksi?

Vierailija
08.03.2025 |

Se on helppo aamiainen tai muu ateria, vaikka minitomaattien, kurkunpalojen, kruunuvihannesten, vesimelonin, tai mansikoiden kanssa, ja purkista saa 25 grammaa proteiinia. Kokonaisenergiaksi tulee vain noin 260 kcal kun oheishöyste on marjoja, hedelmää tai vihannesta. Tuo proteiinin laatu kuitenkin pohdituttaa jokapäiväisessä käytössä.

Kommentit (93)

Vierailija
1/93 |
08.03.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ei ole, ja vielä erittäin tylsän ja happaman makuinen. Itse saan proteiinit lihasta, kalasta ja kanasta, rahkaa en enää tarvitse.

Vierailija
2/93 |
08.03.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Ei ole, ja vielä erittäin tylsän ja happaman makuinen. Itse saan proteiinit lihasta, kalasta ja kanasta, rahkaa en enää tarvitse.

Miksi ei ole OK proteiininlähde? En aluksi pitänyt yhtään maitorahkan mausta, mutta siihen tottuu ja alkaa pian ihan kaipaamaan, lisään siihen suolaa 2-3 grammaa koska muuten jää suolansaanti liian vähäiseksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/93 |
08.03.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vähän ohis mutta Pirkan mieto maitorahka on hyvänmakuinen.

Vierailija
4/93 |
08.03.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Miksei olisi?

Vierailija
5/93 |
08.03.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Ei ole, ja vielä erittäin tylsän ja happaman makuinen. Itse saan proteiinit lihasta, kalasta ja kanasta, rahkaa en enää tarvitse.

Miksi ei ole OK proteiininlähde? En aluksi pitänyt yhtään maitorahkan mausta, mutta siihen tottuu ja alkaa pian ihan kaipaamaan, lisään siihen suolaa 2-3 grammaa koska muuten jää suolansaanti liian vähäiseksi.

Rahkassa (tai maidossa, juustossa jne) ei ole lihan aminohappoketjuja.

Vierailija
6/93 |
08.03.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Maidon aminohappokoostumus on oikein mainio. Itsekin syön rahkaa joka aamu.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/93 |
08.03.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

On ok proteiininlähde ja saa myös kalsiumia.

Vierailija
8/93 |
08.03.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Jos syöt normaalisti niin et tarvitse lisäproteiinia. Vain jos haluat tavoitteellisesti lihaskimpuksi niin sitä pitää ottaa lisänä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/93 |
08.03.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

#4 "Miksei olisi?"

Koska yleensä on niin halpa ei ole hyvälaatuista. Maitorahka taitaa olla halvin proteiinin lähde.

 

#5 "Rahkassa (tai maidossa, juustossa jne) ei ole lihan aminohappoketjuja."

Varmastikin on ainakin suurin osa, ne ovat kaikki eläinkunnasta saatavia proteiineja.

 

#8 "Jos syöt normaalisti niin et tarvitse lisäproteiinia. Vain jos haluat tavoitteellisesti lihaskimpuksi niin sitä pitää ottaa lisänä."

Tarkoitukseni ei ole kasvattaa lihaksia eikä siis syödä "lisä"proteiinia, vaan saada tarvittava minimi määrä hyvälaatuista proteiinia, minimoiden energiansaanti, ja maksimoiden aterian valmistuksen helppous.

 

Vierailija
10/93 |
08.03.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Jos syöt normaalisti niin et tarvitse lisäproteiinia. Vain jos haluat tavoitteellisesti lihaskimpuksi niin sitä pitää ottaa lisänä.

Mutta rahkahan on osa "normaalia", tavallista ruokaa. Ei mikään keinotekoinen proteiinilisä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/93 |
08.03.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Ei ole, ja vielä erittäin tylsän ja happaman makuinen. Itse saan proteiinit lihasta, kalasta ja kanasta, rahkaa en enää tarvitse.

Miksi ei ole OK proteiininlähde? En aluksi pitänyt yhtään maitorahkan mausta, mutta siihen tottuu ja alkaa pian ihan kaipaamaan, lisään siihen suolaa 2-3 grammaa koska muuten jää suolansaanti liian vähäiseksi.

Koska se on rasvaton, proteiinin ja rasvan suhteella on myös merkitystä. Laita kuohukermaa sekaan, niin on jo suht hyvä. Jos ei ruoka kelpaa.

 

Vierailija
12/93 |
08.03.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Ei ole, ja vielä erittäin tylsän ja happaman makuinen. Itse saan proteiinit lihasta, kalasta ja kanasta, rahkaa en enää tarvitse.

Miksi ei ole OK proteiininlähde? En aluksi pitänyt yhtään maitorahkan mausta, mutta siihen tottuu ja alkaa pian ihan kaipaamaan, lisään siihen suolaa 2-3 grammaa koska muuten jää suolansaanti liian vähäiseksi.

Koska se on rasvaton, proteiinin ja rasvan suhteella on myös merkitystä. Laita kuohukermaa sekaan, niin on jo suht hyvä. Jos ei ruoka kelpaa.

No, mitä muuta merkitystä suhteella on, kuin että rasvallinen lihottaa varmasti aina, ja rasvaton ei lihota kunhan sitä ei ylensyö?

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/93 |
08.03.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Jos syöt normaalisti niin et tarvitse lisäproteiinia. Vain jos haluat tavoitteellisesti lihaskimpuksi niin sitä pitää ottaa lisänä.

Mutta rahkahan on osa "normaalia", tavallista ruokaa. Ei mikään keinotekoinen proteiinilisä.

On osa, mutta AP puhuu siitä proteiininlähteenä, joten proteiinin takia sitä syö

Vierailija
14/93 |
08.03.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

On ok proteiininlähde ja saa myös kalsiumia.

Todellakin, 250g purkissa on 300mg kalsiumia!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/93 |
08.03.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Jos syöt normaalisti niin et tarvitse lisäproteiinia. Vain jos haluat tavoitteellisesti lihaskimpuksi niin sitä pitää ottaa lisänä.

Mutta rahkahan on osa "normaalia", tavallista ruokaa. Ei mikään keinotekoinen proteiinilisä.

On osa, mutta AP puhuu siitä proteiininlähteenä, joten proteiinin takia sitä syö

Samalla tavalla puhun kaikista muistakin proteiinin lähteistä proteiinin lähteinä, kuten "tonni"kala säilyke, kananmunan valkuainen, vaaleat kalat, kalkkuna, ja kana. Aterioissani on proteiinin lähteitä koska ihmisen pitää saada päivittäin minimillään 50g hyvälaatuisia proteiineja ravinnostaan.

Tämä rasvaton maitoviili ei juurikaan ole minkään muun lähde kuin proteiinin, 250g purkissa on 25g proteiinia ja 9g hiilihydraattia.

Vierailija
16/93 |
08.03.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Ei ole, ja vielä erittäin tylsän ja happaman makuinen. Itse saan proteiinit lihasta, kalasta ja kanasta, rahkaa en enää tarvitse.

Miksi ei ole OK proteiininlähde? En aluksi pitänyt yhtään maitorahkan mausta, mutta siihen tottuu ja alkaa pian ihan kaipaamaan, lisään siihen suolaa 2-3 grammaa koska muuten jää suolansaanti liian vähäiseksi.

Koska se on rasvaton, proteiinin ja rasvan suhteella on myös merkitystä. Laita kuohukermaa sekaan, niin on jo suht hyvä. Jos ei ruoka kelpaa.

No, mitä muuta merkitystä suhteella on, kuin että rasvallinen lihottaa varmasti aina, ja rasvaton ei lihota kunhan sitä ei ylensyö?

Juurikin päinvastoin, rasvaton ruoka lisää nälkää, joten painonhallinta on vaikeaa.

Ne suhteet ei muuten liity mitenkään painonhallintaan.

 

 

Vierailija
17/93 |
08.03.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Jos syöt normaalisti niin et tarvitse lisäproteiinia. Vain jos haluat tavoitteellisesti lihaskimpuksi niin sitä pitää ottaa lisänä.

Mutta rahkahan on osa "normaalia", tavallista ruokaa. Ei mikään keinotekoinen proteiinilisä.

On osa, mutta AP puhuu siitä proteiininlähteenä, joten proteiinin takia sitä syö

Samalla tavalla puhun kaikista muistakin proteiinin lähteistä proteiinin lähteinä, kuten "tonni"kala säilyke, kananmunan valkuainen, vaaleat kalat, kalkkuna, ja kana. Aterioissani on proteiinin lähteitä koska ihmisen pitää saada päivittäin minimillään 50g hyvälaatuisia proteiineja ravinnostaan.

Tämä rasvaton maitoviili ei juurikaan ole minkään muun lähde kuin proteiinin, 250g purkissa on 25g proteiinia ja 9g hiil

Miksi mainitsit kananmunasta vain valkuaisen? Keltuaisessa kun on prosentuaalisesti enemmän proteiinia kuin valkuaisessa.

 

Vierailija
18/93 |
08.03.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Ei ole, ja vielä erittäin tylsän ja happaman makuinen. Itse saan proteiinit lihasta, kalasta ja kanasta, rahkaa en enää tarvitse.

Miksi ei ole OK proteiininlähde? En aluksi pitänyt yhtään maitorahkan mausta, mutta siihen tottuu ja alkaa pian ihan kaipaamaan, lisään siihen suolaa 2-3 grammaa koska muuten jää suolansaanti liian vähäiseksi.

Rahkassa (tai maidossa, juustossa jne) ei ole lihan aminohappoketjuja.

Eikä pensaa!

Mauri ja Kalevi, Etelä-Pohjanmaa

Vierailija
19/93 |
09.03.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

"Miksi mainitsit kananmunasta vain valkuaisen? Keltuaisessa kun on prosentuaalisesti enemmän proteiinia kuin valkuaisessa."

Koska kananmunan valkuainen on puhtaasti proteiinin lähde. Koko kananmuna on rasvan lähde.

Vierailija
20/93 |
09.03.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Käsittääkseni maitorahkan valmistuksessa raaka-aineesta (maito) poistetaan hera (?) ja siinä siis poistunee jokin osuus proteiinikoostumuksesta (aminohapoista). Mikä merkitys tällä on maitorahkan proteiinien laadun kannalta?