Onko rasvaton maitorahka, 250g purkki, kelvollinen proteiinin päivittäiseksi lähteeksi?
Se on helppo aamiainen tai muu ateria, vaikka minitomaattien, kurkunpalojen, kruunuvihannesten, vesimelonin, tai mansikoiden kanssa, ja purkista saa 25 grammaa proteiinia. Kokonaisenergiaksi tulee vain noin 260 kcal kun oheishöyste on marjoja, hedelmää tai vihannesta. Tuo proteiinin laatu kuitenkin pohdituttaa jokapäiväisessä käytössä.
Kommentit (93)
Vierailija kirjoitti:
Ei ole, ja vielä erittäin tylsän ja happaman makuinen. Itse saan proteiinit lihasta, kalasta ja kanasta, rahkaa en enää tarvitse.
Miksi ei ole OK proteiininlähde? En aluksi pitänyt yhtään maitorahkan mausta, mutta siihen tottuu ja alkaa pian ihan kaipaamaan, lisään siihen suolaa 2-3 grammaa koska muuten jää suolansaanti liian vähäiseksi.
Vähän ohis mutta Pirkan mieto maitorahka on hyvänmakuinen.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Ei ole, ja vielä erittäin tylsän ja happaman makuinen. Itse saan proteiinit lihasta, kalasta ja kanasta, rahkaa en enää tarvitse.
Miksi ei ole OK proteiininlähde? En aluksi pitänyt yhtään maitorahkan mausta, mutta siihen tottuu ja alkaa pian ihan kaipaamaan, lisään siihen suolaa 2-3 grammaa koska muuten jää suolansaanti liian vähäiseksi.
Rahkassa (tai maidossa, juustossa jne) ei ole lihan aminohappoketjuja.
Maidon aminohappokoostumus on oikein mainio. Itsekin syön rahkaa joka aamu.
On ok proteiininlähde ja saa myös kalsiumia.
Jos syöt normaalisti niin et tarvitse lisäproteiinia. Vain jos haluat tavoitteellisesti lihaskimpuksi niin sitä pitää ottaa lisänä.
#4 "Miksei olisi?"
Koska yleensä on niin halpa ei ole hyvälaatuista. Maitorahka taitaa olla halvin proteiinin lähde.
#5 "Rahkassa (tai maidossa, juustossa jne) ei ole lihan aminohappoketjuja."
Varmastikin on ainakin suurin osa, ne ovat kaikki eläinkunnasta saatavia proteiineja.
#8 "Jos syöt normaalisti niin et tarvitse lisäproteiinia. Vain jos haluat tavoitteellisesti lihaskimpuksi niin sitä pitää ottaa lisänä."
Tarkoitukseni ei ole kasvattaa lihaksia eikä siis syödä "lisä"proteiinia, vaan saada tarvittava minimi määrä hyvälaatuista proteiinia, minimoiden energiansaanti, ja maksimoiden aterian valmistuksen helppous.
Vierailija kirjoitti:
Jos syöt normaalisti niin et tarvitse lisäproteiinia. Vain jos haluat tavoitteellisesti lihaskimpuksi niin sitä pitää ottaa lisänä.
Mutta rahkahan on osa "normaalia", tavallista ruokaa. Ei mikään keinotekoinen proteiinilisä.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Ei ole, ja vielä erittäin tylsän ja happaman makuinen. Itse saan proteiinit lihasta, kalasta ja kanasta, rahkaa en enää tarvitse.
Miksi ei ole OK proteiininlähde? En aluksi pitänyt yhtään maitorahkan mausta, mutta siihen tottuu ja alkaa pian ihan kaipaamaan, lisään siihen suolaa 2-3 grammaa koska muuten jää suolansaanti liian vähäiseksi.
Koska se on rasvaton, proteiinin ja rasvan suhteella on myös merkitystä. Laita kuohukermaa sekaan, niin on jo suht hyvä. Jos ei ruoka kelpaa.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Ei ole, ja vielä erittäin tylsän ja happaman makuinen. Itse saan proteiinit lihasta, kalasta ja kanasta, rahkaa en enää tarvitse.
Miksi ei ole OK proteiininlähde? En aluksi pitänyt yhtään maitorahkan mausta, mutta siihen tottuu ja alkaa pian ihan kaipaamaan, lisään siihen suolaa 2-3 grammaa koska muuten jää suolansaanti liian vähäiseksi.
Koska se on rasvaton, proteiinin ja rasvan suhteella on myös merkitystä. Laita kuohukermaa sekaan, niin on jo suht hyvä. Jos ei ruoka kelpaa.
No, mitä muuta merkitystä suhteella on, kuin että rasvallinen lihottaa varmasti aina, ja rasvaton ei lihota kunhan sitä ei ylensyö?
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Jos syöt normaalisti niin et tarvitse lisäproteiinia. Vain jos haluat tavoitteellisesti lihaskimpuksi niin sitä pitää ottaa lisänä.
Mutta rahkahan on osa "normaalia", tavallista ruokaa. Ei mikään keinotekoinen proteiinilisä.
On osa, mutta AP puhuu siitä proteiininlähteenä, joten proteiinin takia sitä syö
Vierailija kirjoitti:
On ok proteiininlähde ja saa myös kalsiumia.
Todellakin, 250g purkissa on 300mg kalsiumia!
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Jos syöt normaalisti niin et tarvitse lisäproteiinia. Vain jos haluat tavoitteellisesti lihaskimpuksi niin sitä pitää ottaa lisänä.
Mutta rahkahan on osa "normaalia", tavallista ruokaa. Ei mikään keinotekoinen proteiinilisä.
On osa, mutta AP puhuu siitä proteiininlähteenä, joten proteiinin takia sitä syö
Samalla tavalla puhun kaikista muistakin proteiinin lähteistä proteiinin lähteinä, kuten "tonni"kala säilyke, kananmunan valkuainen, vaaleat kalat, kalkkuna, ja kana. Aterioissani on proteiinin lähteitä koska ihmisen pitää saada päivittäin minimillään 50g hyvälaatuisia proteiineja ravinnostaan.
Tämä rasvaton maitoviili ei juurikaan ole minkään muun lähde kuin proteiinin, 250g purkissa on 25g proteiinia ja 9g hiilihydraattia.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Ei ole, ja vielä erittäin tylsän ja happaman makuinen. Itse saan proteiinit lihasta, kalasta ja kanasta, rahkaa en enää tarvitse.
Miksi ei ole OK proteiininlähde? En aluksi pitänyt yhtään maitorahkan mausta, mutta siihen tottuu ja alkaa pian ihan kaipaamaan, lisään siihen suolaa 2-3 grammaa koska muuten jää suolansaanti liian vähäiseksi.
Koska se on rasvaton, proteiinin ja rasvan suhteella on myös merkitystä. Laita kuohukermaa sekaan, niin on jo suht hyvä. Jos ei ruoka kelpaa.
No, mitä muuta merkitystä suhteella on, kuin että rasvallinen lihottaa varmasti aina, ja rasvaton ei lihota kunhan sitä ei ylensyö?
Juurikin päinvastoin, rasvaton ruoka lisää nälkää, joten painonhallinta on vaikeaa.
Ne suhteet ei muuten liity mitenkään painonhallintaan.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Jos syöt normaalisti niin et tarvitse lisäproteiinia. Vain jos haluat tavoitteellisesti lihaskimpuksi niin sitä pitää ottaa lisänä.
Mutta rahkahan on osa "normaalia", tavallista ruokaa. Ei mikään keinotekoinen proteiinilisä.
On osa, mutta AP puhuu siitä proteiininlähteenä, joten proteiinin takia sitä syö
Samalla tavalla puhun kaikista muistakin proteiinin lähteistä proteiinin lähteinä, kuten "tonni"kala säilyke, kananmunan valkuainen, vaaleat kalat, kalkkuna, ja kana. Aterioissani on proteiinin lähteitä koska ihmisen pitää saada päivittäin minimillään 50g hyvälaatuisia proteiineja ravinnostaan.
Tämä rasvaton maitoviili ei juurikaan ole minkään muun lähde kuin proteiinin, 250g purkissa on 25g proteiinia ja 9g hiil
Miksi mainitsit kananmunasta vain valkuaisen? Keltuaisessa kun on prosentuaalisesti enemmän proteiinia kuin valkuaisessa.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Ei ole, ja vielä erittäin tylsän ja happaman makuinen. Itse saan proteiinit lihasta, kalasta ja kanasta, rahkaa en enää tarvitse.
Miksi ei ole OK proteiininlähde? En aluksi pitänyt yhtään maitorahkan mausta, mutta siihen tottuu ja alkaa pian ihan kaipaamaan, lisään siihen suolaa 2-3 grammaa koska muuten jää suolansaanti liian vähäiseksi.
Rahkassa (tai maidossa, juustossa jne) ei ole lihan aminohappoketjuja.
Eikä pensaa!
Mauri ja Kalevi, Etelä-Pohjanmaa
"Miksi mainitsit kananmunasta vain valkuaisen? Keltuaisessa kun on prosentuaalisesti enemmän proteiinia kuin valkuaisessa."
Koska kananmunan valkuainen on puhtaasti proteiinin lähde. Koko kananmuna on rasvan lähde.
Käsittääkseni maitorahkan valmistuksessa raaka-aineesta (maito) poistetaan hera (?) ja siinä siis poistunee jokin osuus proteiinikoostumuksesta (aminohapoista). Mikä merkitys tällä on maitorahkan proteiinien laadun kannalta?
Ei ole, ja vielä erittäin tylsän ja happaman makuinen. Itse saan proteiinit lihasta, kalasta ja kanasta, rahkaa en enää tarvitse.