Tärkeä tieto: Terveydelle suola yhtä tärkeää kuin vesi!
Tiesitkö, että hikoilu kuluttaa paljon veresi suolavarastoja, joten urheillessa tai helteellä on hyvä huolehtia saavansa tarpeeksi suolaa juomassasi.
Jos juot pelkkää normaalia vettä, janon tunteesi ei välttämättä taltu ja tulet juoneeksi vaarallisen paljon vettä,sillä oikeasti janoat suolaa, jotta solujen elektrolyytit pääsisivät tasapainoon.
On paljon kuolemantapauksia( sekä vähältä piti tapauksia) tutkittuja sekä varmasti selvittämättömiäkin joissa ihminen on kuollut juotuaan liikaa vettä,jolloin solujen suolapitoisuus on laskenut liiaksi ja siitä johtuen ne ns hukkuvat / turpoavat.
Esim Bruce Leen mysteerinen kuolema on nykyään selvitetty johtuneen liian veden juonnista.
Joten muistakaa rakkaat ihmiset tämä ja valistakaa myös läheisiänne asiasta.
Etsin tähän jonkun linkin todisteeksi:
Vesimyrkytyksestä johtuva hyponatremia, eli veren liian alhainen natriumpitoisuus, on aito uhka kesähelteillä. https://www.helsinginuutiset.fi/paikalliset/1257917
Kommentit (43)
Syön lähes suolatonta ruokaa ja verenpaine on ideaali vaikka hiukan ylipainoa on.
Kenelle tämä on enää yllätys? Tästähän jauhetaan nykyään joka kesä.
Nimenomaan suola tappaa eniten suomalaisia.
Vierailija kirjoitti:
Kelttiläinen merisuola tai himalaja suola
Kaupallisia nimiä, kaikki suola on vain merisuolaa !
Nyt selvisi miksi vauvat ja lapset eivät halua juoda vettä.Heidän luontainen vaistonsa suojelee heitä .
Joten älkää vanhemmat pakottako lastanne juomaan vettä,jos hän ei halua.
Ehkäpä aikuistenkaan ei pidä juoda vettä jos ei sitä oikeasti tee mieli.Kehomme ja mielemme on viisaampi kuin itse ymmärrämme.
Normijärkisen on hyvin vaikea juoda vettä liikaa. Pitäisi juoda ihan litrakaupalla kerralla ja maha aivan pinkeänä pullottaa kuin raskaana olevalla. Vesimyrkytyksen vaaraa ei todellakaan ole, jos mukana on vesipullo ja silloin tällöin ottaa hörpyn.
Ehkä jossain ripulissa ja kesällä tärkeää, kun on kuuma.
Kyllä suola on tärkeää. Lapsellani on lääkitys, joka laskee kehon suolapitoisuutta ja lääkäri onkin sanonut, että ihan huoletta saa (ja pitääkin) syödä suolaisia ruokia ja lisäillä suolaa mausteeksi omiin annoksiin.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Kelttiläinen merisuola tai himalaja suola
Kaupallisia nimiä, kaikki suola on vain merisuolaa !
Asiattomaksi ilmoitettu
Vierailija kirjoitti:
Kyllä suola on tärkeää. Lapsellani on lääkitys, joka laskee kehon suolapitoisuutta ja lääkäri onkin sanonut, että ihan huoletta saa (ja pitääkin) syödä suolaisia ruokia ja lisäillä suolaa mausteeksi omiin annoksiin.
Miksi hänellä on lääkitys?
Suolaa ei ihminen tarvitse, mutta natriumia jonkin verran.
Monet käyvät hurjaa taistoa virvoitusjuomia ja mehuja kohtaan. En itsekään niitä juuri käytä mutta ihan lapsesta olen tietänyt että kesällä ei se litratolkulla vettä ole paras vaan vichy, limska, mehu. Olen tosi vanha, heinäpellolla oli maitohinkillinen vettä, mutta oli myös kotikaljaa (alkoholiton) ja kotitekoista mehua. Viinapullossa pyyhkeeseen käärittynä mummo toi kahvit, siihen sokeria ja kermaa. Ei tullut vesipöhöä eikä heikotusta raskaassa työssä.
Vierailija kirjoitti:
Normijärkisen on hyvin vaikea juoda vettä liikaa. Pitäisi juoda ihan litrakaupalla kerralla ja maha aivan pinkeänä pullottaa kuin raskaana olevalla. Vesimyrkytyksen vaaraa ei todellakaan ole, jos mukana on vesipullo ja silloin tällöin ottaa hörpyn.
Vasta kierteli netissä juttu kun vauvan äiti valitti ettei lanssi meinannut viedä sairaalaan vaikka oli huono olo ja tajunta hämärtynyt. Hän oli juonut noin 7 litraa vettä "huomaanattaan" kun sitten oli syy selvinnyt. Jäi henkiin kun sai lanssissa jo tipan.
Vierailija kirjoitti:
Syön lähes suolatonta ruokaa ja verenpaine on ideaali vaikka hiukan ylipainoa on.
Nyt ei ollut kyse syömisestä vaan juomisesta.
Vierailija kirjoitti:
Kyllä suola on tärkeää. Lapsellani on lääkitys, joka laskee kehon suolapitoisuutta ja lääkäri onkin sanonut, että ihan huoletta saa (ja pitääkin) syödä suolaisia ruokia ja lisäillä suolaa mausteeksi omiin annoksiin.
On sairaustiloissa jossa voi tarvita enemmän suolaa (harvinaista), mutta lähes kaikki kansansairaudet ovat sellaisia, että suolaa ei pitäisi syödä yli suositusten ja ne suositukset ovat aika vähän varsinkin , jos syö jotain eineksiä tai makkaroita tai ravintola- tai mäkkäriruokaa..
Esim. Menieren tauti on sellainen, jossa pystyy lähes täysin estämään kohtaukset, kun ei syö enemmän kuin 4 grammaa päivässä suolaa.
4 grammaa on tosi vähän siihen verrattuna, miten paljon saadaan suolaa vaikkei sitä ruokaan laittaisikaan. Leipä on yleisin suolan lähde. Jos syö leipää muutaman palasen päivässä, niin siitä saa jo suolaa tarpeeksi.
Tietysti pitää opetella laittamaan maukasta ruokaa ilman suolaa käyttämällä muita mausteita.. Kyllä sekin onnistuu.
Tasapaino on tärkeää.Jos juot paljon vettä,tarvitset myös vastapainoksi enemmän suolaa.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Kyllä suola on tärkeää. Lapsellani on lääkitys, joka laskee kehon suolapitoisuutta ja lääkäri onkin sanonut, että ihan huoletta saa (ja pitääkin) syödä suolaisia ruokia ja lisäillä suolaa mausteeksi omiin annoksiin.
Miksi hänellä on lääkitys?
Epilepsialääkitys. Verikokeilla seurataan mm. tuota suolapitoisuutta, ettei laske liian alas.
Kelttiläinen merisuola tai himalaja suola