Mitä kasvisruokaa teit itse ja söit viimeksi?
Kommentit (137)
Eilen pinaattilettuja, söin niitä raejuuston ja puolukkahillon kanssa.
Se oli jonkinlainen kvinoasalaatti viime viikolla, oli ihan ok lounaspöperö.
Tortillalettuja (valmiita) täytettyinä soijasuikale-kidneypapu-tomaattikastikkeella. Lounaaksi meni viimeinen annos. Simppelisti lisukkeina oli vain suippopaprikaa, kurkkua ja avokadoa vaihdellen eri päivinä.
Eilen oli Tofu Limonelloa, eli tofu paahtopaloille mukautettua versiota klassisesta italialaisesta kanareseptistä pollo limonello, ja pastaa.
Tein pari päivää sitten palak paneeria, jonka söin riisin kanssa. Palak paneer on intialaista kotijuusto-pinaattipataa. Laitoin juustoksi halloumijuustoa, jonka ensin paloittelin ja paistoin kullanruskeaksi pannulla. Tosi hyvää ruokaa. Tänään söin viimeisen annoksen.
Blogini: https://ilouutinen.blogspot.fi/
Aamulla söin kaurapuuron mustikoilla ja äsken ruisleivän, laitoin kasvislevitettä ja tomaattia päälle. Illalliseksi syön pinaattikeittoa ja ehkä yöpalaksi jonkun hedelmän teen kanssa.
Tein toissapäivänä perussalaatin johon lisäsin sipulia, oliiveja ja salaatijuustoa. Lorautin sekaan saksanpähkinäöljyä. Oli hyvää.
Tofukiusausta eli savutofua, perunaviipaleita, sipulia, kauraruokakermaa ja mausteita. Helppoa, nopeaa ja kerralla valmistuu monen päivän lounaat.
Käytän ruuassa paljon kasviksia, eikä meillä lapsillakaan ole vaikeuksia saada 500 g kasviksia, hedelmiä tai marjoja päivässä. Käytän kuitenkin myös paljon lihaa, munia ja matotuotteita. En keksi, milloin olisin valmistanut jotain vegaanista, en varmaan koskaan.
Eilen oli Muttin tomaattikastiketta, papumix ja bulguria. Viime viikon alkupuolella oli kahtena päivänä linssikeittoa ja smetanaa.
Sekasyöjä olen.
Vierailija kirjoitti:
En syö moskaa,syön kunnon liha ja kalaruokia.
housuissas on moskaa
Falafelit salaatilla, oli hyvää.
Meillä syödään nykyisin useimpina päivinä kasvisruokaa. Tytär on kasvissyöjä, ja kaikki muutkin tuntuu tykkäävän enemmän kasvisruoista useimmiten. Tein viimeksi tomaattista pastavuokaa, johon tuli myös mascarpone- ja mozzarellajuustoja.
Kasvishampurilainen, tuli hyvää.. toki oli juustoa, cheddar. Mutta kai juusto on osa kasvisruokaa?
sämpylä, mustapapupihvi (kaupan valmis, semmonen ruskeavihreä paketti), ananasta, sipulia, suolakurkkua, tomaattia, cheddarjuustoa, aiolimajoneesi, kurkkumajoneesia, ketsuppia
paistoin mustapapupihvit, ananksen, sipulin, lämmitin samalla pannulla leipäsuolakurkun ruskistin sämpylät kasasin majoneesien ja ketsupin kanssa sämpylät, kiedoin folioon, laitoin airfryerriin 4 minuuttia 200c, jotta juusto sulaa.. laitoin väliin jäävuorisalaattia
ai että kun oli hyvää!
Chili sin carne. Muuten vegaanista paitsi että annoksen päälle lisään smetanaa, enkä ole löytänyt yhtä hyvää vegevaihtoehtoa. Tulinen pitkään muhinut chili lämmittää ihanasti tälläisinä kylminä talvipäivinä.
Tein viimeksi meksikolaisen papusopan Linnea Vihusen ohjeella. Se on älyttömän hyvä ja halpa ruoka. Syön sitä aina 4-5 päivää.
Kurpitsakeittoa tein, kun Prismassa oli niin hyvän näköisiä myskikurpitsoita. Paahdoin kurpitsojen siemenetkin rapeiksi lisäkkeiksi keiton päälle. Hyvää oli.
Lounaaksi etätöissä tein juuri kasvisruokaa, semmoisen lounaskulhon, johon tuli pohjalle eilen päivälisellä ollutta tulista tomaattiriisiä, sitten päälle keitettyä parsakaalia, keitettyä porkkanaa, oliiveja ja Hälsans Kökin kasvispullia. Oli oikein mukava lounas.