Kasvikset on eria asia nykyään verrattuna oikeassa maassa kasvaviin tuoreisiin kasviksiin.
Ajatelkaa totuutta kasviksista.
Todellisuudessa kasvualustoilla täysin puhtaassa (ei luonnon multaa) ympäristössä kasvatetut kasvikset eivät mitenkään vastaa luonnossa oikealla auringonvalolla kasvatettuja tuotteita. Hormonit ja täysin EU määräämä ulkomuoto ja väri ja koko ei ole luonnollista. Lisäksi hormoneilla ja entsyymeillä on lisätty säilyvyyttä ja nopeaa kasvua.
Nyt kehotetaan syömään näitä tuotteita, joita laivataan ja kuljetetaan ja säilötään pitkiä eikoja ennenkuin ne tulevat kuluttajan pöydälle. Silloin on vain muutama päivä säilyvyyttä ja kolmen neljän päivän kuluttua tapahtuu pahenemista tuotteessa.
Miten tämä ravinto voi olla terveellistä ja mennä normaalin lihan käytön edelle. Minä syön runsaasti lihaa ja kohtuudella hedelmiä ja vihanneksia.
Kommentit (81)
Kannattaa syödä kasvisten lisäksi myös lihaa ja kalaa. Kasvikset eivät täytä vatsaa.
Vierailija kirjoitti:
Soija ja riisi ovat biologisesti kasveja, mutta eivät ole ravinto-opillisesti kasviksia, vaan viljatuotteita. Vegaaniruoat eivät ole kasvisruokia, koska niissä on runsaasti soijaa ja riisiä.
Eikö vegaanit syö salaattia ja kaalia ja porkkanaa? Voitko selventää?
Vierailija kirjoitti:
Soija ja riisi ovat biologisesti kasveja, mutta eivät ole ravinto-opillisesti kasviksia, vaan viljatuotteita. Vegaaniruoat eivät ole kasvisruokia, koska niissä on runsaasti soijaa ja riisiä.
Puhumattakaan yliprosessoitusta tofusta joka ei enää muistuta maultaan eikä muodoltaan papua ollenkaan.
Jo sama kasvispainoitteinen tuo mieleen kasvihuoneet ja kasvualustat ja pitkät kuljetusmatkat.
Vierailija kirjoitti:
Soija ja riisi ovat biologisesti kasveja, mutta eivät ole ravinto-opillisesti kasviksia, vaan viljatuotteita. Vegaaniruoat eivät ole kasvisruokia, koska niissä on runsaasti soijaa ja riisiä.
Not you again 🙄🙄🙄.
Et sä yhäkään saa soijapavusta viljatuotetta, vaikka kuinka vänkää. Etkä viljaa ja papuja sisältävästä kasvisruoasta mitään muuta kuin kasvisruokaa.
Tomaattien kurkkujen ja omenoiden, maku on muuttunut, muutamia tavallisimpia mainitakseni, niin ja porkkana.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Soija ja riisi ovat biologisesti kasveja, mutta eivät ole ravinto-opillisesti kasviksia, vaan viljatuotteita. Vegaaniruoat eivät ole kasvisruokia, koska niissä on runsaasti soijaa ja riisiä.
Puhumattakaan yliprosessoitusta tofusta joka ei enää muistuta maultaan eikä muodoltaan papua ollenkaan.
Sä oot kyllä yks vakiotrolli. Tofu ei ole millään muotoa yliprosessoitua, vaan sen valmistusmenetelmä on yksinkertainen, ja onnistuu helposti kotikeittiössäkin.
Leipä alkaa kauhistuttaa niine jyvineen, miten ei oikeaa leipää saa enää.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Soija ja riisi ovat biologisesti kasveja, mutta eivät ole ravinto-opillisesti kasviksia, vaan viljatuotteita. Vegaaniruoat eivät ole kasvisruokia, koska niissä on runsaasti soijaa ja riisiä.
Not you again 🙄🙄🙄.
Et sä yhäkään saa soijapavusta viljatuotetta, vaikka kuinka vänkää. Etkä viljaa ja papuja sisältävästä kasvisruoasta mitään muuta kuin kasvisruokaa.
Missä ne pavut ovat kasvaneet?
Vierailija kirjoitti:
Tomaattien kurkkujen ja omenoiden, maku on muuttunut, muutamia tavallisimpia mainitakseni, niin ja porkkana.
Niin, kun ne ei kasva mullassa. Olen käynyt hollantilaisella kasvihuoneella ja nähnyt millä kemikaaleilla kurkkuja oikeasti kasvatetaan. Ei varsinaisesti anna vaikutelmaa terveellisestä ja tuoreesta luonnontuotteesta.
Mennään asiallisella pohjalla. Ap on käynyt monessa eri maassa katselemassa, omasta kiinnostuksesta, kasvihuoneissa kasvatettavia tuotteita ja niiden varastointia. Myös ulkomaisten omenoiden varastointia.
Miten kasvikset (juurekset ja maan päällä kasvavat kaikki yhteensä) voivat nahistua niin nopeasti kun tulevat liikeiden hyllyihin.
Tehotuotettu liha on nykyään ihan erilaista kun vapaana laiduntavan karjan liha.
Totuus lihasta on, että eläimet kasvatetaan sisätiloissa ja ne eivät näe luonnonvaloa koskaan. Niille syötettävä ruoka on soijasta tehtyä rehua mihin lisätään hormoneja ja antibiootteja. Sama kalan kohdalla, ne kasvatetaan ahtaissa pusseissa ja ruokitaan teollisella ruualla.
Tähän on menty, mutta silti liha on tärkeä ravintoaine. Tosin eläimet olivat meilläkin talven navetoissa ja kesällä pääsivät jalottelemaan. Liha oli silti oikein hyvää. Ei ne eläimet pimeässä ole.
Vierailija kirjoitti:
Mennään asiallisella pohjalla. Ap on käynyt monessa eri maassa katselemassa, omasta kiinnostuksesta, kasvihuoneissa kasvatettavia tuotteita ja niiden varastointia. Myös ulkomaisten omenoiden varastointia.
Syökö ap siis pelkästään ulkomaista ruokaa? Itse olen vegaani ja pyrin syömään pelkästään kotimaista ruokaa. Minulla on oma kasvihuone ja kasvimaa, omenapuita, luumupuita, kirsikkaa ja montaa eri marjaa. Niistä voi säilön ruokaa lähes koko talven tarpeiksi. Ja tiedän tarkalleen missä oloissa ne on kasvatettu. Ja ne mitä ostan kaupasta ostan kotimaista.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Tomaattien kurkkujen ja omenoiden, maku on muuttunut, muutamia tavallisimpia mainitakseni, niin ja porkkana.
Niin, kun ne ei kasva mullassa. Olen käynyt hollantilaisella kasvihuoneella ja nähnyt millä kemikaaleilla kurkkuja oikeasti kasvatetaan. Ei varsinaisesti anna vaikutelmaa terveellisestä ja tuoreesta luonnontuotteesta.
Tähän juuri pyrin, kasvihuoneissa kasveille annetaan liuoksena kaikki mitä kasvi kasvamiseen ja säännöllisen muotoiseksi kasvamiseen tarvitsee. Aromikkuus puuttuu täysin, muotoa pitää olla kuin mannekiinilla.
Turve olisi pudas kasvualusta, mutta sitä ei saa käyttää. Siksi meillä vihannekset kasvavat entistä useammin keinoalustalla, joka on yhdistelmä hiekkaa, ravinteita ja kookosrouhetta.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Soija ja riisi ovat biologisesti kasveja, mutta eivät ole ravinto-opillisesti kasviksia, vaan viljatuotteita. Vegaaniruoat eivät ole kasvisruokia, koska niissä on runsaasti soijaa ja riisiä.
Not you again 🙄🙄🙄.
Et sä yhäkään saa soijapavusta viljatuotetta, vaikka kuinka vänkää. Etkä viljaa ja papuja sisältävästä kasvisruoasta mitään muuta kuin kasvisruokaa.
Missä ne pavut ovat kasvaneet?
Maassa. Miten se liittyy siihen, että papu ei ole vilja?
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Mennään asiallisella pohjalla. Ap on käynyt monessa eri maassa katselemassa, omasta kiinnostuksesta, kasvihuoneissa kasvatettavia tuotteita ja niiden varastointia. Myös ulkomaisten omenoiden varastointia.
Syökö ap siis pelkästään ulkomaista ruokaa? Itse olen vegaani ja pyrin syömään pelkästään kotimaista ruokaa. Minulla on oma kasvihuone ja kasvimaa, omenapuita, luumupuita, kirsikkaa ja montaa eri marjaa. Niistä voi säilön ruokaa lähes koko talven tarpeiksi. Ja tiedän tarkalleen missä oloissa ne on kasvatettu. Ja ne mitä ostan kaupasta ostan kotimaista.
Tähän, Apnä, omavaraisuuteen pyrin minäkin lisäksi sieniä ja marjoja metsästä.
Mutta kotimaiset kasvihuoneet toimivat täysin samalla periaatteella kuin Hollannin suurtuotannossa. Meillä jopa pitempi kylmä kausi ja vähemmän luonnonvaloa. Tosin kasvihuoneissa kasvatetaan keinovalolla.
Soija ja riisi ovat biologisesti kasveja, mutta eivät ole ravinto-opillisesti kasviksia, vaan viljatuotteita. Vegaaniruoat eivät ole kasvisruokia, koska niissä on runsaasti soijaa ja riisiä.