Voiko olla, että paino putoaa jos on gluteenille yliherkkyys ja jättää sen pois?
Onko teillä kokemuksia? Kuinka paljon paino putosi ja kuinka lyhyessä ajassa? Niin että sen jätti ihan kokonaan pois vaikka 2kk ajaksi?
Kommentit (28)
Vierailija kirjoitti:
Jos sulla on keliakia ja jätät gluteenin pois saatat lihoa koska kaikki imeytyy paremmin kun suolinukka paranee, muuten voit luultavasti paremmin ja aivosumut ja muut vähenee.
Hui. Mutta eikös gluteeni oo lihottavaa esim vehnä?
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Jos sulla on keliakia ja jätät gluteenin pois saatat lihoa koska kaikki imeytyy paremmin kun suolinukka paranee, muuten voit luultavasti paremmin ja aivosumut ja muut vähenee.
Hui. Mutta eikös gluteeni oo lihottavaa esim vehnä?
Ei gluteeni vehnässä lihota. Päinvastoin, gluteeniyliherkkyys ilmenee mm. ripulointina yms joka laskee painoa.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Jos sulla on keliakia ja jätät gluteenin pois saatat lihoa koska kaikki imeytyy paremmin kun suolinukka paranee, muuten voit luultavasti paremmin ja aivosumut ja muut vähenee.
Hui. Mutta eikös gluteeni oo lihottavaa esim vehnä?
Ei. Hae tietosi muualta kuin YouTuben qanon-videoista.
Paino putoaa kun alat sietää näläntunnetta kuten aikuinen.
Oikotietä ei ole (poislukien lääkkeet).
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Jos sulla on keliakia ja jätät gluteenin pois saatat lihoa koska kaikki imeytyy paremmin kun suolinukka paranee, muuten voit luultavasti paremmin ja aivosumut ja muut vähenee.
Hui. Mutta eikös gluteeni oo lihottavaa esim vehnä?
Gluteeni ja valkoinen vehnä lihottaa -tai oikeammin moni tuote, joka sisältää erityisesti valkosita vehnää monesti lihottaa. - Mutta jos esim sairastaa hoitamatonta keliakiaa ja silloin syö valkoista vehnää on sama kuin sösi myrkkyä; tuo valkoien vehnä tuhoaa ohutsuolta, jonka seurauksena ruuan imeytymien vaikeutuu ja yhä useampi ravinne, jonka pitäiisi imeytya osaksi elimistöä jää imeytymättä ja ravinto menee suoraa housuihin ja samalla altistuu, niin kuin kuka hyväsnä aliravittu n. joukolle muita sairauksia. - Jos tässä tilanteessa lopettaa myrkyn -siis tämän valkosen vehnän- syömsien, niin ohutsuoli pikkuhiljaa ja ajamyötä toipuu ja paranee. Ja jos jatkaa vehnän välttelyä, niin on mahdollsita, että elopaino saattaa nousta suuremmaksi kuin silloin kuin vielä myrkytti itsään -joko tietoisesti tai tiedostamattaan- valkosiella vehnällä.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Jos sulla on keliakia ja jätät gluteenin pois saatat lihoa koska kaikki imeytyy paremmin kun suolinukka paranee, muuten voit luultavasti paremmin ja aivosumut ja muut vähenee.
Hui. Mutta eikös gluteeni oo lihottavaa esim vehnä?
Ei gluteeni vehnässä lihota. Päinvastoin, gluteeniyliherkkyys ilmenee mm. ripulointina yms joka laskee painoa.
Miksi vehnä sitten turvottaa mahan ilmapalloksi ?
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Jos sulla on keliakia ja jätät gluteenin pois saatat lihoa koska kaikki imeytyy paremmin kun suolinukka paranee, muuten voit luultavasti paremmin ja aivosumut ja muut vähenee.
Hui. Mutta eikös gluteeni oo lihottavaa esim vehnä?
Ei. Hae tietosi muualta kuin YouTuben qanon-videoista.
Niin mikä oli?
Gluteenittomissa tuotteissa on usein enemmän energiaa, koska moniin käytetään enemmän esim sokeria, koska leipoutuvuus ei ole kovin hyvä.
Kaurastahan ne leivät nykyään tehdään.
Maissijauhoja käytän itse esim. leivontaan tai taikinoihin enimmäkseen, sekin on viljaa. Aika harvoin viitsin mitään leipoa, joskus lettuja tai pannaria paistan kaura-ja maissijauhon seoksesta.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Jos sulla on keliakia ja jätät gluteenin pois saatat lihoa koska kaikki imeytyy paremmin kun suolinukka paranee, muuten voit luultavasti paremmin ja aivosumut ja muut vähenee.
Hui. Mutta eikös gluteeni oo lihottavaa esim vehnä?
Gluteeni ja valkoinen vehnä lihottaa -tai oikeammin moni tuote, joka sisältää erityisesti valkosita vehnää monesti lihottaa. - Mutta jos esim sairastaa hoitamatonta keliakiaa ja silloin syö valkoista vehnää on sama kuin sösi myrkkyä; tuo valkoien vehnä tuhoaa ohutsuolta, jonka seurauksena ruuan imeytymien vaikeutuu ja yhä useampi ravinne, jonka pitäiisi imeytya osaksi elimistöä jää imeytymättä ja ravinto menee suoraa housuihin ja samalla altistuu, niin kuin kuka hyväsnä aliravittu n. joukolle muita sairauksia. - Jos tässä tilanteessa lopettaa myrkyn -siis tämän valkosen vehnän- syömsien, ni
Jos kuitenkin samalla syö vatsaa kovettavaa banaania niin varmasti välttää ripulin?
Vierailija kirjoitti:
Gluteenittomissa tuotteissa on usein enemmän energiaa, koska moniin käytetään enemmän esim sokeria, koska leipoutuvuus ei ole kovin hyvä.
Kaurastahan ne leivät nykyään tehdään.
Maissijauhoja käytän itse esim. leivontaan tai taikinoihin enimmäkseen, sekin on viljaa. Aika harvoin viitsin mitään leipoa, joskus lettuja tai pannaria paistan kaura-ja maissijauhon seoksesta.
Kauraleivässä on vähemmän kaloreita kuin vehnäleivässä. Ei kuitenkaan pudota painoa sen enempää.
Vierailija kirjoitti:
Paino putoaa kun alat sietää näläntunnetta kuten aikuinen.
Oikotietä ei ole (poislukien lääkkeet).
Yleensä nälän tunteen iskiessä ei häiritse se nälän tunne. Kipua siinä missä muukin fyysinen kipu kuten päänsärky. Silloin kuitenkin alkaa usein pyörryttää ja verensokerit alkaa heittelehtimään ja olo muuttuu kärttyiseksi. Kuinka monta tuntia tuossa olossa olisi terveellistä viettää ennen kuin alkaa heikentämään kunnolla toimintakykyä?
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Jos sulla on keliakia ja jätät gluteenin pois saatat lihoa koska kaikki imeytyy paremmin kun suolinukka paranee, muuten voit luultavasti paremmin ja aivosumut ja muut vähenee.
Hui. Mutta eikös gluteeni oo lihottavaa esim vehnä?
Ei gluteeni vehnässä lihota. Päinvastoin, gluteeniyliherkkyys ilmenee mm. ripulointina yms joka laskee painoa.
Miksi vehnä sitten turvottaa mahan ilmapalloksi ?
Turvotus ja lihominen on kaksi eri asiaa.
Kyllä Sinä voit syödä pullaa vaikka pudotatkin painoa. Oleellista on se määrä. Koita ajoittaa ruokailu vaikka 12-20 väliin niin vatsalaukkusi saa levätä välillä. Aloita ruokailu salaateista ja mineraaleista. Pullat sitten ihan vikana.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Jos sulla on keliakia ja jätät gluteenin pois saatat lihoa koska kaikki imeytyy paremmin kun suolinukka paranee, muuten voit luultavasti paremmin ja aivosumut ja muut vähenee.
Hui. Mutta eikös gluteeni oo lihottavaa esim vehnä?
Ei gluteeni vehnässä lihota. Päinvastoin, gluteeniyliherkkyys ilmenee mm. ripulointina yms joka laskee painoa.
Miksi vehnä sitten turvottaa mahan ilmapalloksi ?
Ei turvota, ellei se ole muodossa raaka makaroni, joka turpoaa vatsassa lisää.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Paino putoaa kun alat sietää näläntunnetta kuten aikuinen.
Oikotietä ei ole (poislukien lääkkeet).
Yleensä nälän tunteen iskiessä ei häiritse se nälän tunne. Kipua siinä missä muukin fyysinen kipu kuten päänsärky. Silloin kuitenkin alkaa usein pyörryttää ja verensokerit alkaa heittelehtimään ja olo muuttuu kärttyiseksi. Kuinka monta tuntia tuossa olossa olisi terveellistä viettää ennen kuin alkaa heikentämään kunnolla toimintakykyä?
Tuollainen tila on aiheutettu vuosikausien liiallisella syömisellä. Pitää vähentää niin tulevien kuukausien aikana alkaa helpottamaan.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Paino putoaa kun alat sietää näläntunnetta kuten aikuinen.
Oikotietä ei ole (poislukien lääkkeet).
Yleensä nälän tunteen iskiessä ei häiritse se nälän tunne. Kipua siinä missä muukin fyysinen kipu kuten päänsärky. Silloin kuitenkin alkaa usein pyörryttää ja verensokerit alkaa heittelehtimään ja olo muuttuu kärttyiseksi. Kuinka monta tuntia tuossa olossa olisi terveellistä viettää ennen kuin alkaa heikentämään kunnolla toimintakykyä?
Millaista tämä kipu on, en ole useiden viikkojen paastoillanaan nimittäin kokenut kipua syömättömyydestä? Nälkä ja kärttyisyys tulee, jos keskittyy siihen ruuattomuuteen. Jos taas on muuta tekemistä, saattaa vain heikottaa hieman
Päänsärky taas viittaisi nestehukkaan. Niinä aikoina kun ei syö, on tärkeää huolehtia edelleen suola- ja nestetasapainosta. Suolaa voi syödä nokareina silloin tällöin ja vettä sitten erikseen muutama siemaus kerrallaan
Samaa viljahöttöä se on gluteenitonkin. Ei yhtään terveellisempää kuin normi leipä. Aika monella on tuo sama outo ajatus.
Joillain keliakia liittyy kilpirauhasen vajaatoimintaan. Mikä voi nostaa painoa.
Jos sulla on keliakia ja jätät gluteenin pois saatat lihoa koska kaikki imeytyy paremmin kun suolinukka paranee, muuten voit luultavasti paremmin ja aivosumut ja muut vähenee.