Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Outoa että italialaiset syövät aamukahvin kanssa makeita leivonnaisia

Vierailija
23.01.2025 |

Täällä Italiassa ei voi mennä aamulla kahvilaan syömään kunnon sämppäriä vaan kaikkialla suolaisin aamupala on croisant. Muut vaihtoehdot ovat erilaisia pullia ja leivoksia.

Olen joutunut ostamaan asuntooni kaupasta sämpylät ja leikkeleet aina edellisenä päivänä. Tykkäisin käydä aamukahvilla kahvilassa.

Kommentit (64)

Vierailija
1/64 |
23.01.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ihmeellinen kulttuuriero. Tulee huono olo, jos vetää aamulla makeaa. 

Vierailija
2/64 |
23.01.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Onpa oksettava ajatus syödä leivonnainen aamupalaksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/64 |
23.01.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Sielä varmaan saa tilauksesta ihan mitä haluat, kuten muuallakin maailmassa. Eli kahvilaan kestotilaus sämpylästä tai muusta suolaisesta, miksi on niin vaikeaa ja miten me voimme sun kahvilaasi vaikuttaa.

Vierailija
4/64 |
23.01.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Onpa sinulla oudot ongelmat.

Vierailija
5/64 |
23.01.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Outoa, että joku idiootti jaksaa tähän tällaisen aloituksen.

Vierailija
6/64 |
23.01.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ai jaa, mä syön joka päivä aamiaisella jotain makeaa. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/64 |
23.01.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Yleistä muissakin etelän maissa. Suomalaisena outoa, kun ei ole tottunut mätöstelemään makeaa tai pelkkää croissantia aamupalaksi. Hotelleissa saa kyllä yleensä kunnon aamupalat, vaikka on niissäkin yleensä paljon noita makeita vaihtoehtoja.

Vierailija
8/64 |
23.01.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Minua ihmetyttää italialaisten hoikkuus tuon kaiken leivonnaisten ja pastan syönnin jälkeen. Itselläni viikon Italian reissu kerryttää aina kilon verran painoa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/64 |
23.01.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Yks oikein hoikka ystävä sanoi, että syvien unien jälkeen verensokeri on niin matalalla, että sokerinen herkku aamupalaksi palauttaa olon kohdalleen ja on virkeä olo. Uskonkin häntä. Juoksee sitten työmatkan ja tekee pitkää päivää vaativassa työssä.

Ehkä sulla Ap on paastosokerit korkeat ja elintavoista johtuva diabetes. Näin on tuhansilla suomalaisilla, etteivät tiedä sairastavansa.

Vierailija
10/64 |
23.01.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Minua ihmetyttää italialaisten hoikkuus tuon kaiken leivonnaisten ja pastan syönnin jälkeen. Itselläni viikon Italian reissu kerryttää aina kilon verran painoa.

He kävelevät paljon?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/64 |
23.01.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kun menin vaihto-oppilaaksi jenkkeihin sain ekana aamuna kupin haaleaa teetä ja makean briochin aamupalaksi. Mä, joka oon tottunut syömään ihan hirveästi aamuisin olin ihan järkyttynyt. Kyllä se järkytys pikku hiljaa laantui ja sain jatkossa mm. "ruisleipää" eli grahanpaahtista :D

Vierailija
12/64 |
23.01.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kyllä aamupalan pitää olla juustosämpylä, kahviin pari palaa sokeria ja loraus kermaa. Sillä se päivä lähtee käyntiin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/64 |
23.01.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Italiassa aloitetaan päivällinen siinä klo 20 jälkeen ja lopetetaan paria tuntia myöhemmin. On alkupala, sitten pasta, sitten pääruoka ja vielä jälkiruoka. 

Ei ole aamulla nälkä.

Vierailija
14/64 |
23.01.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

1960-luvulla oli vielä ihan tavallista, että aamupalaksi oli kahvia ja pullaa. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/64 |
23.01.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Suomalainen aamiainen on ihan hyvä. Mutta muuten täällä mennään metsään kun ruoan maku on toissijainen juttu kaiken muun kouhotuksen mennessä edelle.

Italiassa ymmärretään hyvän ruoan päälle, en tarkoita aamumakeaa, vaan aitoa kunnon ruokaa jota syödään sopivasti ja josta nautitaan eikä vain tankata. 

Vierailija
16/64 |
23.01.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ja silti italialaiset naiset ovat hoikkia. Olisko maket leivokset se salaisuus? 😙

Vierailija
17/64 |
23.01.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Se ei ole italialaisten mielestä yhtään outoa.

Siellä juodaan espressotkin kahvilan tiskillä seisaaltaan.

Kumman maan ruokakulttuuri on jalostuneempaa, Italian vai Suomen?

Pysykää te suomijuntit Suomessa.

Vierailija
18/64 |
23.01.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Etelän maissa on erilainen ruokakulttuuri kuin Suomessa. Kun täällä mennään nukkumaan, siellä aletaan nauttia illallista.

Vierailija
19/64 |
23.01.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Minua ihmetyttää italialaisten hoikkuus tuon kaiken leivonnaisten ja pastan syönnin jälkeen. Itselläni viikon Italian reissu kerryttää aina kilon verran painoa.

He kävelevät paljon?

Osa varmaan kävelee, osa ei? Ehkä geeniperimä on erilainen, ehkä ruokailurytmi ja määrät on järkevämpiä? 

Vierailija
20/64 |
23.01.2025 |
Näytä aiemmat lainaukset

No voi, voi.