Onko itsetehdyt Runebergin leivokset parempia kuin kaupan/konditorian?
Kommentit (50)
Jos osaa tehdä niin ovat todella paljon parempia.
Vierailija kirjoitti:
Itsetehtyihin leivoksiin saa laitettua alkoholipitoista rommia eikä mitään esanssia. Eli ovat parempia.
Ei siihen alunperin rommi ole kuulunut. Siihen on kuulunut punssi ja sitä on imeytetty vasta kypsään leivonnaiseen.
Ei. Sama koskee laskiaispullia. Paljon parempia tehdasvalmisteisina.
Itse tehdyt on parempia kuin useimmat kaupan versiot, mutta kyllä niitä huippuhyviä on kaupassakin.
Jos osaa. Jotkut myytävistä on kyllä aika lyömättömiä
Oikein hyviä, tänään tein pellillisen.
Vierailija kirjoitti:
Itse tehdyt on parempia kuin useimmat kaupan versiot, mutta kyllä niitä huippuhyviä on kaupassakin.
Mistä kaupasta saa huippuhyviä?
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Itsetehtyihin leivoksiin saa laitettua alkoholipitoista rommia eikä mitään esanssia. Eli ovat parempia.
Ei siihen alunperin rommi ole kuulunut. Siihen on kuulunut punssi ja sitä on imeytetty vasta kypsään leivonnaiseen.
No kypsinä mä ainakin ne siihen rommiin kastan. Ja joskus punssiin. Ja joskus gold stike likööriin. Ite ku tekee, niin voi valita vapaasti.
Mitäs mieltä ap itse olet, vastaisitko omaan kysymykseesi?
Riippuu ihan siitä, miten hyviä osaa tehdä. Kaupasta ja konditorioista ostettaviakin löytyy monenlaisia, toiset parempia kuin toiset.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Itse tehdyt on parempia kuin useimmat kaupan versiot, mutta kyllä niitä huippuhyviä on kaupassakin.
Mistä kaupasta saa huippuhyviä?
Valitettavasti en enää muista, kun söin vanhempieni luona viime vuonna. Äitini varmasti muistaa, mutta en jaksa sen takia soittaa. Kannattaa lukea ainesosaluetteloa hieman. Nämä oli ainakin ihan voihin leivottuja.
Runebergintortut eivät ole mitään halpoja tehdä itse. Pähkinät, mantelit, hyvä korppu/kakkujauho, viina, sellainen hillo joka kestää paistamisen ym ym.
Ja ei, niitä EI TEHDÄ mihinkään paperiseen muffinssivuokaan. Pitää olla se oikea vormu.
Vierailija kirjoitti:
Runebergintortut eivät ole mitään halpoja tehdä itse. Pähkinät, mantelit, hyvä korppu/kakkujauho, viina, sellainen hillo joka kestää paistamisen ym ym.
Ja ei, niitä EI TEHDÄ mihinkään paperiseen muffinssivuokaan. Pitää olla se oikea vormu.
Sitä hilloa ei kyllä paisteta
Se rakenne on valtavan tärkeä. Eli täytyy rouhia pähkinät ja mantelit juuri oikeanlaiseksi tai sitä ei synny. Helpommin sanottu kuin tehty. Erilaiset tehosekoittimet tekevät niistä hetkessä jauhoa tai sitten tulee epätasaisia rakeita.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Runebergintortut eivät ole mitään halpoja tehdä itse. Pähkinät, mantelit, hyvä korppu/kakkujauho, viina, sellainen hillo joka kestää paistamisen ym ym.
Ja ei, niitä EI TEHDÄ mihinkään paperiseen muffinssivuokaan. Pitää olla se oikea vormu.
Sitä hilloa ei kyllä paisteta
Paistetaan jos sitä laitetaan sinne taikinan keskelle, niinkuin usein tehdään.
Ja pienenä yksityiskohtana, se sokeripomadarinkula siinä hillon reunoilla. Ostettu pomada ei kovetu kuten pitää ja sen tekeminen itse sokerista vaatii kondiittorin kykyjä ja hyvin tarkan lämpömittarin.
Marian konditorian Runebergintortut ovat ihania.
Kaupan sellaiseen voi lisätä itse hilloa lisää (olisko se vadelma) ja joku sokerimössö.
Itsetehtyihin leivoksiin saa laitettua alkoholipitoista rommia eikä mitään esanssia. Eli ovat parempia.