Me, jotka haluamme vähentää omaa lihansyöntiä. Suosituksia hyvistä vaihtoehdoista?
Itse olen tykännyt leivän päällä lihaleikkeleen sijasta kokeilla nyt kasvipohjaisia leikkeleitä ja välillä kalaa tai kananmunaa. Ainakin Muu Roast Biif leikkele on tosi hyvää, sellaista vähän paahtopaistimaista leikkelettä. Pirkka ruohosipuli kasvisleikkele on toinen suosikkini, josta tulee hieman mieleen lauantaimakkara. Santun Seitan vegvursti taas maistuu aivan meetvurstilta. Ymmärrän, että kaikki eivät pidä näistä ns. lihankorvikkeista, mutta itselleni ne kyllä maistuvat ja suosittelen muitakin kokeilemaan rohkeasti. Olen huomannut, että näissä on paljon eroa laadussa, jotkut maistuvat aivan pahvilta, mutta jotkut toiset taas ovat tosi hyviä.
Kommentit (64)
Ei kiitos, olen mielummin sitten ilman leivänpäällysteitä ja koko leipääkin.
ootte te kyllä ihme venkoilioita :D kaikenmaailman lihaamuistuttavaa limaa ollaan valmiita syömää kun on niin pirun terveellistä
Vierailija kirjoitti:
Hummus ja rapsakat kasvikset parasta.
Joo hummus on tosi hyvää varsinkin itse tehtynä! Valmiista hummuksista olen tykännyt Pirkka Parhaat -hummuksesta, muista en niinkään. -ap
Paljon hyvää on olemassa esim valmiit kasvuspyttipannut, joita on reilun kokoisina pakasteina esim Quorn. Valmisruuista kasvislasagne on niin hyvää etten muuta söisi.
Lidlissä on Chili sin carne ja kasvisbolognese spaghettia.
Keskisuomalaiset sisarukset tekevät hyviä vege juustoja. Jopa vuohenjuustoa ja gorgonzola Muu tai oliko Möö nimellä, saa ihan Prismastakin.
Vierailija kirjoitti:
ootte te kyllä ihme venkoilioita :D kaikenmaailman lihaamuistuttavaa limaa ollaan valmiita syömää kun on niin pirun terveellistä
En usko niiden terveellisyyteen joten en aio edes sellaisia maistaa. Piste.
Vierailija kirjoitti:
ootte te kyllä ihme venkoilioita :D kaikenmaailman lihaamuistuttavaa limaa ollaan valmiita syömää kun on niin pirun terveellistä
Itse ainakin haluan vähentää lihansyöntiä ensisijaisesti ilmastosyistä, mutta kaipaan lihan makua. Kaikki nuo kasvisleikkeleethän ei välttämättä ole suolan määrän ja rasvan laadun puolesta paljon lihaa terveellisempiä, toki osa on.
Lihattomat lihatuotteet ovat pääsääntöisesti (poikkeuksiakin on) yhtä herkullisia kuin alkoholittomat viinit.
Jos haluaa hyvää kasvisruokaa niin kannattaa tehdä nimenomaan kasvisruokaa, ei liharuokaa kasviksista.
Jos haluaa vain vähentää punaisen lihan käyttöä niin jättäisin oudonmakuiset vegemeetwurstit hyllyyn ja laittaisin leivän päälle jotain muuta. Kalkkunaleike on hyvä korvike kinkkuleikkeelle ja ei sisällä punaista lihaa vaikka lihaa onkin. Myös edellä mainittu hummus on hyvä. Sekaan vaikka rapea salaatti ja paprikatikkuja ja pannulla paistettu halloumi juuston viipale.
Jauhelihan korvaaminen valmiilla soijarouheella on myös hyvä konsti. Maussa ei huomaa esim spaghettikastikkeessa että onko soijaa vai jauhelihaa. Proteiinia saa molemmista.
Sitten voi myös tehdä niin, että korvaa osan reseptin lihasta kasviksilla. Jos viiden hengen pastakastikkeeseen on aiemmin mennyt vaikka 700g paketti jauhelihaa, niin kokeile laittaa siitä vain puolet ja tilalle vastaava määrä kasviksia. Monessa tapauksessa makukin paranee ja samalla ruuasta tulee puoli-kasvisruoka.
Vierailija kirjoitti:
Xtra nugetit ja Xtra kalapuikot, muuhun ei ole varaa 🥹
Xtran kalapuikot ainakin on hyviä. Finduksen kalliit kalapuikot hajosivat, olivat ihan vetelää mössöä. Ja ihan törkeän hintaisia.
Myös Kmenun ranskalaiset ovat hyviä, vaikka ovat edullisia. Kilo maksaa vain n. 1,50 euroa.
Lihan makua ja koostumusta jos haluaa, niin Juicy Marbles kasvispihvi on tosi hyvää (kylläkin tosi kallista), samoin MUU Pepper Steak ja Beyond Meat -pihvi.
hummus on hyvä
Niin on, mutta en keksi sille mitään muuta käyttöä kuin tuoreitten ja kypsien kasvisten dippinä käyttäminen.
Esim. ruisleivälle se ei sovi. Eikä oikein mihinkään.
Leivän päällä on hyvää paputahna kidneypavuista ja aurinkokuivatuista tomaateista. Kumpiakin aineksia laitetaan yhtä paljon, tilkka aurinkokuivatun tomaatin öljyä ja soseutetaan tahnaksi sauvasekoittimella.
Kannatan luonnon monimuotoisuutta. Kun karjankasvatus Suomessa loppuu, loppuvat myös niittykasveille sopivat alueet ja niityillä elävät hyönteiset. Joku vapaaehtoisten niittopartio ei riitä, tarvitaan myös lehmänlantaa.
Muutaman vuoden kuluttua on tarjolla apilaa ja timoteitä myös leivän päälle.
Laitan hitokseen juustoa kun kerran meetvurstia tai salamia ei saa laittaa enää leivällekään.
Hummus ja rapsakat kasvikset parasta.