Miksi einesmakaronilaatikko on epäterveellistä ja prosessoitua?
Mutta samoista aineksista kotona valmistettu makaronilaatikko on hyvää ja terveellistä kotiruokaa.
Kommentit (46)
Mistä olet saanut päähäsi, että se olisi epäterveellistä? Joskus sianmaksassa oli liikaa jotain, mutta sekin on historiaa ja einesmaksalaatikoissa on kai enimmäkseen naudan maksaa.
Vierailija kirjoitti:
Mistä olet saanut päähäsi, että se olisi epäterveellistä? Joskus sianmaksassa oli liikaa jotain, mutta sekin on historiaa ja einesmaksalaatikoissa on kai enimmäkseen naudan maksaa.
Järkihän tuon jo sanoo! Prosessoitu on epäterveellistä. Et ole lukenut uutisia?
Ehkä tuossa on kyse lähinnä valkoisen hiilihydraatin, kovan rasvan ja suolan korkeasta määrästä.
Kotiruoka voi olla mitä vain, ei välttämättä aivan samoista aineksista samassa suhteessa valmistettua. Itse ainakin käytän täysjyväpastaa, kasviöljyä ja vähemmän natriumpitoista mineraalisuolaa. Varsin usein laitan makaronilaatikkoon vähärasvaisen jauhelihan lisäksi myös karkeaksi raastettua porkkanaa, sipulia ja soijarouhetta, niin kuitupitoisuus nousee. Toki kotiruoastakin saa toisenlaisilla valinnoilla yhtä epäterveellistä kuin einekset.
Makaronin valkoinen vehnä on eri asia kuin ranskanleipä.
Se on jauhenliha, pestynä tottakai.
Hyvä, kun kysyit, lisään oitis ostoslistaan.
Vierailija kirjoitti:
Makaronin valkoinen vehnä on eri asia kuin ranskanleipä.
Kotona tehty leipä on terveellistä.
Näitä ns. prosessoitujahan on syöty koulussakin iät ja ajat sekä monilla kotonakin.
Einesruuissa on usein jotain säilöntäaineita tai muita lisäaineita.
Reipas ja tunnollinen lammas kirjoitti:
Einesruuissa on usein jotain säilöntäaineita tai muita lisäaineita.
Halvimmissa joo, mutta vähänkään laadukkaammissa ainesluettelo on samanlainen kuin itse valmistaisi kotona.
Vierailija kirjoitti:
Reipas ja tunnollinen lammas kirjoitti:
Einesruuissa on usein jotain säilöntäaineita tai muita lisäaineita.
Halvimmissa joo, mutta vähänkään laadukkaammissa ainesluettelo on samanlainen kuin itse valmistaisi kotona.
Saarioisten makaronilaatikko on varmaan halvimpia joita löytyy. Aikamoinen lisäainepommi.
Makaroni (vehnä), vesi, laktoositon maitojuoma, naudanliha 17 % (Suomi), kananmuna, laktoositon kuohukerma, jodioitu suola, valkopippuri.
Vierailija kirjoitti:
Reipas ja tunnollinen lammas kirjoitti:
Einesruuissa on usein jotain säilöntäaineita tai muita lisäaineita.
Halvimmissa joo, mutta vähänkään laadukkaammissa ainesluettelo on samanlainen kuin itse valmistaisi kotona.
Älä valehtele.
Media ja heidän haastattelemat asiantuntijat tykkäävät tehdä kaikesta mustavalkoista, koska sillä saa enemmän klikkejä ja huomiota. Kotiruoka ei ole aina terveellistä eikä einesruoka ole aina prosessoitua ja epäterveellistä. Myös kotiruoka on useimmiten prosessoitua, joten "prosessoitu ruoka" sinänsä on hyvin epämääräinen käsite. Voisi käyttää myös maalaisjärkeä, jos kotona tekee makaronilaatikon niin millä tavalla se eroaa siitä että se makaronilaatikko tehdään samoista aineista tehtaassa? Entä jos se tehdään suurtalouskeittiössä ja pakataan muovirasiaan kuljetusta varten, onko se silloin kotiruokaa vai teollista ruokaa? Useimmilla menee varmaan sekaisin prosessoitu ja ultraprosessoitu, joista ultraprosessoitu on säilöntä- ja lisäaineilla kyllästettyä.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Mistä olet saanut päähäsi, että se olisi epäterveellistä? Joskus sianmaksassa oli liikaa jotain, mutta sekin on historiaa ja einesmaksalaatikoissa on kai enimmäkseen naudan maksaa.
Järkihän tuon jo sanoo! Prosessoitu on epäterveellistä. Et ole lukenut uutisia?
Eikö se kotiruokakin ole prosessoitua. Kukapa raakoja makaroneja ja raakaa jauhelihaa söisi?
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Mistä olet saanut päähäsi, että se olisi epäterveellistä? Joskus sianmaksassa oli liikaa jotain, mutta sekin on historiaa ja einesmaksalaatikoissa on kai enimmäkseen naudan maksaa.
Järkihän tuon jo sanoo! Prosessoitu on epäterveellistä. Et ole lukenut uutisia?
Eikö se kotiruokakin ole prosessoitua. Kukapa raakoja makaroneja ja raakaa jauhelihaa söisi?
Makaroni on sellaisenaankin prosessoitua, joten kotona ei ole mahdollista tehdä prosessoimatonta makaronilaatikkoa.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Mistä olet saanut päähäsi, että se olisi epäterveellistä? Joskus sianmaksassa oli liikaa jotain, mutta sekin on historiaa ja einesmaksalaatikoissa on kai enimmäkseen naudan maksaa.
Järkihän tuon jo sanoo! Prosessoitu on epäterveellistä. Et ole lukenut uutisia?
Eikö se kotiruokakin ole prosessoitua. Kukapa raakoja makaroneja ja raakaa jauhelihaa söisi?
Jos syö prosessoimatonta ruokaa niin ei silloin voi syödä makaronia ja jauhelihaa vaan on rouskutettava viljaa suoraan pellosta ja haukattava hampaillaan raakaa lihaa suoraan ruhosta.
Siis eihän makaronilaatikko ole millään tavalla terveellistä, oli tehty missä vaan?
Kuitenkin teollinen on huomattavasti huonompi vaihtoehto. Prosessoinnissa ruokaan lisätään sokeria ja suolaa vuoronperään, lisäksi ruoka käsitellään säilöntäaineella.
Reipas ja tunnollinen lammas kirjoitti:
Einesruuissa on usein jotain säilöntäaineita tai muita lisäaineita.
Ei ole
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Reipas ja tunnollinen lammas kirjoitti:
Einesruuissa on usein jotain säilöntäaineita tai muita lisäaineita.
Halvimmissa joo, mutta vähänkään laadukkaammissa ainesluettelo on samanlainen kuin itse valmistaisi kotona.
Saarioisten makaronilaatikko on varmaan halvimpia joita löytyy. Aikamoinen lisäainepommi.
Makaroni (vehnä), vesi, laktoositon maitojuoma, naudanliha 17 % (Suomi), kananmuna, laktoositon kuohukerma, jodioitu suola, valkopippuri.
Toi on ihan totta. Joissain valmisruuissa on aineita, mitä kotikeittiössä ei laiteta, mutta ei kaikissa. Jos on samat raaka-aineet kuin mitä laittaisi itsetekemäänsäkin, niin ihan samahan se silloin on.
Kysynpä vaan