Apua apua kauhea paniikki. Meille on tulossa hienoja vieraita viikonloppuja eikä tiedetä, mitä tarjotaan.
Miehen kaukaisia sukulaisia. Pariskunta lääkäri nainen ja suuren firman omistava mies. Meillä on kauheet paineet, ettei nolata itseämme. Normaalisti tarjottaisiin lehtipihviä ja ranuja tai uunikalaa ja pottumuusia. Nyt ei taida edes lohi riittää. Nyt hienoja ja kalliita ruokia kehiin. Hinnalla ei ole väliä voin vinguttaa luottokorttia, mutta en halua nolata itseäni.. laittakaa vinkki pääruoka, alkupruoka. Kertokaa ainekset tarkkaan.
Kommentit (123)
Alkuruoka sinisimpukoita ja vihersalaattia.
Pääruoka: tartar pihvi ja pariisin perunoita. Punajuurisalaatti.
Jälkiruoka: punssirahka ja sveitsiläistä suklaaata päälle.
Tän lisäksi vähintään 100€ viini pöytään.
Vierailija kirjoitti:
Vie hienoon ravintolaan, pääset helpommalla.
Ei käy. Liian kallista.
Ap
Vierailija kirjoitti:
Alkuruoka sinisimpukoita ja vihersalaattia.
Pääruoka: tartar pihvi ja pariisin perunoita. Punajuurisalaatti.
Jälkiruoka: punssirahka ja sveitsiläistä suklaaata päälle.
Tän lisäksi vähintään 100€ viini pöytään.
Hah. Sulla ei oo selvästi mitään tajua hienostuneesta ruuasta. Yhdistelet vain ruokia joita tiedät hienoiksi. Ei sovi ollenkaan yhteen.
:D
En minä noista vieraista panikoisi. Jos tulisi kokki syömään, voisin hiukan miettiä, kelpaavatko pöperöni ammattilaiselle.
Rikkaat arvostavat satokausituotteita
Samettinen kurpitsakeitto alkuruoaksi
Paistettu arven sienipedillä
Omenapaistos mascarponekermalla
Joo ja tehkää nyt jotain kotitartaria ja siitä sitten lääkärille EHEC-bakteeri niin hyvä tulee!
Suvussani on paljon lääkäreitä ja heidän mieliruokiaan ovat monet suomalaiset perinneruoat, joiden tekoon menee paljon aikaa. Esimerkiksi hernekeitto, johon on raastettu hienolla terällä porkkanaraastetta tai karjalanpaisti.
Heistä jokainen on julkisella puolella töissä ja siten heillä on pitkiä päivystyksiä. Aikaa tehdä perinneherkkuja ei ole, koska puolisokin on töissä ja harvemmin ehtivät yhdessä syödä sitä toisen lämmityskerran hernekeittoa ja juustoleipä yhdessä keskenään.
Voi toki olla niin, että maalaisuus ei ole lähtenyt sukulaisistani edes kaupungissa elettyjen vuosikymmenten aikana ja siksi tuollaiset ruoat ja marjakiisseli kermavaahdon kanssa ovat niitä parhaita herkkuja heidän mielestään. Olin teininä heillä kesätöissä lapsenvahtina ja siten tiedän, että mikä heille ihan oikeasti maistui.
Mnne se teidän ekakertalaisten sienestäjien sienireissu nyt unohtui?
Teet takuuvarmaa hyvää ruokaa jota osaat tehdä. Lohi ja oikeista perunoista tehty muusi kuulostaa ihan hyvältä. Siihen jotain lisuketta. Alkuun joku hyvä keitto. Jälkkäriksi kanssa joku takuuvarma onnistuja. Ja tosiaan, allergiat huomioon.
Siis HYVÄÄ ruokaa, hienous on toisarvoista.
Hienot tittelit ei tarkoita aina niin hienoa. Tiedän lääkärin, joka ei osaa edes perunoita keittää...
Jotain klassista kotiruokaa minkä osaatte tehdä hyvin ja itsekin tykkäätte aidosti.
Vierailija kirjoitti:
Vie hienoon ravintolaan, pääset helpommalla.
Toimitusjohtajat saavat työelämässään kyllästymispisteeseen saakka käydä ravintoloissa syömässä. Heille kannattaa tarjota jotain sellaista, jota harvemmin saa ravintolasta. Ehdotan vanhan ajan silakkalaatikkoa punajuuriraasteen ja kurkkusiivujen kera.
No kolmenlaisia leikkeleitä nyt ainakin. Sitähän se toimitusjohtajamieskin aina mammalle tuo.
Alkupalaksi rapukeitto
Pääruoaksi kampelaa tartar-kastikkeella ja pariisinperunoilla + vihersalaatti
Jälkiruoaksi uunipäärynöitä ja jäätelöä (ei halvinta)
Tulevatko syömään vai vain käymään? Viipyvätkö koko viikonlopun vai vain yhden illan? Miksi ylipäätään tulevat teille (syömään?) jos ovat kaukaisia sukulaisia, joita ette ilmeisesti edes tunne?
Se että ihminen on varakas ja/tai koulutettu ei kerro vielä mitään ruokamieltymyksistä tai hyvän ruoan päälle ymmärtämisestä. Mitä jos kysyisit heiltä suoraan onko ruokarajoitteita tai -mieltymyksiä ja etenisit sen pohjalta? Aiemmin annettu vinkki satokauden tarjottavista on hyvä. Tsekkaa vaikka muutama laadukkaan ravintolan syysmenu ja hae sieltä inspiraatiota. Ainakin sienet, juurekset ja joku pitkään haudutettu lihapata ovat varmoja ja helppoja valmistettavia. Jälkiruoaksi jotain omenasta tai puolukoista.
Vie hienoon ravintolaan, pääset helpommalla.