Jos ruisleipä kerta on niin hiton terveellistä, niin miksi sitä ei syödä joka puolella maailmaa?
Rukiin puutteesta se ei ainakaan johdu. Esim p-amerikassa on kyllä ruisleipää, mutta vaaleaa.
Eli Suomalaisille taas uskotellaan jotain, mikä ei pidä ollenkaan paikkaansa. Vrt. maito.
Kommentit (157)
Se onkin vain se SUOMALAINEN RUIS joka on terveellistä!
Ruisleivän terveysvaikutuksethan kumottu.
Se on herkullista, muttei niin terveellistä kuitenkaan.
Muut ei halua piereskellä jatkuvasti.
Vierailija kirjoitti:
Ruisleivän terveysvaikutuksethan kumottu.
Ei varmasti ole suomalaisen rukiin osalta.
Onko ruis oikeasti vaaleaa USA:ssa vai onko se valkaistu, jotta menee paremmin jenkeille kaupaksi?
Jos oikeasti vaaleaa ruista on, kyllä kai täälläkin sellaiselle riittäisi asiakkaita.
Kyllä USAssa syödään rukiista tehtyä leipää, mutta se ei ole hapanjuureen tehtyä ja ei pelkkää ruista, vasn siinä on myös muuta/ muita viljoja.
Niillä on siellä omat viljansa mitä syövät, ei ruis kasva missä vain.
Vierailija kirjoitti:
Kyllä USAssa syödään rukiista tehtyä leipää, mutta se ei ole hapanjuureen tehtyä ja ei pelkkää ruista, vasn siinä on myös muuta/ muita viljoja.
95% vehnää.
Vierailija kirjoitti:
Ruisleivän terveysvaikutuksethan kumottu.
Ainoa "väite" mikä on hyväksytty on, että se lisää paskan määrää. Tosin en tiedä onko se edes terveellistä :)
Totta. Riippuu tosin leivästä, siihen ei haluta siirappia tai hiivaa, eikä liikaa jauhotusta pohjaan. Parasta on jos on täysjyvää siinä. Auttaa verensokeria pysymään tasaisena. Pelkällä vaalealla viljalla olisi varmaan jo moni kuollut. Kohtuus kaikessa tosin.
Mistä keksit että se olisi terveellistä? Kaikki hiilari on epäterveellistä.
Suomalainen valoisissa öissä kasvanut ruis on ihan oma juttunsa, sitä ei ole missään muualla maailmassa. On todettu jopa sydänterveelliseksi ruoaksi ihmiselle!
Vierailija kirjoitti:
Kyllä USAssa syödään rukiista tehtyä leipää, mutta se ei ole hapanjuureen tehtyä ja ei pelkkää ruista, vasn siinä on myös muuta/ muita viljoja.
Eipä noista kaupankaan ruisleivistä suurinta osaa ole juureen tehty. Puolet vehnää suosituimmissa.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Ruisleivän terveysvaikutuksethan kumottu.
Ei varmasti ole suomalaisen rukiin osalta.
Kyllä on, etkö seuraa aikaasi.
Onko xtran valkoinen paahtoleipä terveellistä?
Vierailija kirjoitti:
Suomalainen valoisissa öissä kasvanut ruis on ihan oma juttunsa, sitä ei ole missään muualla maailmassa. On todettu jopa sydänterveelliseksi ruoaksi ihmiselle!
Voihan sitä todeta. Eri asia sitten onko se totta. Miten Italialaiset ovat tulleet toimeen pelkällä valkoisella vehnäjauholla?
Vierailija kirjoitti:
Suomalainen valoisissa öissä kasvanut ruis on ihan oma juttunsa, sitä ei ole missään muualla maailmassa. On todettu jopa sydänterveelliseksi ruoaksi ihmiselle!
Öööh onhan Ruotsissa ihan samat olosuhteet
Miksi aloittaja kuvittelee että terveellisyys ohjaa ihmisten ruokailutottumuksia?
Makeaa höttöä sen olla pitää.
Onhan tietysti joka puolella terveydestä kiinnostuneita, mutta terveellisyyden nimiin vannoo niin moni tuote. Suomalainen hapanleipä maistuu vain sen suussa joka on lapsesta lähtien siihen tottunut. Ellei ruistaikinaa hapateta, ei siitä hyvää leipää tule.
Koska pulla ja leivokset on parempia makuaistille.