Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Te joilla on aina itseleivottua leipää, millainen leipomisrutiini?

Vierailija
15.07.2024 |

Tarttis alkaa leipoo leipää kun rahat on tosi vähissä, mutta mulle leipominen on ollut semmoinen "pari kertaa vuodessa" -hupijuttu. Jos nyt onnistuis jotenkin alkaa leipoo reippaammin. Ohjettakin saa vinkata. Miten leipoa viisihenkiselle perheelle mahdollisimman tehokkaasti ja yksinkertaisesti?

Kommentit (64)

Vierailija
1/64 |
15.07.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Laitan illalla aineet koneeseen ja herään aamulla uunituoreen leivän tuoksuun.

Vierailija
2/64 |
15.07.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Laitan illalla aineet koneeseen ja herään aamulla uunituoreen leivän tuoksuun.

Onko koneen pesu millainen homma?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/64 |
15.07.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Sämpylät on helppoja, niihin voi nakata sekaan kaikkea mitä on jäänyt ylimääräiseksi kuten jugurtit, hiukan vanhat maidot, pestopurkin tai juustoraasteen jämät, nahistuneet porkkanat, kaurapuuron loput jne. 

Vierailija
4/64 |
15.07.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Laitan illalla aineet koneeseen ja herään aamulla uunituoreen leivän tuoksuun.

Leipäkone! Tulee ihan nuoruus mieleen!😄👍

Vierailija
5/64 |
15.07.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tarvitset leivinuunin.

Vierailija
6/64 |
15.07.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Laitan illalla aineet koneeseen ja herään aamulla uunituoreen leivän tuoksuun.

Onko koneen pesu millainen homma?

 

Astianpesukoneessa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/64 |
15.07.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Tarvitset leivinuunin.

Meillä on. Nyt kesällä ei viitti lämmittää kun kuumenee talo.

Vierailija
8/64 |
15.07.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Nopeinta on tehdä teeleipiä tai rieskoja leivinjauheella, mutta ne ovat jo samana iltana aika kivikovia. Sitten toisena ääripäänä on juurileipä, jossa on monenlaisia väsäämisvaiheita. Hiivalla kohotettava leipä on jotain siitä väliltä. 

 

Miten usein olisit valmis leipomaan?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/64 |
15.07.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Laitan illalla aineet koneeseen ja herään aamulla uunituoreen leivän tuoksuun.

Onko koneen pesu millainen homma?

 

Astianpesukoneessa.

Okei, se ois kyllä hyvä! Osaatko sanoa että miksi ihmiset ei enempää suosi noita leipäkoneita, onko niissä joku juttu että jää käyttämättä? Torissakin näkyy pilvin pimein pari kertaa käytettyjä. Alkoi tosiaan kiinnostaa tuo kone

Vierailija
10/64 |
15.07.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Nopeinta on tehdä teeleipiä tai rieskoja leivinjauheella, mutta ne ovat jo samana iltana aika kivikovia. Sitten toisena ääripäänä on juurileipä, jossa on monenlaisia väsäämisvaiheita. Hiivalla kohotettava leipä on jotain siitä väliltä. 

 

Miten usein olisit valmis leipomaan?

Arki on pienten lasten kanssa aika täyteläistä, joten varmaan kerran viikossa ehtisin kunnolla tehdä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/64 |
15.07.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Sämpylät on helppoja, niihin voi nakata sekaan kaikkea mitä on jäänyt ylimääräiseksi kuten jugurtit, hiukan vanhat maidot, pestopurkin tai juustoraasteen jämät, nahistuneet porkkanat, kaurapuuron loput jne. 

Sama leivänkin kanssa. Minä siis alustan taikinan ja kun se on kohonnut, pyöritän siitä sitten fiiliksen mukaan joko sämpylöitä tai pari kolme leipää. Meillä kahden hengen talous, eli teen neljänneslitran taikinan käsin alustaen. Siitä tulee justiin yksi pellillinen sämpylöitä.

Vierailija
12/64 |
15.07.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Minä teen perus arjessa kerran viikossa 2 ruisleipää. Juuri on aina valmiina jääkaapissa/pakkasessa. Lauantaina taikina tekeentymään ja sunnuntaina uuniin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/64 |
15.07.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Jos/kun aloittaja etsii säästökohteita niin aika paljon on isompia ja tehokkaampia kuin itse leipominen. Suosittelen ensin pitämään useamman viikon ajan kirjaa ihan kaikesta mihin menee rahaa. Ihan vaikka ruutuvihkoon, euron tarkkuudella. Sieltä löytyy. 

Vierailija
14/64 |
15.07.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Jos/kun aloittaja etsii säästökohteita niin aika paljon on isompia ja tehokkaampia kuin itse leipominen. Suosittelen ensin pitämään useamman viikon ajan kirjaa ihan kaikesta mihin menee rahaa. Ihan vaikka ruutuvihkoon, euron tarkkuudella. Sieltä löytyy. 

Voi kuule, kaikessa muussa on säästetty jo, mutta leipää en ole vielä jaksanut alkaa tekemään. Meillä menee päivässä 1-2 pussia leipää, niin säästää siinäkin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/64 |
16.07.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Teen sämpylätaikinan illalla jääkaappiin, aamulla paistan. Taikina riittää 2 päiväksi. Tai sitten paistan kerralla isomman satsin ja pakastan

Vierailija
16/64 |
16.07.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Jos/kun aloittaja etsii säästökohteita niin aika paljon on isompia ja tehokkaampia kuin itse leipominen. Suosittelen ensin pitämään useamman viikon ajan kirjaa ihan kaikesta mihin menee rahaa. Ihan vaikka ruutuvihkoon, euron tarkkuudella. Sieltä löytyy. 

Voi kuule, kaikessa muussa on säästetty jo, mutta leipää en ole vielä jaksanut alkaa tekemään. Meillä menee päivässä 1-2 pussia leipää, niin säästää siinäkin.

Kokeile välillä näkkäriä. Koulunäkki on käytännössä edullisinta.

Vierailija
17/64 |
16.07.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Teen ketosiemenleipää aina silloin tällöin kaksi vuokallista kerrallaan. Viipaloin ne valmiiksi pakkaseen. Kestää pitkään, kun syön vaan yhden viipaleen päivässä enkä edes joka päivä syö. 

Vierailija
18/64 |
16.07.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Teen ketosiemenleipää aina silloin tällöin kaksi vuokallista kerrallaan. Viipaloin ne valmiiksi pakkaseen. Kestää pitkään, kun syön vaan yhden viipaleen päivässä enkä edes joka päivä syö. 

Sori, en lukenut viestiä ihan loppuun asti. Tämä ei tietenkään ole hyvä ohje viiden hengen perheelle. Kalliiksi tulisi. 

Vierailija
19/64 |
16.07.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Laitan illalla aineet koneeseen ja herään aamulla uunituoreen leivän tuoksuun.

Lue käyttöohjeet. "Ei saa jättää ilman valvontaa"!

Vierailija
20/64 |
16.07.2024 |
Näytä aiemmat lainaukset

Teen parina iltana viikossa taikinan jääkaappiin ja paistelen siitä airfryerissa joka aamu sen päivän tarpeisiin.