Te joilla on aina itseleivottua leipää, millainen leipomisrutiini?
Tarttis alkaa leipoo leipää kun rahat on tosi vähissä, mutta mulle leipominen on ollut semmoinen "pari kertaa vuodessa" -hupijuttu. Jos nyt onnistuis jotenkin alkaa leipoo reippaammin. Ohjettakin saa vinkata. Miten leipoa viisihenkiselle perheelle mahdollisimman tehokkaasti ja yksinkertaisesti?
Kommentit (64)
Vierailija kirjoitti:
Laitan illalla aineet koneeseen ja herään aamulla uunituoreen leivän tuoksuun.
Onko koneen pesu millainen homma?
Sämpylät on helppoja, niihin voi nakata sekaan kaikkea mitä on jäänyt ylimääräiseksi kuten jugurtit, hiukan vanhat maidot, pestopurkin tai juustoraasteen jämät, nahistuneet porkkanat, kaurapuuron loput jne.
Vierailija kirjoitti:
Laitan illalla aineet koneeseen ja herään aamulla uunituoreen leivän tuoksuun.
Leipäkone! Tulee ihan nuoruus mieleen!😄👍
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Laitan illalla aineet koneeseen ja herään aamulla uunituoreen leivän tuoksuun.
Onko koneen pesu millainen homma?
Astianpesukoneessa.
Vierailija kirjoitti:
Tarvitset leivinuunin.
Meillä on. Nyt kesällä ei viitti lämmittää kun kuumenee talo.
Nopeinta on tehdä teeleipiä tai rieskoja leivinjauheella, mutta ne ovat jo samana iltana aika kivikovia. Sitten toisena ääripäänä on juurileipä, jossa on monenlaisia väsäämisvaiheita. Hiivalla kohotettava leipä on jotain siitä väliltä.
Miten usein olisit valmis leipomaan?
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Laitan illalla aineet koneeseen ja herään aamulla uunituoreen leivän tuoksuun.
Onko koneen pesu millainen homma?
Astianpesukoneessa.
Okei, se ois kyllä hyvä! Osaatko sanoa että miksi ihmiset ei enempää suosi noita leipäkoneita, onko niissä joku juttu että jää käyttämättä? Torissakin näkyy pilvin pimein pari kertaa käytettyjä. Alkoi tosiaan kiinnostaa tuo kone
Vierailija kirjoitti:
Nopeinta on tehdä teeleipiä tai rieskoja leivinjauheella, mutta ne ovat jo samana iltana aika kivikovia. Sitten toisena ääripäänä on juurileipä, jossa on monenlaisia väsäämisvaiheita. Hiivalla kohotettava leipä on jotain siitä väliltä.
Miten usein olisit valmis leipomaan?
Arki on pienten lasten kanssa aika täyteläistä, joten varmaan kerran viikossa ehtisin kunnolla tehdä.
Vierailija kirjoitti:
Sämpylät on helppoja, niihin voi nakata sekaan kaikkea mitä on jäänyt ylimääräiseksi kuten jugurtit, hiukan vanhat maidot, pestopurkin tai juustoraasteen jämät, nahistuneet porkkanat, kaurapuuron loput jne.
Sama leivänkin kanssa. Minä siis alustan taikinan ja kun se on kohonnut, pyöritän siitä sitten fiiliksen mukaan joko sämpylöitä tai pari kolme leipää. Meillä kahden hengen talous, eli teen neljänneslitran taikinan käsin alustaen. Siitä tulee justiin yksi pellillinen sämpylöitä.
Minä teen perus arjessa kerran viikossa 2 ruisleipää. Juuri on aina valmiina jääkaapissa/pakkasessa. Lauantaina taikina tekeentymään ja sunnuntaina uuniin.
Jos/kun aloittaja etsii säästökohteita niin aika paljon on isompia ja tehokkaampia kuin itse leipominen. Suosittelen ensin pitämään useamman viikon ajan kirjaa ihan kaikesta mihin menee rahaa. Ihan vaikka ruutuvihkoon, euron tarkkuudella. Sieltä löytyy.
Vierailija kirjoitti:
Jos/kun aloittaja etsii säästökohteita niin aika paljon on isompia ja tehokkaampia kuin itse leipominen. Suosittelen ensin pitämään useamman viikon ajan kirjaa ihan kaikesta mihin menee rahaa. Ihan vaikka ruutuvihkoon, euron tarkkuudella. Sieltä löytyy.
Voi kuule, kaikessa muussa on säästetty jo, mutta leipää en ole vielä jaksanut alkaa tekemään. Meillä menee päivässä 1-2 pussia leipää, niin säästää siinäkin.
Teen sämpylätaikinan illalla jääkaappiin, aamulla paistan. Taikina riittää 2 päiväksi. Tai sitten paistan kerralla isomman satsin ja pakastan
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Jos/kun aloittaja etsii säästökohteita niin aika paljon on isompia ja tehokkaampia kuin itse leipominen. Suosittelen ensin pitämään useamman viikon ajan kirjaa ihan kaikesta mihin menee rahaa. Ihan vaikka ruutuvihkoon, euron tarkkuudella. Sieltä löytyy.
Voi kuule, kaikessa muussa on säästetty jo, mutta leipää en ole vielä jaksanut alkaa tekemään. Meillä menee päivässä 1-2 pussia leipää, niin säästää siinäkin.
Kokeile välillä näkkäriä. Koulunäkki on käytännössä edullisinta.
Teen ketosiemenleipää aina silloin tällöin kaksi vuokallista kerrallaan. Viipaloin ne valmiiksi pakkaseen. Kestää pitkään, kun syön vaan yhden viipaleen päivässä enkä edes joka päivä syö.
Vierailija kirjoitti:
Teen ketosiemenleipää aina silloin tällöin kaksi vuokallista kerrallaan. Viipaloin ne valmiiksi pakkaseen. Kestää pitkään, kun syön vaan yhden viipaleen päivässä enkä edes joka päivä syö.
Sori, en lukenut viestiä ihan loppuun asti. Tämä ei tietenkään ole hyvä ohje viiden hengen perheelle. Kalliiksi tulisi.
Vierailija kirjoitti:
Laitan illalla aineet koneeseen ja herään aamulla uunituoreen leivän tuoksuun.
Lue käyttöohjeet. "Ei saa jättää ilman valvontaa"!
Teen parina iltana viikossa taikinan jääkaappiin ja paistelen siitä airfryerissa joka aamu sen päivän tarpeisiin.
Laitan illalla aineet koneeseen ja herään aamulla uunituoreen leivän tuoksuun.