Lue keskustelun säännöt.
Saaristolaisleivän teosta kysymys
18.12.2023 |
Ohjeessa on 0,5dl siirappia ja 1,5 dl vettä leivän valeluun. Käytänkö sen kaiken vai valelen pintaan sen verran kuin sitä sutiin tarttuu? Ja kun vuoassa tehdään niin ilmeisesti pelkkä pinta valellaan? Kiitos jos joku osaisi pikaisesti vastata!
Kommentit (6)
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Jos et ole saaristolainen, sinulla ei ole oikeutta tehdä saaristolaisleipää. Leivo jotain oman kulttuurisi pullaa.
Ei lue ohjeessa muuta kuin käsketään sivellä tunnin paiston jälkeen ja uudestaankun leivät valmiita.
ap
Itse en valele ollenkaan mutta paiston puolivälissä laitan leivinpaperin leipien päälle, etteivät pala. Yleensäkin sovellan ruokaohjeita, enkä noudata niitä kirjaimellisesti.
Kahteen isoon tai kolmeen pienempään leipään tuo määrä.
ap