Miten te saatte jauhelihakastikkeeseen makua?
Mausteita heitetty vaikka kuinka ja maistuu vaan jauhoilta. Mitä teen väärin??
Kommentit (122)
Jauheliha pitää ensinnäkin Ruskistaa, ei keittää.
Laitan yleensä, lorauksen soijaa, tomaattipyrettä, pippuria myllystä, himalajan suolaa, savupaprikaa, härän fondia loraus.
Teetkö ruskean kastikkeen?
Voita runsaasti, kunnon paahto jauhoihin, lihaliemikuutio/fondi, maustepippuria, mustapippuria, sipulijauhetta, soijaa.
Voi halutessaan lisätä hieman kermaa tuomaan pyöreyttä makuun.
Ja tietysti hyvin paistetut ja maustettu jauheliha.
Kyllä meillä ainakin on erittäin maukasta.
Tomaattiseen versioon myös ketsuppia, soijaa ja Worchestershire-katsiketta, mutta nyt taidettiin ehkä puhua sellaisesta ruskean kastikkeen näköisestä? Sitä ei meillä tehdä.
Ensinnäkin kastikkeen pitää antaa hautua jotta jauho turpoaa ja kypsyy - raaka jauho todellakin maistuu jauholta. Itse laitan sit puolikkaan liha- ja puolikkaan kasvisliemikuution. Molempia, jotta maku on syvempi eikä niin liemikuutiomainen.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Teetkö ruskean kastikkeen?
Voita runsaasti, kunnon paahto jauhoihin, lihaliemikuutio/fondi, maustepippuria, mustapippuria, sipulijauhetta, soijaa.
Voi halutessaan lisätä hieman kermaa tuomaan pyöreyttä makuun.
Ja tietysti hyvin paistetut ja maustettu jauheliha.
Kyllä meillä ainakin on erittäin maukasta.
Muista kappalejako! Onko kirjoitettu jääkaspin oveen?
Muista oikeinkirjoitus! Tarkista aina ennen lähettämistä.
Nykyajan masuteet tai jauheliha ei ole enää niin maukasta kuin viime vuosisadalla. Itsekin tuntuu että joutuu hetiiää ämpärillesen mausteita välillä. Suosittelen sipulin ja valkosipulin lisäksi lihaliemikuutio ja siihen päälle sitten jotain pippureita ja suolaa. Jos ei maistu nin sitten heitä vaik kuminaa, chililastuja, korianteeria ja ehkä sinappii ja sitä rataa.
Vierailija kirjoitti:
Ensinnäkin kastikkeen pitää antaa hautua jotta jauho turpoaa ja kypsyy - raaka jauho todellakin maistuu jauholta. Itse laitan sit puolikkaan liha- ja puolikkaan kasvisliemikuution. Molempia, jotta maku on syvempi eikä niin liemikuutiomainen.
Joo, todellakin pitää keittää riittävästi sitä kastiketta, muuten se jauho maistuu jauholle.
Googlaa ragu niin löytyy kastikkeeseen maku.
Laita ranskalaista sipulikeittoainekset. Muuta ei tarvita ja se maustaa jauhelihan täydelliseksi.
Älä laita jauhoja.
Mä teen bolognesen tai kermaisen jauhelihakastikkeen suurustamatta, en siis mitään kamalaa ruskeaa kastiketta.
Yrttejä, sipulia, valkosipulia, tomaattipyrettä jne. Vaikka lihafondia. Aina on herkullista
Vierailija kirjoitti:
Tomaattiseen versioon myös ketsuppia, soijaa ja Worchestershire-katsiketta, mutta nyt taidettiin ehkä puhua sellaisesta ruskean kastikkeen näköisestä? Sitä ei meillä tehdä.
Alapeukku. Huono ohje?
Hieman siirappia leikkaa kitkeryyttä, lisäksi käytän kasvisliemikuutiota.
Jauhelihan on oltava sikanautaa. Ei pelkkää nautaa. Ja rasvaista. Voita, sipulia ja lihaliemikuutio ja mustapippuria myllystä sekä maustepipureita. Jos ei noin tule makua niin vikaa makuaistissa.
MSG:llä saa makua kastikkeeseen.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Tomaattiseen versioon myös ketsuppia, soijaa ja Worchestershire-katsiketta, mutta nyt taidettiin ehkä puhua sellaisesta ruskean kastikkeen näköisestä? Sitä ei meillä tehdä.
Alapeukku. Huono ohje?
Huono on, Hyi.
Ketsuppi antaa hyvää makua, pippuri-paprika-valkosipuli -mausteiden kanssa. Mutta tosiaan jauhojen ruskistamisen jälkeen lisätyn veden pitää kiehua reilusti muutama minuutti.
Mä teen hyvin harvoin perus ruskeaa soosia, mut tosiaan se jauhojen ruskistus-anna sille aikaa, sen kuuluu näyttää tosi ruskealle. Mutta ei saa palaa. Pannun ei tartte olla 6.
Mä teen spagetti kastikkeen tyyliin "ragu".
Netissä löytyy hyviä ohjeita siihen. Käytä kunnon mittoja, hyvälaatuisia niin saat tasamakuista jos esim teelusikallisia mittoja pyydetään laittamaan. Meilläkin on himassa vaikka ja minkä kokoisia pikkulusikoita niin noi ihan kunnon mitat on siihen parempia.
Mun raguun tulee aina porkkanaa ja punkkua😊 muita juttuja lisään sit oman maun mukaan, esim paprikaa tuoreena ja usein laitan tölkkitomaatteja kokonaisena pari purkkia, sit ruokosokeria tai siirappia pikku töräys. Umamit soikoon että tulee hyvää. Ja ainakin 1-2h haudutus ykkösellä.
Naudanjauheliha 10-15% rasvaa. Ruskista hyvin, lopuksi laita mausteet (suola ja mustapippuri, halutessasi muitakin) ja sipulisilppu hautumaan. Sitten sivuun pannulta. Ruskista pannulla jauhot oikeassa voissa. Kuuma vesi pannulle ja sekoittele. Liemikuutio mukaan. Keittele hiljalleen vähintään 15 min, lisää loppuvaiheessa jauheliha joukkoon.
Tomaattimurskaa, valkosipulia, lihalientä ja pitkä haudutus. Niillä syntyy hyvä. Siten muita mausteita tarvittaessa. Ei mitään jauhoja.
Kunnon ruskea kastike ja sipulia. Oikeaa voita ja jauhot ruskistetaan ihan ruskeaksi. Sekaan sipulisilppu ja paistettu jauheliha, mustapippuria, suolaa.