Mies teki ekaa kertaa elämäsässään kiljua. Mistä tietää
että se on valmista?? Ollu nyt käymässä kuudetta päivää. On alkanut säästää juomissa, muuten ei rahat riitä. En tiedä uskaltaako tuota edes maistaa.
Kommentit (14)
Maistamalla se selviää nouseeko päähän. Pillillä vaan imee pinnalta juomaa.
Vierailija wrote:
Tuoksuuko simalle? Eipä oikeastaan, vain lievä hiivan haju. Laittoi myös rusinoita, jotka noussu pintaan.
Vierailija wrote:
Vierailija wrote:Tuoksuuko simalle? Eipä oikeastaan, vain lievä hiivan haju. Laittoi myös rusinoita, jotka noussu pintaan.
Kelluvat rusinat sen kertoo
Porukka tekee noin jatkuvasti mietoja alkoholijuomia. Tottakai uskaltaa. Kannattaa kiljun kanssa odottaa, että oikeasti loppuu porina, ja sitten antaa sen hiivan laskeutua. Vaihtaa vaikka astiaa välillä, niin prosessi nopeutuu. 6 päivää on vielä aivan liian vähän. Vähintään 2 viikkoa. Jos on kaikki astiat pesty hyvin, niin asiat on kunnossa. Lisäksi pitää muistaa että alkoholi on nimenomaan hiivan tuottama torjunta-aine, jonka tarkoituksena on estää kilpailevien mikrobien kasvua.
Kilju ei itsessään maistu herkulta, mutta kyllä sitä juo. Siihen voi lisätä vaikka mehukattia jälkikäteen, niin menee helpommin alas.
Sitten kun ei enää pulputa ja poreile on käyminen loppu. Kannattaa vaihtaa astia, voi vaikka pullottaa, älkää hölskyttäkö hiivaa mukaan. Pari pvää kannattaa antaa olla vähintään. Hyvin tehty kilju ei ole pahaa. Keskenkäynyt saa mahan todella kuralle.
Ai että, just tässä keskenkäynyttä kiskon säästösyistä, vinkkaa miehellesi että tekee vaikka ennemmin viiniä, ei nekään pakkaukset paljoa maksa.
Kyllä se kaikkea teettää että saa pään sekaisin ei voi muuta sanoa.
Kylmyys pysäyttää käymisen. Yöksi jääkaappiin tai ulos.
Työtön miespuolinen tuttava tekee kotona kiljua kun ei oo varaa käydä baareissa. Menetti työnsä sen p-th testin takia.
Jos pitää mennä ripulille melko pian juomisen jälkeen, ei ole vielä ihan valmista.
Tuoksuuko simalle?