Kaurapuuro palaa aina pohjaan, miten valmistat kaurapuurosi maitoon?
Vinkit otetaan vastaan! Kaurapuuro on terveellistä, mutta aina käryää maidot pohjaan. Voisiko tätä tehdä jotenkin hauduttamalla aromipesässä?
Kommentit (53)
Eiku teet kaurapuuron niin että se ohje, mikä siinä on, niin vähennät vettä, ryynit se mikä ohjeessa on, sitte kun kiehuu, levy pienimmälle, kansi pois että se loppukin neste haihtuu, sitte lisäät maidon ja kansi päälle, annat siinä muhia jonkin aikkaa.
Sulla on liian kuuma levy kun kerran palaa pohjaan!
TAI, kuumennat maidon, otat hetkeksi pois levyltä, levy ykköselle, sekoitat ryynit ja sitte hautumaan, sekoitat etkä lähde pois siitä vierestä!
Haudutan haudutuskattilassa. Kestää kauemmin kuin normikattilassa, mutta ei pala pohjaan.
Teen kaurapuuroni mikrossa. Puuroa, maitoa ja 2 minuuttia täydellä teholla niin puuro on valmista lautasella.
Nyt kesäkuumalla olen alkanut syödä puuroa jota en kypsennä ollenkaan.
Hiutaleita, maitoa ja pakastehedelmiä sekaisin sekä 10 minuutin odotus. Sitä kannattaa kokeilla jos kuuma puuro ei maistu.
Pysy siinä lieden ääressä ja sekoita, jätä puhelin pois kädestäsi.
Ensiksi hiutaleiden kiehautus vedessä, vaikka kolmasosassa tarvitusta nestemäärästä. Sitten lieden lämpöä alemmas ja maitoa pikkuhiljaa lisää niin, että seos vähän kuplii välillä. Mielellään rasvaista maitoa.
Ensin vettä, sitten ryynit ja maitoa lisäät vasta sitten, kun jo kiehuu. Levyä pienemmälle ja hämmennä hyvin koko ajan. Eihän sitä maidon kanssa tarvitse monta minuuttia keittää.
Maito kattilaan, odota että alkaa kiehua, lisää ryynit ja LEVY KIINNI. Annat sen vaan muhia kattilassa välillä vähän sekoitellen kunnes on sopivaa sulle.
Vierailija kirjoitti:
Eiku teet kaurapuuron niin että se ohje, mikä siinä on, niin vähennät vettä, ryynit se mikä ohjeessa on, sitte kun kiehuu, levy pienimmälle, kansi pois että se loppukin neste haihtuu, sitte lisäät maidon ja kansi päälle, annat siinä muhia jonkin aikkaa.
Sulla on liian kuuma levy kun kerran palaa pohjaan!
TAI, kuumennat maidon, otat hetkeksi pois levyltä, levy ykköselle, sekoitat ryynit ja sitte hautumaan, sekoitat etkä lähde pois siitä vierestä!
Entä jos tekee hiutaleista?
Teen ns. hitaista kaurahiutaleista tai oikeista kokonaisista ryyneistä uunipuuron. Ei pala pohjaan. Herkkua on.
Osta teflonkattila, jos on pakko keittää kattilassa. Paras neuvo kuitenkin on keittää puuro mikrossa. Siis kunnolla keittää, ei vain lämmittää. Se ei onnistu lautasella, koska kiehuu yli. Sun täytyy keittää se korkeammassa astiassa. Kokeile edes. Siitä ei tule yhtään sen parempaa, vaikka sen keittää kattilassa.
Käytä keittämiseen Valion "Kiehu"- maitoa ( punoainen purkki). Siitä on poistettu pohjaan palamista aiheuttavat proteiinit. "Helppo valmistaa, vaikea polttaa pohjaan"
Liedellä teen kaurapuuron veteen. Maitopuuron teen aina overnight oats -periaatteella. Laitan pieneen säilöntäpurkkiin kaurahiutaleet ja päälle makuainekset (esim. banaani+maapähkinävoi, vadelmahillo+vaniljasokeri, marjoja...). Päälle sopivasti maitoa ja jääkaappiin yöksi. Aamulla helppo napata valmis aamupala eikä tarvitse sörkätä kattiloiden ja keittelemisten kanssa.
Heitän kattilaan 2-3 desiä vettä, olen pahoillani reseptini ei ole tarkka. Niin siis tämä on yhdelle henkilölle!
Perään ruokalusikallinen suolaa. Kun vesi kiehuu heitän noin desin kaurahiutaleita veteen.
Odottelen puuron sakenevan, tai siis katson aamuteeveetä, ja toivon muistavani, että aamiasta valmistan. 😁
Melkein joka aamuhan puurokattila kiehuu tai vähintään meinaa kiehua yli. Kun kiehuminen tasaantuu, lisään maitoa. Desin - kaksi jotain siihen suuntaan. Yleensä siinä vaiheessa ei ihan kauheesti näemmä kannata poistua aamuTeeVeen ääreen. Puurosta yleensä on tullut ihan hyvää, jollei ihan kauhean pitkäksi aikaa hellan ääreltä poistu.
Hujautan sekaan hieman pohjaan palamisen estäjää.
Teen haudutuskattilassa tai teflonkattilassa.
Hyvin harvoin eteen puuroa, mutta liotan hiutaleet vedessä yön yli ja sitten keitän teflonpaistinpannulla. Ei ole palanut pohjaan.
Yleensä teen veteen, niin ei ole tuota ongelmaa.
Joskus auttaa että laittaa ne hiutaleet maitoon jo illalla likomaan, niin aamulla ei tarvitse niin kauaa keitellä että ylimenee. Aromipesä on hyvä, jos on paljon aikaa.