Mitä olisit mieltä, jos juhlissa kakut olisi tehty pienemmällä sokerimäärällä ja juustokakut ja voileipäkakku kevyttuorejuustolla?
Ei tulisi mitään makeutusaineita tms tilalle. Olisitko tyytyväinen vai toivoisitko täysrasvaista tai sokerisempaa?
Kommentit (95)
Vähemmällä sokerilla leipominen olisi todellakin omaan makuun.
Mitä vähemmän sokeria ja rasvaa, sen parempi.
Todennäköisesti ne olisivat surkean makuisia. Riippuu tieten, millaista ohjetta käyttää.
No en kyllä haluaisi, että juhlissa kakut ovat "terveellisen makuisia". Sitä kalorimäärää pystyy säätelemään sillä, että ottaa järkevän kokoisen palan. Vai onko emännällä taka-ajatuksena, että vieraat syövät vähemmän pahaa kakkua ja tarjoilut tulevat halvemmiksi?
Jos on hyvän makuista niin ok. Ja tiedän että vähemmällä sokerilla ja rasvalla voi tehdä hyvää, mutta monet ei osaa.
Pahaa.
Kevyt tuorejuusto on rakeista.
Hapan tai kirpeä kakku on nuiva.
Jos ei halua makeita tai rasvaisia kannattaa tehdä sellaisia joissa niitä ei lähtökohtaisesti ole.
Voileipiä ja vaikka hedelmä/ marjaleivoksia. Saa ihan kivaa ja hyvää.
Kevytpullat ja muut on vaan pahaa. Arkeen voi tehdä mitä tykkää, juhliin juhlaversiot tuotteista.
Sellainen vähän kirpeän makea on paljon parempi kuin ällösokerinen.
Ei ole väliä minulle, mutta miksi kukaan tekisi ne noin? Ketä siinä ajatellaan? Liian lihavia vieraita vai? Jos on jollain kitudietillä niin ei varmaan syö kakkua ollenkaan ja sillä yhdellä kakkupalalla et pelasta ketään jonka elämäntavat arjessa on pielessä.
En lähde juhlimaan kakkujen takia vaan seurustelemaan.
En tykkäisi. Juhlat on poikkeustapauksia, ei niissä tarvi eikä pidä terveysintoilla. Maku edellä mennään, ja se maku vaatii riittävästi rasvaa ja sokeria.
Olisin iloinen. Toisin voileipäkakut jätän suosiolla muutenkin välistä.
Vierailija kirjoitti:
Sellainen vähän kirpeän makea on paljon parempi kuin ällösokerinen.
Joo. Laitan itse aina reippaasti sitruumamehua juustokakkuun (ei herranjestas jotain yhtä ruokalusikallista mikä joissain resepteissä ohjeena) :D Näin siitä saa kivan raikkaan, vaikka onkin muuten tuhtia tavaraa.
Vierailija kirjoitti:
No en kyllä haluaisi, että juhlissa kakut ovat "terveellisen makuisia". Sitä kalorimäärää pystyy säätelemään sillä, että ottaa järkevän kokoisen palan. Vai onko emännällä taka-ajatuksena, että vieraat syövät vähemmän pahaa kakkua ja tarjoilut tulevat halvemmiksi?
Tämä. Olen jo eläkeläinen, ja muistan ajan, kun herkut olivat juhlaherkkuja. Niitä sai vain pienen määrän. Toivon edelleen, että saan voilla ja sokerilla leivottuja perinneleivonnaisia juhlissa. Osaan syödä maltillisesti, maistuvat kyllä nuoremmillekin. Tyttäreni tekee kyllä myös uudempia herkkuja, kuten juustokakku kevytversiona. Kyllä sekin maistuu, vaikka perinneherkut ovat minulle mieleisimmät.
Niin olen tehnyt minäkin jo vuosia ja vieraat + omatä perhe rakastaa aina kaikkia leipomuksiani. Tässä viime vuosina meillä on ollut muutamat rippijuhlat, yo-juhlat, valmistujaiset ja yhdet kihlajaiset.
Kevyttuotteet ovat erittäin hyviä ja oikeasti niitä ei kukaan maista tai huomaa millään tavoin, ei ainakaan ikävästi, vaan vain hyvällä tavalla. Ehkä kevyttuotteesta ei jää kitalakeen niin paksua rasvakerrosta, mutta sehän on vain hyvä.
Sanoisin siis, että tee ihmeessä kevyttuotteista leipomukset, mutta maista kaikkea ja jos se on jotenkin liian pliisua, niin ainahan sokeria voi lisätä, mutta pois sitä ei saa.
Vierailija kirjoitti:
En tykkäisi. Juhlat on poikkeustapauksia, ei niissä tarvi eikä pidä terveysintoilla. Maku edellä mennään, ja se maku vaatii riittävästi rasvaa ja sokeria.
Kakut ja muit voivat mennä äkkiä ällöiksi liialla sokerilla ja rasvalla, joten vähemmän on tässäkin enemmän. Maku edellä todellakin mennään, mutta juhlia ei kannata pilata kuvottavalla rasvaöverillä.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
No en kyllä haluaisi, että juhlissa kakut ovat "terveellisen makuisia". Sitä kalorimäärää pystyy säätelemään sillä, että ottaa järkevän kokoisen palan. Vai onko emännällä taka-ajatuksena, että vieraat syövät vähemmän pahaa kakkua ja tarjoilut tulevat halvemmiksi?
Tämä. Olen jo eläkeläinen, ja muistan ajan, kun herkut olivat juhlaherkkuja. Niitä sai vain pienen määrän. Toivon edelleen, että saan voilla ja sokerilla leivottuja perinneleivonnaisia juhlissa. Osaan syödä maltillisesti, maistuvat kyllä nuoremmillekin. Tyttäreni tekee kyllä myös uudempia herkkuja, kuten juustokakku kevytversiona. Kyllä sekin maistuu, vaikka perinneherkut ovat minulle mieleisimmät.
Eläkeläinen voi syödä keskenään rasvaa ja sokeria vaikka kaksin käsin. Nykyaikana ei rasva ja sokeri ole kuitenkaan enää mitään harvinaisia herkkuja, joita sai vain kun Amerikan eno lähetti tikkunekut paketissa..
Vierailija kirjoitti:
Pahaa.
Kevyt tuorejuusto on rakeista.
Hapan tai kirpeä kakku on nuiva.
Jos ei halua makeita tai rasvaisia kannattaa tehdä sellaisia joissa niitä ei lähtökohtaisesti ole.
Voileipiä ja vaikka hedelmä/ marjaleivoksia. Saa ihan kivaa ja hyvää.
Kevytpullat ja muut on vaan pahaa. Arkeen voi tehdä mitä tykkää, juhliin juhlaversiot tuotteista.
Pulla on eri asia kuin kakut. Sehän on todella paljon kevyempää ja vähäsokerisempaa jo sellaisenaan.
Pullassa on 14 grammaa sokeria per 100 g. Saman verran kuin tavallisessa jogurtissa mitä ei mielletä edes jälkiruoaksi.
Rasvaakin 8 grammaa per 100 g.
Eli pulla olisi vähän kuin tuo kevyt tarjoilu vähällä sokerilla ja rasvalla.
Paras täytekakun kerma tulee 1/2 kermasta ja 1/2 rahkasta. Ihan hyvää on aina ollut.
Aivan hyvä!